SAM_0104-600x450

Sesiunile de pregatire a transei

Programul de hipno-psihoterapie

 

Sesiunile de pregătire 

Primele două sesiuni ale programului de hipno-psihoterapie sunt sesiuni de pregătire (P1, P2).

 

Puteti opta pentru urmatoarele variante de pregatire:

 • o pregatire completa;
 • o pregatire medie;
 • o pregatire rapida, cu inductia transei hipnotice din prima sesiune.

 

 

 

1.Varianta completa de pregatire – are doua  sesiuni de pregatire:

Prima sesiune de pregatire contine:

 • fixarea obiectivului terapiei
 • informatii despre hipnoza, mintea subconstienta, terapia ericksoniana, modul cum vor decurge sedintele, cum il poate ajuta pe  client, acest tip de terapie, sa obtina ce vrea, sa se simta mai bine;
 • exercitii de relaxare, de concentrare a atentiei spre interior, de vizualizare creativa;
 • exercitii de imagerie dirijata.

Exercitiile de relaxare  au rol de familiarizare cu modalitatea de lucru din hipnoterapie si de incalzire si antrenament pentru inductia primei transe hipnotice, inductie ce va avea loc in a 3-a sedinta.

 

De regula, cei care vin la hipnoterapie au o abilitate foarte dezvoltata de a intra in relaxare, obtinand rapid transe profunde.

In cazul foarte rar in care o persoana ar reactiona prea putin  la exercitiile din aceasta prima sedinta, asta insemnand ca nu poate sa se concentreze, nici sa se detaseze de exterior, se relaxeaza foarte putin, nu-si poate inchipui nimic din ce-i sugereaza terapeutul, nu simte nicio senzatie in corp… atunci… in a doua sesiune putem face tehnica trainingul autogen Schultz, ca sa invete sa se relaxeze si sa se concentreze pe corpul sau, pe experienta pe care o traieste in interior, detasandu-se de exterior. Tehnica de relaxare Schultz este o tehnica mai concreta si nu cere capacitati de vizualizare mai dezvoltate.De aceea pot sa lucreze cu el, foarte usor, marea majoritate a oamenilor care isi doresc sa se relaxeze foarte profund si sa se simta extraordinar de bine, linistiti, calmi, energizati, odihniti, care sunt foarte motivati sa-si diminueze si sa elimine disconforturile fizice, mentale, sau/si emotionale.

 

A doua sesiune de pregatire contine alte doua tehnici de relaxare (partea 1), cat si patru exercitii de imaginatie (partea a 2-a) care arata gradul dvs de a va transpune intr-o situatie. Veti putea observa cum reactioneaza corpul dvs la cuvinte si in ce masura aceasta terapie (hipnoterapia, sugestoterapia) este potrivita pentru dvs.

Noi observam foarte repede in ce masura acest tip de terapie, pe care noi il practicam, este potrivit pentru o persoana, stim chiar din primul exercitiu de imaginatie (in primele 10 minute ale exercitiului), insa este foarte important sa vadeti, sa simtiti si dvs cum reactioneaza corpul dvs la cuvinte si cat de bine va puteti simti. La aceste exercitii nu exista raspunsuri corecte sau gresite ci doar grade diferite de transpunere in situatie. Ele ne dau  informatii despre dvs, ne ajuta sa va cunoastem mai bine si sa alegem cele mai bune tehnici de inductie pentru dvs, astfel incat sa obtineti transa cea mai eficienta pentru dvs ca sa va atingeti obiectivele.

De multe ori, in modul in care reactionati apare si “problema” cu care ati venit, intelegem si noi mai bine si va explicam si dvs  cum va va ajuta aceasta terapie ca s-o eliminati.

Odata parcurse aceste sedinte de pregatire, ele nu vor mai trebui repetate niciodata si odata ce ati invatat sa intrati in transa, aceasta abilitate se pastreaza si veti putea veni pentru o singura sedinta, oricand veti dori Indiferent de pauza pe care o veti fi facut, veti reusi sa intrati intr-o transa la fel de profunda si sa traiti o experienta la fel de intensa ca in ultima sedinta a hipno-psihoterapiei.Transa hipnotica va deveni o deprindere, va face parte din structura dvs de personalitate, devenind un bun castigat pentru totdeauna.
Un instrument de care va veti putea folosi oricand aveti nevoie sa va simtiti mai bine, sa aflati raspunsuri la intrebari, sa comunicati cu sinele dvs autentic, sa va auziti, mai bine, vocea interioara.

Dupa sesiunile de pregatire, se lucreaza numai in transa hipnotica. Efectele sunt puternice, rapide, surprinzatoare. Starea de spirit este extrem de placuta .

 

2. Varianta medie de pregatire – are o singura sesiune de pregatire.

In cazul in care aveti putine zile la dispozitie sau ati mai practicat tehnici asemanatoare si aveti deja foarte multe informatii in domeniu, exista si posibilitatatea de a opta pentru o pregatire medie care contine:

– prima sesiune: discutii si exercitii de relaxare cu imagerie dirijata.

– a doua sesiune: inductia transei hipnotice.

 

3.Varianta rapida de pregatire cu inductia transei din prima sesiune. Dureaza 2 ore.

Puteti opta si pentru aceasta pregatire rapida (relaxare, obiectivul terapiei, cateva informatii) urmata de inductia transei, chiar din prima sesiune.
Dezavantaj: lipsind pregatirea (antrenamentul), transa poate fi mai putin profunda, informatiile sunt putine.

Desigur, ca in orice alta activitate, cu cat este mai buna pregatirea, cu atat performanta este mai mare (prima transa este mai profunda).
De aceea, de regula, nu se induce transa in prima zi.
Aceasta nu exclude faptul ca exista persoane care, dupa o foarte scurta pregatire, au abilitatea de a experimenta o transa foarte profunda, chiar din prima zi.

Aceasta optiune este posibila si in cazul tehnicii de relaxare Schultz.

Varianta de pregatire foarte scurta nu o recomandam, totusi, deoarece lipsa pregatirii se vede si, uneori,  “graba strica treaba”.

Nu putem forta subconstientul nostru si este foarte important sa mergem in ritmul propriu al fiecarui client.

Varianta rapida cu inductia transei din prima sesiune  cuprinde :
– un exercitiu de relaxare cu vizualizare creativa;
– o scurta prezentare (client si terapeut);
– stabilirea obiectivului terapiei;
– un test de sugestibilitate;
– transa hipnotica (inducere, aprofundare, scenariu psihoterapeutic, sugestii directe, iesirea din transa);
– discutie post-transa (5-10 min).

 

Teoretic exista toate aceste variante dar, practic, toti clientii care au venit pana acum la cabinet au ales varianta completa de pregatire (cu 2 sedinte de pregatire).

 

 

4.Pregatirea minimala

Puteti opta pentru pregatirea minimala, intrucat a doua sedinta de pregatire (P2) a fost inregistrata audio si, daca doriti, puteti sa lucrati singuri cu ea:

P1Locul tau special

P2Pregatire 2- inregistrata audio

 

 • P1 – pregatire -1: Locul tau special – prima relaxare – este gratuita (este prima jumatate din P1). A doua jumatate din sesiunea de Pregatire -1 o faceti in cabinet/online (60 min/ sed.). Orice tip de terapie alegeti sa faceti, va incepe cu aceasta sedinta de pregatire.
 • P2 – pregatire 2: inregistrata audio: este a doua sedinta de pregatire (P2) din programul audio Ora de Vis: modulul 1, si o puteti achizitiona de aici. In aceasta sedinta de pregatire aveti alte doua exercitii de relaxare cu imagerie dirijata (partea 1) cat si patru exercitii de imaginatie (partea a 2-a) care arata gradul dvs de a va transpune intr-o situatie si cat de potrivit este, pentru dvs, acest tip de terapie (terapie prin sugestie, efectuata in relaxare). 

 

 

Dupa sesiunile de pregatire, puteti opta pentru oricare dintre aceste variante de terapii:

Terapii in relaxare si hipnoza:

1. Hipnoterapie clasica si moderna, ericksoniana 

2. Hipnoza fractionata 

 

Terapii in relaxare:

1. Psihoterapie sugestiva

2. Sugestoterapie

Sesiunile de prgatire pentru terapiile in relaxare sunt oarecum diferite de cele din terapiile in hipnoza, intrucat includ, pe langa tehnicile de imagerie dirijata, training-ul autogen Schultz (in partea a doua a sedintelor).

 

 

Sedinte standard – 60 min./sedinta

 • Psihoterapia sugestiva.
 • Hipnoterapia clasica si moderna, ericksoniana.
 • Sugestoterapie – tehnici de relaxare cu imagerie dirijata.

 

Sedinte comasate  

 • Hipnoterapia clasica si moderna, ericksoniana; 120 min./sedinta
 • Hipnoza fractionata – forma scurta* de terapie – tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata + hipnoterapie ericksoniana; 90 min./sedinta
 • Sugestoterapia –  o sesiune contine doua tehnici: tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata + training autogen Schultz / psihoterapia sugestiva; 120 min./sedinta; 
 
 

Nota

Lucrez cu sedinte de pregatire si de terapie care dureaza:

 • 60 minute, 
 • 120 minute, 
 • 90 minute – forma scurta* de pregatire si de terapie.

 

Sedintele comasate de 90 min, forma scurta* de terapie, se desfasoara intr-un ritm alert, nu au deloc alocat timp pentru discutii , lipsesc repetitiile sau lipseste un scenariu. Sedintele sunt structurate astfel incat relaxarea si hipnoza ocupa tot timpul. Sedintele nu se prelungesc. Pentru „discutii” puteti solicita, oricand doriti, sedinte de videoterapie.

 

Exista si posibilitatea sa luati terapia la “pachet de servicii psihologice”. In acest caz aveti ultima sedinta, din fiecare ciclu, gratuita. Plata pachetului de servicii psihologice (10 sesiuni de terapie + 1 sesiune gratuita) se face, cel mai tarziu, la sfarsitul primei transe („transa de explorare” – sedinta nr. 3).

 

 

Frecventa sesiunilor 

O stabiliti singuri, in functie de potentialul financiar, de timp, de motivatia de a obtine mai repede rezultate.

Ca principiu, toate cercetarile arata ca terapia intensiva (frecventa mare a sesiunilor) este cea mai eficienta si are rezultate rapide si stabile care se datoreaza “efectului de suprastructura“ (ca la repetitie).

 

Discutia prehipnotica – despre transa hipnotica.

Mituri despre hipnoza

 

Variante-hipnopsihoterapeutice

O inductie prin relaxare

https://www.terapie-in-hipnoza.ro/arta/despre-programul-de-hipnopsihoterapie/5873

Tags: No tags

Comments are closed.