SAM_1618-600x450

Cateva detalii

„Abordarea psihoterapeutica eclectica cu utilizarea tehnicilor provenind din terapia cognitiv comportamentala, terapia familiei, terapia centrata pe obiective si solutii, programare neurolingvistica. etc”

 http://www.hipnozaclinica.ro/etapeleformarii.php

Costuri, structura, eficienta

Orice sedinta dureaza 45 minute si costa 200 ron. Sedintele nu se pot prelungi.

Costul total al hipnoterapiei este in functie de:

1.varianta de pregatire:

 • completa; doua sedinte;,
 • medie; o sedinta,
 • scurta, cu transa hipnotica din prima sedinta;

2. de tipul de sugestoterapie pentru care optati;

 • hipnopsihoterapie; 100 min./2 sedinta.
 • hipnoterapie clasica si moderna, ericksoniana;
 • tehnici de relaxare si imagerie dirijata;
 • antrenament autogen Schultz;

3.de numarul de sedinte repetate in cadrul cabinetuluiPuteti repeta orice sedinta de cate ori doriti.

Conteaza foarte mult cat de mare este butoiul plin cu negativitate (emotii negative provocate de stres). Turnand un pahar cu apa curata (sugestii pozitive, scenarii psihoterapeutice), intr-un butoi plin cu “mizerie dezgustatoare” (William Hewitt), este de asteptat sa iasa la suprafata “mizeria” (stresul, uneori unele simptome se accentueaza la un moment dat).Cate pahare turnam? Cat dureaza? Ce facem dupa ce apa s-a limpezit? Depinde de fiecare caz in parte.

“Spargerea buboiului” emotional, curatarea, vindecarea depind de ceea ce are fiecare in interiorul lui (istorie, potential, resurse) si de implicarea pe parcursul terapiei, de cat de intensa este motivatia persoanei, de capacitatea de invatare, de coeficientul de inteligenta (IQ, EQ) al fiecarui client… dupa principiul “cu cat ai mai mult, cu atat obtii mai mult” sau “tot aluia care are, i se da”.

Dar rabdarea si perseverenta pot ajuta orice om care este incadrat, cat de cat, in domeniul normalului, ca nivel mental, sa-si atinga obiectivele pe care le doreste din tot sufletul. Desigur, cu conditia sa fie realiste, adica sa nu fie “cai verzi pe pereti”,  si daca depune efortul necesar.

……

STRUCTURA TEMPORALA  SESIUNILOR:

Programul de hipnopsihoterapie este alcatuit din :

 1. ciclul 1 (12 sesiuni + o sesiune optionala – antrenamentul autogen Schultz);
 2. ciclul 2 (12 sesiuni + o sesiune optionala – transa 3 din modulul “Bani”).

1.Sesiunile complete de hipnopsihoterapie (varianta maxima a terapiei), de 90 min/2 sedinte, sunt structurate pe schema unor ateliere de lucru (workshop-uri) care contin:

 • informatii
 • trairea experientelor in stare de relaxare si hipnoza;
 • discutii post-transa

…..

2.Structura generala a  unei sedinte de hipnoterapie de 45 min (varianta medie a terapiei):

 • discutie preliminara;
 • transa hipnotica:scenarii psihoterapeutice de baza, un scenariu specific (scurt), cateva sugestii directe, pentru atingerea obiectivelor terapiei;
 • discutie post-transa.

3.Structura generala a Antrenamentului autogen SCHULTZ :

A.Sedinte de 45 minute.

 • discutie preliminara;
 • relaxare Schultz (A.T.) cu sugestii directe centrate pe simptom si pentru atingerea obiectivelor terapiei;
 • discutie post-stare hipnoida.

B. Sedintele de 45 min :

 • discutie preliminara
 • relaxare Schultz cu imagerie dirijata;
 • discutie post-transa.

4. Tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata.

 

Sedintele de 45 minute contin si sugestii directe pentru atingerea obiectivelor.

Ambele, atat antrenamentul autogen Schultz cat si tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata, fac parte din varianta minima a programului de hipnopsihoterapie, varianta pentru care pot opta cei care doresc doar sesiuni de dezvoltare personala. Insa chiar si in acest caz, programul de hipno-psihoterapie complet este mult mai interesant si aduce mult mai multe informatii necesare pentru a ne usura drumul pe care il parcurgem cu totii, fiecare in felul lui, in aceasta viata.

……

Efectele apar  in functie de:

 • problema: disconfort fizic si/sau emotional/mental (emotii si/sau senzatii negative produse de stres;ganduri intruzive,ruminatii;atacuri de panica, fobii; tristete, dependente, obiceiuri nedorite, etc.),
 • obiectiv (psihoterapie, invatarea autohipnozei sau a unor tehnici de relaxare, comunicarea cu mintea subconstienta, eliminarea unei dependente/obicei nedorit, regresie sau progresie temporala, clarificarea unor obiective de viata, imbunatatirea unor capacitati psihice: memorie, atentie, capacitate de invatare, vointa, cresterea increderii in sine,imbunatatirea imaginii de sine, redarea sperantei-incredere in eficienta proprie, cresterea puterii personale, recuperarea liberului arbitru si a puterii de decizie, etc.)
 •  potentialul cu care vine clientul in terapie (motivatie, experienta, abilitatatea de a trai o transa hipnotica, perseverenta, capacitate de concentrare si refocalizare a atentiei, capacitate de invatare, curiozitate, flexibilitate, inteligenta, intuitie, etc.).
 •  istoria personala,
 • structura de personalitate ,
 • prezenta trasaturilor de personaltate accentuate sau a tulburarilor psihice mai mult sau mai putin patologice.

In cadrul cabinetului personal (privat), nu lucram cu persoane care se incadreaza la “Contraindicatii” deoarece schimbarile sunt minime (sau chiar lipsesc) si necesita un numar  foarte mare de  repetari  ale sedintelor, si lucru individual cu tehnicile sau/si videoclipurile. De asemenea schimbarile pozitive, oricat de mici si oricat de greu obtinute, pot sa dispara foarte repede, uneori aproape instantaneu (cu sau fara prezenta unui factor perturbator). In aceste cazuri este mai indicat tratamentul medicamentos stabilit de medic (psihiatru), desigur.
……

Psihoterapia ericksoniana este o psihoterapie de scurta durata (12-24 sedinte), cu o sedinta pe saptamana poate dura 3-6 luni.
In hipnoza ericksoniana, numarul sedintelor poate fi redus la 12 (2 sedinte de pregatire +10 sedinte de hipnoterapie). La acestea se adauga, intre transa 5 si transa 6, Antrenamentul autogen Schultz, o singura sedinta. A.T. Schultz este o oportunitate, pentru ca, in aceasta structura, poate fi invatat intr-o singura sedinta si, in acelasi timp, maximizeaza beneficiile terapiei. Nu i-am dat un numar pentru ca este terapie in sine, unii vin si fac doar antrenament autogen.
Lucrandu-se intensiv (sedinte + lucrul individual cu tehnicile sau /si cu videoclipurile, intre sedinte + sedintele repetate, la cerere, in cadrul cabinetului), durata hipnoterapiei poate fi mai scurta (aprox. 3 luni).

Orice psihoterapie efectuata in transa are efecte mult mai puternice si astfel numarul sedintelor si durata psihoterapiei  se scurteaza foarte mult.

Invatati sa faceti autohipnoza si puteti continua astfel, sa lucrati singuri pentru a continua schimbarile pozitive aparute.

Desigur, cei care doresc, pot sa faca terapia completa (26 sedinte).

Important este ca persoanele sa initieze  schimbarea (“primul pas”) intrucat, in 5-10 transe hipnotice, toti clientii invata sa faca foarte bine autohipnoza si pot continua sa lucreze si singuri (in autohipnoza), intarind efectele pozitive ale  terapiei si amplificand schimbarile din viata lor, pentru a-si realiza menirea si a-si transforma visele in realitate.

Desigur transele facute in cabinetul de psihologie, coordonate de psihoterapeuti (heterohipnoza), sunt mult mai complexe, mai interesante si, de regula, mai profunde.

Fiecare transa are o structura a ei (alte scenarii psihoterapeutice), nimic nu se repeta, si informatiille care vin din subconstient sunt mult mai interesante, utile, eficiente.

Structura sedintelor este complexa chiar de la inceput  si, dupa transa a 3-a,  structura sedintelor devine foarte, foarte complexa.

Prima transa este „de explorare”.

A doua transa este „de aprofundare „.

Ambele au si alte obiective despre care vom vorbi atunci cand veti veni aici .

Concluzii

Terapia contine:

Ciclul I – 13 sesiuni:

 • 2 sesiuni de pregatire;
 • 10 sesiuni de hipnoterapie clasica si moderna, ericksoniana”;
 • o sesiune  antrenamentul autogen Schultz, o singura sedinta, intre transa 5 si transa 6.

Ciclul II –13 sesiuni:

– 2 sesiuni de baza;
– 11 sesiuni de hipnoterapie grupate in 3 module principale: “Sanatate,  “Bani”,  “Iubire”;

Exista si 4 module optionale: “Durere”, “Echilibrare energetica”, “Iertare”, “Evolutie spirituala”.

Schimbari importante se vad si dupa cateva transe, ramanand sa se continue lucrul prin autohipnoza.

Multi se simt mai bine si dupa relaxarile din cadrul primei sedinte pregatire.

Cei care au facut deja ciclul 1 al terapiei, pot continua cu 4 sedinte de antrenament autogen Schultz, efectuate in transa hipnotica, reusind sa invete aceasta tehnica doar in 4 sedinte (initiere, fixare, stabilizare, trairea tehnicii din plin).

In cazul in care cineva doreste sa repete o sedinta, fie pentru ca s-a simtit deosebit de bine, sau pentru ca vrea informatii in plus de la propriul lui subconstient, o poate repeta de cate ori doreste.

Apoi clientul revine la programul psihoterapeutic de baza.

informatii-program-hipnopsihoterapie

Tags: No tags

Comments are closed.