prima pag

Variante hipno-psihoterapeutice

Variante:

 • maxima – hipno-psihoterapie; 90 min/120 min/sedinta
 • medie – hipnoterapie (transe); 45 min/sedinta
 • minima – tehnici de relaxare; AT. Schultz; 45 min/sedinta
 • ultrascurta – tehnici de relaxare + transe; 75 min/sedinta.

 

1.Varianta maxima –  hipno-psihoterapie

sesiuni complete de 90 min.  sau de 120 minute („relaxare cu tehnici” + „transa”;  75% – 100% din programul de terapie):

 • 2 sesiuni de pregatire;
 • 10 sesiuni de hipnoterapie clasica si moderna, ericksoniana;
 • 1 sesiune antrenament autogen Schultz (intre sesiunea 5 si sesiunea 6).Frecventa: 3 sesiuni /saptamana.    

Sesiunile de 120 min/sed au, in plus, 30 minute pentru discutii.

Frecventa: 3 sesiuni /saptamana.

 

Programe hipno-psihoterapeutice oferite in acest cabinet

https://www.terapie-in-hipnoza.ro/articole-proprii/programe-hipnopsihoterapeutice-oferite-in-acest-cabinet/7180

https://www.psihoterapie.ro/psihoterapia/hipno-psihoterapia/

 

 

2.Varianta medie –  hipnoterapie

– sedinte de 45 minute („transa”;  50% din programul de terapie):

Frecventa: 1-3 sedinte/saptamana

 

3.Varianta minima

– sedinte de 45 minute – pentru dezvoltare si optimizare personala („relaxarea cu tehnici”;  50% din programul de terapie):

A. Antrenamentul autogen Schultz 

B. Tehnici de relaxare cu imagerie dirijata

Frecventa: 1-3 sedinte/saptamana

 

4. Varianta ultrascurta

– sedinte de 75 minute (60% – 65% din programul de terapie).

Se aseamana cu sedintele de 90 minute (contin „relaxarea”+”transa”), insa:

– nu au deloc rezervat timp pentru discutii,

– terapia in relaxare se desfasoara intr-un ritm alert,

– lipseste un scenariu.

Frecventa: 1-3 sedinte/saptamana

 

Orice sedintele se poate prelungi, la cerere, cu 30 minute (100 ron), pentru discutii.

 

Structura sesiunilor de terapie:

1.Sesiunile complete, de 120 minute/sedinta, contin 30 minute pentru informatii, discutii, explicatii, raspunsuri la orice intrebare, etc.

Sesiunile sunt structurate pe schema unor ateliere de lucru (workshop-uri):

 • informatii, 20 min;
 • trairea experientelor in stare de relaxare (45 min) + hipnoza (45 min);
 • discutii post-transa, 10 min.

 

2.Structura generala a unei sedinte de hipnoterapie de 45 minute:

 • discutie preliminara;
 • transa hipnotica: scenarii psihoterapeutice de baza, un scenariu specific (scurt), cateva sugestii directe, pentru atingerea obiectivelor terapiei;
 • discutie post-transa.

 

Puteti modifica (daca  doriti) tipul de terapie (tehnici de relaxare cu imagerie dirijata, hipnoterapie, antrenament autogen Schultz), durata (45 min; 90 min.; 75 min) si frecventa sedintelor (1-3 sedinte/saptamana; sau chiar o sedinta la 10 zile, sau la 2-3 saptamani).

Si, desigur, va puteti opri in orice moment, chiar si dupa sedinta de” pregatire-1″. 

Recomandam sesiunile complete, deoarece contin toate tehnicile si sunt cele mai eficiente, intr-un timp scurt.

Numarul  de sedinte poate sa fie cuprins intre 5-12 sedinte, pentru cei care doresc sa faca doar “ciclul I”. La acestea recomandam sa adaugati o sedinta de Antrenament Autogen Schultz, o tehnica extrem de importanta pentru eliminarea stresului si reglare pe toate planurile. Pentru a avea efecte mai consolidate, recomandam sa faceti macar ciclul 1 al terapiei!

Puteti sa luati oricand o pauza pentru a repeta tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata pentru diminuarea si eliberarea de disconforturi/simptome, pe care le-ati invatat sau/si pentru a lucra cu videoclip-urile postate de noi la pagina Microprograme. Sau puteti sa luati chiar si o pauza de informare (carti, articole, site-ul cabinetului, etc.)

 

Microprograme

Pana in transa 5 (plus scenariul psihoterapeutic din relaxarea cu imagerie dirijata de la sedinta ” AT Schultz “) invatati cel putin 20 de tehnici de eliminare a disconfortului, pe care le puteti repeta ori de cate ori doriti pentru a fixa, a stabiliza, a mentine, a intari si chiar a amplifica efectele pozitive ale sugesto-terapiei (“terapie prin sugestie”, “terapie cu ajutorul cuvintelor”). Multi oameni se simt foarte bine si dupa prima sedinta de pregatire, insa este necesar sa faceti multe alte lucruri pentru a consolida si a stabiliza efectele terapiei. Programul de hipno-psihoterapie cu care lucram este foarte complex!

Dupa pauza  “de lucru cu tehnicile” puteti reveni pentru a continua cu oricare dintre tipurile de terapii pe care o simtiti ca vi se potriveste mai bine.

Daca repetati (daca lucrati si intre sedinte), efectele vor fi mai intense, se vor instala mai rapid, va veti relaxa si mai profund in sesiunea din cabinet si, astfel, veti profita la maxim de aceasta oportunitate pe care v-o oferim!

Daca faceti pauze prea mari (peste o saptamana) si nu lucrati intre sedinte, nici singuri, nici cu videoclipurile, macar 5 minute in fiecare zi, efectele pozitive ale terapiei dispar in timp si simptomele pot sa reapara. Cararea pe care am sadit cateva flori (sugestii pozitive) va fi napadita de vechile dv. buruieni (ganduri negative, credinte disfunctionale)…

In terapia liberului arbitru nu folosim cuvintele “trebuie” si “este obligatoriu”. Deci nimeni nu este obligat sa faca nimic.

Va recapatati puterea personala, dvs faceti alegeri pentru viata dvs.

Puteti sa faceti ceea ce considerati ca este necesar pentru a profita la maximum de aceasta oportunitate – hipno-psihoterapia! Sau nu.

Repetarea sedintelor

 • Puteti sa repetati, daca vreti, orice sedinta pe care o faceti, in cabinet, de cate ori doriti. De obicei se fac 1-3 repetiti ale unei sedinte, cu aceeasi frecventa (1-3 sedinte/saptamana). Repetitiile au rol de  fixare, intarire, stabilizare si amplificare a efectelor terapiei.
 • Puteti sa repetati sedintele din cabinet, cu modulele din programul audio „Ora de Vis” care sunt disponibile aici: https://www.terapie-in-hipnoza.ro/categorie-produs/ora-de-vis-program-audio Puteti sa achizitionati fiecare sesiune din programul audio, separat.
 • Sau puteti alege una din modalitatile de lucru cu programul de hipno-psihoterapie – care includ repetitia – care sunt descrise aici:

 

Modalitati de lucru cu programul de hipnopsihoterapie

 

 

Alegeti dvs insiva varianta de lucru care va convine cel mai mult.

Amintiti-va regula de aur „Devenim ceea ce exersam”.

Repetitia este mama invataturii.

Putem exersa, voluntar, scenariile pozitive din sugestoterapie sau putem exersa, involuntar de cele mai multe ori, scenariile negative din “butoiul cu melancolie” (autohipnoza negativa).

 

Cei care doresc, pot sa faca si ciclul II al hipno-psihoterapiei (“pentru avansati”).

Ciclul II contine:

 • 2 sesiuni de baza;
 • 3 module principale: “Iubire”, ”Bani”, „Sanatate”.

Exista si 4 module optionale: “Durere”, “Iertare”, “Echilibrare energetica”, “Evolutie spirituala”.

Modulele pot fi facute cu pauza intre ele si cu accent pe modulul care prezinta cel mai mare interes. Numarul de transe efectuate de client, din cadrul unui modul poate varia intre 1- 4, in functie de interesul clientului.
La modul general se fac 4 transe in cazul modulului “Iubire “, 3 transe in modulul “Bani”, si  2-4 transe in cazul modulului “Sanatate”.

Ora sedintelor este bine sa se  pastreze aceeasi, deoarece creierul se obisnuieste cu ea.

 

Indiferent de varianta aleasa, se ajunge, in final, la acelasi rezultat: stare de bine, liniste, calm, energie, clarificarea obiectivelor de viata, eliminarea efectelor nocive ale stresului, eliberarea de dependente, recuperarea puterii personale, regasirea de sine, atingerea obiectivului stabilit de clientul insusi, la inceputul terapiei. Numarul de sedinte difera de la client la client, in functie de problema, obiectiv, potential, istoria de viata, structura de personalitate, diversi factori conjuncturali: suport afectiv, circumstante, oportunitati, etc.
Daca tipul de terapie ales este mai simplu, mai scurt ca durata si cu o frecventa a sedintelor mai mica (o sedinta la 1-3 saptamani), probabil vor fi necesare mai multe sedinte.

Noi putem sa vedem, chiar din prima sedinta de pregatire, daca acest tip de terapie, “prin sugestie”, este potrivit pentru un anumit client (preia cuvintele, isi inchipuie, se relaxeaza, etc.). Nu putem, insa, sa anticipam pana la ce nivel de performanta poate clientul sa ajunga si cat de repede, deoarece performanta este determinata de foarte multi factori din existenta lui.
Unii se simt surprinzator de bine chiar si dupa prima sedinta.

 

Urmeaza fixarea si stabilizarea (consolidarea) efectelor (a starii pozitive de spirit ) si invatarea tehnicilor pentru a le practica autonom, astfel incat sa le puteti folosi pentru a va elibera de stresul cotidian, inerent, toata viata, oricand veti dori acest lucru.

Fazele sau etapele unei sesiuni complete de terapie sunt urmatoarele:

 • tehnicile de lucru autonom pentru reducerea disconfortului (sunt cuprinse in “tehnici de relaxare cu imagerie dirijata”);
 • discutia preliminara pentru pregatirea transei principale;
 • transa principala (“relaxare profunda cu scenarii psihoterapeutice lungi”),  in care relaxarea este, de obicei, foarte profunda si se lucreaza cu scenarii foarte complexe, interesante, placute si foarte eficiente;
 • sugestii directe, (centrate pe eliminarea simptomelor si pentru atingerea obiectivelor) din hipnoza clasica (traditionala);
 • discutie post-transa.

 

Este o psihoterapie centrata pe obiectiv, realizata in hipnoza fractionata. Este hipnoza clinica, nu hipnoza de estrada!

Mituri despre hipnoza: https://www.hipnoza-clinica-ericksoniana.ro/2019/10/10/mituri-despre-hipnoza/

 

In majoritatea cazurilor, in “transa principala”, se instaleaza “amnezia poshipnotica”, partiala sau totala, ca indicator de transa profunda. Unii clienti reusesc sa-si aminteasca unele tehnici si din transa principala, si pot sa lucreze cu ele. Controlul este tot timpul  la client. Unii reusesc, dupa un anumit antrenament, sa-si regleze nivelul de transa. Unii ar putea chiar sa stea cu ochii inchisi si sa asculte… Mie nu mi s-a intamplat sa vina cineva pentru hipnoterapie si sa nu-si doreasca sa se relaxeze cat mai profund (astfel au sugestiile efecte maxime)… dar nu exclud, teoretic, acest lucru.

Clientul decide pentru el insusi, pentru viata lui. Nu ia decizi pentru altii, sau in locul lor, pentru viata acestora, in terapia liberului arbitru… Clientul este liber inclusiv sa se autosaboteze. In sugesto-terapie, terapeutul doar sugereaza, asta inseamna ca da sugestii pe care clientul le poate urma, le poate modifica (astfel incat sa i se potriveasca mai bine), sau le poate lasa sa-i treaca pe langa urechi, cum doreste. Sunt doar sugestii. Scenariile psihoterapeutice (vindecatoare pentru minte, pentru psihic, pentru suflet) au roluri terapeutice si de mobilizare a resurselor latente ale clientului. 

Uneori, dupa primele sedinte, este posibil sa apara unele disconforturi fizice sau emotionale… Este posibil ca anumite simptome sa se amplifice pentru a se descarca (“criza de vindecare” sau “criza de reglementare”).

“Daca vrei sa bei altceva, goleste mai intai paharul…” Dupa aceasta descarcare (catharsis), urmeaza o mare usurare si efectele pozitive ale terapiei se amplifica. Este foarte importanta aceasta “spargere a buboiului, curatarea lui… pentru a incepe cu adevarat vindecarea.

Dar nu toti oamenii au chiar “buboaie” (emotionale). In acest caz, mersul terapiei este lin, placut, interesant, foarte energizant!

 

 

Psihoterapie de grup, in hipnoza (relaxare profunda).

La cerere, se pot organiza, in cadru privat sau online, grupuri de 2-3 persoane.

In grupurile mari (20-25 persoane), o sesiune dureaza 3 ore.

Scenariile psihoterapeutice folosite  sunt cele din hipnoza ericksoniana.

 

 

 

Este necesar sa aveti la dumneavoastra cartea de identitate, pentru a va putea inregistra.

Pentru cei care vin doar un weekend in Constanta, este posibil ca, in cateva sedinte – de intiere, fixare, consolidare, stabilizare si traire din plin a experientei – sa invete cateva tehnici de autohipnoza pe care sa le foloseasca apoi pentru a sa se echilibra emotional, eliberandu-se de emotiile negative produse de stres… In principiu, un lucru se poate invata si intr-o sedinta, insa de obicei este necesara repetitia.

De regula, pentru a fixa si a stabiliza o achizitie (o deprindere, un program mental), numarul de repetitii conteaza tot atat de mult cat conteaza motivatia (dorinta de a schimba ceva pentru a obtine altceva) cat si potentialul (inteligenta, aptitudini, experienta, perseverenta) cu care venim in terapie.

Succes!

 

Terapie autoadministrata – self-help

Pentru cei care prefera sa lucreze mai mult singuri, implicandu-se total, am realizat programul audio Ora de Vis, atent structurat si cu inregistrari facute cu aparatura moderna:

 

Terapie in hipnoza – pachet de 12 sesiuni – program audio cu psiholog Nicoleta Boghianu

Modalitatea de lucru cu programul audio „Ora de Vis”  este descrisa aici:

Programul audio „Ora de Vis”

Tags: No tags

Comments are closed.