prima pag

Variante hipno-psihoterapeutice

Mai importantă decât rezolvarea problemei este
descoperirea potențialului uman și a abilităților nerealizate – o
descoperire care este deschisă atât clientului, cât și
terapeutului (Zeig, Miller & Short, 2017).

 
 

 

Variante hipno-psihoterapeutice – protocoale:

In acest moment avem strucurate 5 protocoale pentru urmatoarele tehnici de terapii in relaxare si hipnoza:

 1. tehnici de relaxare cu imagerie dirijata („relaxarea”) – 45 min/sedinta – 11 sedinte.
 2. hipnoterapia clasica si moderna, ericksoniana („transa”) – 45 min/sedinta – 11 sedinte: 10 sedinte hipnoterapie + 1 sedinta training autogen Schultz (psihoterapie sugestiva); 75 min./sesiune comasata (forma ultra scurta); 90 min./sesiune (relaxare + transa).
 3. hipnopsihoterapie („relaxarea” + „transa”) – 120 min/sesiune – 11 sesiuni: 10 sesiuni hipnopsihoterapie (relaxare cu imagerie dirijata + hipnoterapia ericksoniana + discutii) + 1 sesiune de training autogen Schultz (sugestoterapie).
 4. psihoterapia sugestiva – 45 min/sedinta – 11 sedinte (fiecare training autogen include in el doar imageria dirijata din Varianta-1  si doar sugestiile directe din Varianta-2 – gandite astfel incat sa corespunda unei logici terapeutice maxime dpdv al eficientei).
 5. sugestoterapia – 75 minute/sesiune – 11 sesiuni (fiecare sesiune contine: tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + trainingul autogen Schultz).

 

 

 • Variante hipno-psihoterapeutice oferite:
 1. Psihoterapie sugestiva
 2. Sugestoterapie
 3. Hipnoterapie: 45 min./sed.
 4. Hipnoterapie: 75 min./sed.
 5. Hipnoterapie: 90 min./sed.
 6. Hipnopsihoterapie: 120 min./sed

 

Dati clic aici pentru:

Programul de psihoterapie sugestiva.

Programul de sugestoterapie.

Programul de hipnoterapie.

Programul de hipnopsihoterapie.

Programul audio de psihoterapie sugestiva

Programul audio de sugestoterapie

Programul audio de hipnoterapie

Programul audio de hipnopsihoterapie „Ora de Vis” .

Fiecare program de terapie dureaza 1- 3 luni, cu o frecventa de 1-3 sedinte  pe saptamana.

Mai multe optiuni gasiti aici: Magazin-online 

 
Hipnoterapia moderna 

„În promovarea schimbării clientului, Milton Erickson a subliniat rolul inconștientului.

Critic pentru schimbare nu este efortul conștient, ci răspunsul inconștient al clientului.

Inconștientul este agentul funcțional responsabil pentru comportamentul și schimbarea personalității.

Vindecarea clientului provine din interior adică din mintea inconștientă”

(Otani, 1990)

Este o psihoterapie centrata pe obiectiv, realizata in hipnoza fractionata. Este hipnoza clinica, nu hipnoza de estrada.

 

Ciclul  I al programului de hipno-psihoterapie cuprinde 13 sesiuni.

 • 2 sesiuni de pregatire;
 • 10 sesiuni de hipnopsihoterapie – contin, fiecare: tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + hipnoterapie ericksoniana;
 • 1 sesiune sugestoterapie – contine o tehnica de relaxare cu imagerie dirijata + training autogen Schultz.

 

Pana in transa 5 (plus scenariul psihoterapeutic din relaxarea cu imagerie dirijata de la sedinta ” AT Schultz “) invatati cel putin 20 de tehnici de eliminare a disconfortului, pe care le puteti repeta ori de cate ori doriti pentru a fixa, a stabiliza, a mentine, a intari si chiar a amplifica efectele pozitive ale sugesto-terapiei (“terapie prin sugestie”, “terapie cu ajutorul cuvintelor”). Multi oameni se simt foarte bine si dupa prima sedinta de pregatire, insa este necesar sa faceti multe alte lucruri pentru a consolida si a stabiliza efectele terapiei. Programul de hipno-psihoterapie cu care lucram este foarte complex. Puteti sa luati o pauza de lucru cu tehnicile, si puteti sa reveni apoi pentru a continua cu oricare dintre tipurile de terapii pe care o simtiti ca vi se potriveste mai bine.Daca repetati (daca lucrati si intre sedinte), efectele vor fi mai intense, se vor instala mai rapid, va veti relaxa si mai profund in sesiunea din cabinet si, astfel, veti profita la maxim de aceasta oportunitate pe care v-o oferim! Daca faceti pauze prea mari (peste o saptamana) si nu lucrati intre sedinte, nici singuri, nici cu videoclipurile, macar 5 minute in fiecare zi, efectele pozitive ale terapiei dispar in timp si simptomele pot sa reapara. Cararea pe care am sadit cateva flori (sugestii pozitive) va fi napadita de vechile dv. buruieni (ganduri negative, credinte disfunctionale).De regula, pentru a fixa si a stabiliza o achizitie (o deprindere, un program mental), numarul de repetitii conteaza tot atat de mult cat conteaza motivatia (dorinta de a schimba ceva pentru a obtine altceva) cat si potentialul (inteligenta, aptitudini, experienta, perseverenta) cu care venim in terapie. In terapia liberului arbitru nu folosim cuvintele “trebuie” si “este obligatoriu”. Deci nimeni nu este obligat sa faca nimic. Va recapatati puterea personala, dvs faceti alegeri pentru viata dvs. Puteti sa faceti ceea ce considerati ca este necesar pentru a profita la maximum de aceasta oportunitate – hipno-psihoterapia. Sau nu.

 

Alte informatii 

 • Puteti modifica (daca  doriti) tipul de terapie (tehnici de relaxare cu imagerie dirijata, hipnoterapie, antrenament autogen Schultz), durata si frecventa sedintelor (1-3 sedinte/saptamana; sau chiar o sedinta la 10 zile, sau la 2-3 saptamani).
 • Si, desigur, va puteti opri in orice moment, chiar si dupa sedinta de ”Pregatire – 1″. 
 • Recomandam sesiunile complete, deoarece contin toate tehnicile si sunt cele mai eficiente, intr-un timp scurt.
 • Numarul  de sedinte poate sa fie cuprins intre 5-12 sedinte, pentru cei care doresc sa faca doar “ciclul I” al terapiei. Recomandam sa adaugati o sedinta de Antrenament Autogen Schultz, o tehnica extrem de importanta pentru eliminarea stresului si reglare pe toate planurile. Pentru a avea efecte mai consolidate, recomandam sa faceti macar ciclul 1 al terapiei!
 • Puteti sa luati oricand o pauza pentru a repeta tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata pentru diminuarea si eliberarea de disconforturi/simptome, pe care le-ati invatat sau/si pentru a lucra cu videoclip-urile postate de noi la pagina Microprograme. Sau puteti sa luati chiar si o pauza de informare (din carti, articole, site-ul cabinetului). Puteti sa repetati, daca vreti, orice sedinta pe care o faceti, in cabinet, de cate ori doriti. De obicei se fac 1-3 repetiti ale unei sedinte, cu aceeasi frecventa (1-3 sedinte/saptamana). Repetitiile au rol de  fixare, intarire, stabilizare si amplificare a efectelor terapiei.
 • Puteti sa repetati sedintele din cabinet, cu modulele din programul audio Ora de Vis care sunt disponibile aici.  Puteti, de asemenea, sa achizitionati fiecare sesiune din programul audio, separat. Puteti sa alegeti una din modalitatile de lucru cu programul de hipno-psihoterapie – care includ repetitia  care sunt descrise aici.
 • Orice sedinta se poate prelungi, la cerere, cu 30 min/100 ron –  pentru discutii. Anuntati dinainte, atunci cand faceti programarea. Insa va recomand sa optati pentru sedinte separate – fara relaxare, doar discutii – de 50 minute .

 

Cei care doresc, pot sa faca si ciclul II al hipno-psihoterapiei care contine:

 • 2 sesiuni de baza;
 • 3 module principale: “Iubire”, ”Bani”, „Sanatate”. Exista si 4 module optionale: “Durere”, “Iertare”, “Echilibrare energetica”, “Evolutie spirituala”.

Modulele din ciclul II al terapiei pot fi facute cu pauza intre ele si cu accent pe modulul care prezinta cel mai mare interes. Numarul de transe efectuate de client, din cadrul unui modul poate varia intre 1- 4, in functie de interesul clientului. La modul general se fac 4 transe in cazul modulului “Iubire “, 3 transe in modulul “Bani”, si  2-4 transe in cazul modulului “Sanatate”.

Ora sedintelor este bine sa se  pastreze aceeasi, deoarece creierul se obisnuieste cu ea.

Indiferent de varianta aleasa, se ajunge, in final, la acelasi rezultat: stare de bine, liniste, calm, energie, clarificarea obiectivelor de viata, eliminarea efectelor nocive ale stresului, eliberarea de dependente, recuperarea puterii personale, regasirea de sine, atingerea obiectivului stabilit de clientul insusi, la inceputul terapiei. Numarul de sedinte difera de la client la client, in functie de problema, obiectiv, potential, istoria de viata, structura de personalitate, diversi factori conjuncturali: suport afectiv, circumstante, oportunitati. Daca tipul de terapie ales este mai simplu, mai scurt ca durata si cu o frecventa a sedintelor mai mica (o sedinta la 1-3 saptamani), probabil vor fi necesare mai multe sedinte. Noi putem sa observam, chiar din prima sedinta de pregatire, daca acest tip de terapie, “prin sugestie”, este potrivit pentru un anumit client (preia cuvintele, isi inchipuie, se relaxeaza, etc.). Nu putem, insa, sa anticipam pana la ce nivel de performanta poate clientul sa ajunga si cat de repede, deoarece performanta este determinata de foarte multi factori din existenta lui. Unii se simt surprinzator de bine chiar si dupa prima sedinta. Urmeaza fixarea si stabilizarea (consolidarea) efectelor (a starii pozitive de spirit ) si invatarea tehnicilor pentru a le practica autonom, astfel incat sa le puteti folosi pentru a va elibera de stresul cotidian, inerent, toata viata, oricand veti dori acest lucru.

Etapele unei sesiuni complete de hipnopsihoterapie sunt urmatoarele:

 • discutia preliminara;
 • tehnicile de lucru autonom pentru reducerea disconfortului (sunt cuprinse in “tehnici de relaxare cu imagerie dirijata”);
 • transa principala (“relaxare profunda cu scenarii psihoterapeutice lungi”), in care relaxarea este, de obicei, foarte profunda si se lucreaza cu scenarii foarte complexe, interesante, placute si foarte eficiente;
 • sugestii directe, (centrate pe eliminarea simptomelor si pentru atingerea obiectivelor) din hipnoza clasica (traditionala);
 • discutie post-transa.

 

Amnezia poshipnotica

In majoritatea cazurilor, in transa hipnotica se instaleaza amnezia poshipnotica, partiala sau totala, ca indicator de transa profunda (transa de tip somnambulic, „somn hipnotic„). Unii clienti isi amintesc unele tehnici si din transa principala. In acest caz este indicat sa lucreze cu ele, sa le repete de cat mai multe ori, de cate ori doresc. Controlul este tot timpul  la client. Unii reusesc, dupa un anumit antrenament, sa-si regleze rapid nivelul de transa sau sa traiasca o transa chiar mai profunda, intr-o stare de hiperluciditate (scad pragurile senzoriale). 

 

Liberul arbitru

Clientul decide pentru el insusi, pentru viata lui. Nu ia decizi pentru altii, sau in locul lor, pentru viata acestora, in terapia liberului arbitru. Clientul este liber inclusiv sa se autosaboteze. In sugesto-terapie, terapeutul doar sugereaza, asta inseamna ca da sugestii pe care clientul le poate urma, le poate modifica (astfel incat sa i se potriveasca mai bine), sau le poate lasa sa-i treaca pe langa urechi, cum doreste. Sunt doar sugestii. Scenariile psihoterapeutice (vindecatoare pentru minte, pentru psihic, pentru suflet) au roluri terapeutice si de mobilizare a resurselor latente ale clientului. Unii oameni poate ca ar fi posibil sa stea, pur si simplu, cu ochii inchisi si sa asculte. Mie nu mi s-a intamplat sa vina cineva pentru hipnoterapie si sa nu-si doreasca sa se relaxeze cat mai profund  – fiindca astfel sugestiile sunt asimilate mai bine, procesarea inconstienta este maxima, efecte terapiei apar mai rapid si sunt mai intense – dar nu exclud, teoretic, acest lucru. Asa cum, desi unii oameni stiu foarte bine ce ar trebui sa faca, totusi nu fac nimic, sau actioneaza chiar pe dos.

 

Criza de vindecare

Uneori, dupa primele sedinte, este posibil sa apara unele disconforturi fizice sau emotionale. Este posibil ca anumite simptome sa se amplifice pentru a se descarca (“criza de vindecare” sau “criza de reglementare”). “Daca vrei sa bei altceva, goleste mai intai paharul.” Dupa aceasta descarcare (catharsis), urmeaza o mare usurare si efectele pozitive ale terapiei se amplifica. Este foarte importanta aceasta “spargere a buboiului, curatarea lui” pentru a incepe cu adevarat vindecarea. Dar nu toti oamenii au chiar “buboaie” (emotionale). In acest caz, mersul terapiei este lin, placut, interesant, foarte energizant!

Mituri despre hipnoza

Psihoterapie de grup, in hipnoza (relaxare profunda).

La cerere, se pot organiza, in cadru privat sau online, grupuri mici, de 2-3 persoane.

In grupurile mari (20-25 persoane), o sesiune dureaza 3 ore.

Scenariile psihoterapeutice folosite  sunt cele din hipnoza ericksoniana.

 

Un weekend in Constanta

Pentru cei care vin doar un weekend in Constanta, este posibil ca, in cateva sedinte – de intiere, fixare, consolidare, stabilizare si traire din plin a experientei – sa invete cateva tehnici de autohipnoza pe care sa le foloseasca apoi pentru a sa se echilibra emotional, eliberandu-se de emotiile negative produse de stres. In principiu, un lucru se poate invata si intr-o sedinta, insa de obicei este necesara repetitia.

Succes!

 

 

Terapie auto-administrata (self-help) – program audio.

Pentru cei care prefera sa lucreze mai mult singuri, implicandu-se total, am realizat programul audio Ora de Vis

 

Alte programe audio gasiti Aici.

Programe hipno-psihoterapeutice oferite in acest cabinet

Tags: No tags

Comments are closed.