IMG_0032

Inainte de a veni la cabinet

 

 

Calea de urmat in stilul propriu

 

In aceasta perioada a vietii mele lucrez cu o terapie in relaxare si hipnoza care presupune o singura sesiune de terapie, de sine statatoare, care dureaza 75 minute/300 ron. Inaintea acestei sesiuni de terapie, va fi o singura sedinta de discutii in care veti putea spune ce vreti dvs. Aceasta sedinta se poate desfasura in cabinet (45 min./200 ron) sau online (45 min/150 ron). Cum doriti.

 

Daca doriti sa experimentati programul de hipno-psihoterapie, puteti sa parcurgeti urmatorii 6 pasi care sunt descrisi, un pic mai jos, in acest articol. Acesti 6 pasi nu sunt obligatorii, ei doar va orienteaza spre informatia pe care ar fi bine sa o aveti inainte de a incepe terapia, sunt ca o plimbare printr-un magazin.

Cum se completeaza formularul este scris aici: Formular pentru cei 6 pasi.

 

Aveti acum posibilitatea sa optati pentru a face terapia doar cu sedinte de 45 minute, deoarece aceste sedinte pot fi oricand compensate de programele mele audio pe care le gasiti aici.

 

Cei 6 pasi

„Cei patru apostoli erau trei: Luca si Matei.”

Testul si Relaxarea

 1. Cititi  indicatiile si contraindicatiile hipnoterapiei. Nu veniti daca aveti un diagnostic medical si va incadrati la contraindicatii. In formular puteti sa treceti orice diagnostic medical pe care il aveti.
 2. Faceti  testul de receptivitate la hipnoza– dureaza 30 secunde. Puteti sa aflati in cat timp va puteti astepta la unele beneficii ale hipnoterapiei.
 3. Faceti  evaluarea psihologica initiala.
 4. Faceti  Locul tau special – prima relaxare (P1) dureaza 31 minute. Va asezati intr-o pozitie confortabila, inchideti ochii, si doar va inchipuiti ce spun (imagerie dirijata, sugestoterapie, „preluati cuvintele” = va „inchipuiti”). Nu va fortati la nimic, fiti curiosi, observati ce simtiti. Aici aveti descrisa modalitatea de lucru cu videoclipurile .
 5. Alegeti  singuri varianta de hipno-psihoterapie pe care doriti sa o faceti, numarul de sedinte si durata sedintelor.
 6. Alegeti una dintre modalitatile de lucru (Md.) cu programele de terapii in relaxare si hipnoza (hipnoterapia; hipnopsihoterapia) sau cu cele de terapii in relaxare (psihoterapia sugestiva; sugestoterapia) care  includ repetitia.

Mesaj: povestea dvs (foarte pe scurt)

Acest  Formular il vom folosi ca baza pentru monitorizarea efectelor terapiei. Acum sunteti pregatiti pentru sesiunile din cabinet (sau online), aveti deja jumatate din prima sedinta de pregatire efectuata gratuit (si in ritmul dvs propriu), si puteti sa ma sunati pentru o  programare. Nu fac programari prin alte persoane decat persoana care vine in terapie.

Cititi acest articol  in intregime si trimiteti  Formularul pentru cei 6 pasi bine completat. Daca nu intelegeti cele doua articole, va rog sa nu-mi trimiteti niciun formular. Succes!

 

 

Sesiunile de pregătire 

La inceput se fac doua sesiuni de pregatire pe care le gasiti AICI.

Puteti opta pentru orice varianta de pregatire, inclusiv pentru aceasta varianta de pregatire minimala (P1 + P2-inregistrata audio), pentru ca sedinta de pregatire (P2) a fost inregistrata audio si puteti sa lucrati singuri cu ea, daca doriti acest lucru:

 • pregatire -1 (P1): Locul tau special – prima relaxare – este gratuita (este prima jumatate din P1). A doua jumatate din P1 o faceti in cabinet (200 ron/sedinta). Orice tip de terapie alegeti sa faceti, va incepe cu aceasta sedinta de pregatire.
 • pregatire 2 (P2) – inregistrare audio: este pregatirea din programul audio Ora de Vis (modulul 1) si o puteti achizitiona de aici (150 ron/sedinta). In aceasta sedinta de pregatire aveti alte doua exercitii de relaxare cu imagerie dirijata (partea 1) cat si  patru exercitii de imaginatie (partea a 2-a) care arata gradul dvs de a va transpune intr-o situatie si cat de potrivit este, pentru dvs, acest tip de terapie (teapie prin sugestie, efectuata in relaxare)..

 

Costuri
 • Daca nu doriti sa faceti acesti 6 pasi, prima sedinta de pregatire dureaza 45 minute/200 ron, si, apoi, veti face a doua sedinta de pregatire. Sau puteti sa optati pentru pregatirea minimala (cu sedinta P2 inregistrata audio) – totusi recomand sedintele de pregatire efectuate in cabinet.
 • Daca ati facut cei 6 pasi si ati achizitionat (si efectuat cu succes) a doua sedinta de pregatire (P2 – inregistrare audio), atunci putem sa facem, in cabinet, a doua jumatate din sesiunea de pregatire-1, si sa continuam apoi cu sesiunile de terapie (psihoterapie sugestiva, sugestoterapie, hipnoterapie sau hipnopsihoterapie).
 • In cazul in care nu vreti sa va informati deloc de pe site-ul nostru si nici nu vreti sa faceti  prima relaxare „Locul tau special „ (videoclip pe care l-am postat gratuit pe you tube), si doriti doar sa stam de vorba, atunci veniti la cabinet si discutam ce vreti dvs sa discutam (45 min./200 ron), iar sedintele de pregatire (P1 si P2) le vom face cand ne intalnim din nou , in varianta aleasa de dvs. Nimeni nu este obligat sa citeasca, sa se informeze, sa lucreze cu nimic din ceea ce noi am postat gratuit pe site-ul nostru si pe you tube.
 • Daca doriti sa lucrati singuri, puteti sa achizitionati oricare dintre programele audio pe care le gasiti Aici.

 

„Cele mai bune chei sunt cele care se potrivesc.”

Alte informatii
 • Structura primei sedinte de pregatire  din cabinet este urmatoarea: 30 minute –  tehnici de relaxare cu imagerie dirijata pentru eliberare de stres si stare de bine; 10 minute – fisa de anamneza (inclusiv obiectivul terapiei). Sedintele nu se prelungesc.
 • Sunteti liberi sa alegeti orice varianta preferati. Eu sunt specializata in psihoterapie in relaxare (hipnopsihoterapie), dar daca doriti doar sa vorbim, va rog sa-mi spuneti asta de la inceput. Poate, totusi, v-ar conveni sa luati, „pentru vorbe”, o sesiune de videoterapie. Cum doriti.
 • Nu trebuie sa achizitionati toate sedintele de la inceput. Luati doar o sedinta.
 • In cazul in care nu stiti pentru ce tip de terapie sa optati, in cabinet vom face, dupa sedintele de pregatire, sesiunile de terapie descrise aici: Modalitatea-4: Combinatia: sesiuni in cabinet + sesiuni din programele audio.
 • Oricine doreste, poate sa se programeze, oricand, la fiul meu, psih. Victor Adrian Gavrilov, care lucreaza cu acelasi program de hipno-psihoterapie – totusi sunt destul de multe diferente!
 • Daca ati ales sa faceti terapia online, asigurati-va  conditii de confort si puneti pe un alt dispozitiv, o muzica de relaxare, ca fond muzical, de exemplu A Healing Gift to Humanity
 • Puteti opta pentru terapiile in relaxare (Psihoterapia sugestivaSugestoterapia) ale caror efecte sunt foarte puternice si de care poate beneficia marea majoritate a oamenilor, intrucat se pune mai putin accent pe vizualizare si mai mult pe senzatii de relaxare profunda. In acest caz, repetitiile intre sedinte se pot face mai ales cu videoclipul gratuit Training autogen Schultz – psihoterapie sugestiva (aveti aici un playlist cu 3 videoclipuri ), si puteti alege varianta minimala de pregatire.

 

 

Atentie!

„Unde nu este ascultare, nu cheltui vorba.”

Ben Sirah – Cartea intelepciunii

In cazul in care ati trecut prin acesti „6 pasi„, pe care eu va recomand sa-i faceti inainte de a veni la cabinet, si performanta dvs a fost zero absolut, ba, mai mult, nici nu ati putut sa treceti prin ei, inseamna ca terapiile in relaxare si hipnoza (hipnoterapia; hipno-psihoterapia) nu sunt potrivite pentru dvs. Puteti sa optati pentru terapiile in relaxare (psihoterapia sugestiva; sugestoterapia) sau/si pentru tratamentul medicamentos.  Lista psihiatri   Lista centre

 

Selectie riguroasa – sunt acceptati acei subiecti care doresc sa realizeze o cucerire treptata si sistemaica a autocontrolului, pornind de la simpla stapanire a unor functii usor accesibile vointei si trecand trepat catre structuri organice pe care experienta curenta le considera autonome si independente in raport cu activitatea deliberata, constienta.”

„Sugestie si hipnoza” (pg. 201- 214) – prof. univ. dr. Ion Dafinoiu – presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza clinica, relaxare si Terapie Ericksoniana (ARHTE).

 

Concluzii

Este bine sa faceti testul de potrivire („Cei 6 pasi „) ca sa stiti pentru ce tip de psihoterapie sa optati. Daca nu-l faceti, atunci optati din start pentru psihoterapia sugestiva.

Nu exista terapie potrivita pentru toata lumea si la care toti oamenii sa reactioneze puternic si in acelasi fel. In hipno-psihoterapie, reactia la tehnicile si scenariile psihoterapeutice este individualizata din start (prin ele insele – suntem unici). In plus, terapia se adapteaza si mai mult, de catre terapeut, in sedintele din cabinet.

Exista o diferenta destul de mare intre videoclipuri (sesiuni izolate, inregistrate cu persoane diferite, cu ani in urma), programul audio Ora de Vis (standardizat, adaptat pentru mediul audio, sesiunile sunt structurate intr-un program de terapie), sesiunile online (cu avantajele dar si cu dezavantajele lor) si sesiunile din cabinet (posibilitati infinite).

Cititi inca o data contraindicatiile hipnoterapiei.

Succes!

Dosarele programului de psihoterapie sugestiva; 21.12.2021 – 27.12.2021

Invatarea este un element fundamental si este posibil sa invatam sa fim mai sensibili la sugestie si hipnoza,

prin practica si experienta.”

In mod cert toata lumea are capacitatea individuala de a accesa stari modificate de constiinta.

Sensibilitatea individuala poate fi punctul de plecare pentru noi invataturi,

iar o evolutie ulterioara este intotdeauna posibila din moment ce potentialul inconstient este nelimitat.”

Annalisa Faliva – „Autohipnoza”

Testul de potrivire – cei 6 pasi
Gradul de dezvoltare a resurselor  de vizualizare ale clientului pentru a putea beneficia cat de cat de terapiile in relaxare si hipnoza (hipnoterapie; hipno-psihoterapie) este de minim  nota  5 (suficient).
Terapiile in relaxare (psihoterapia sugestiva; sugestoterapia) nu necesita capacitati de vizualizare dezvoltate, intrucat pornesc de la senzatii pe care orice om le simte, in mod natural, atunci cand este profund relaxat (greutate, moleseala, caldura, etc.). Totusi este necesara preluarea cuvintelor. Pot beneficia de aceste terapii marea majoritate a oamenilor.

Distributia gaussiana a performantelor 

Nivele de performanta existente pe o scala cu 10 trepte (note sau calificative):
1: foarte slab.
2: slab.
3-4 : slabi mijlocii – insuficient, la limita medie inferioara.
5-7: mijlocii – suficient.
8: mijlocii bine – medie superioara.
9: bine (peste medie),
9-10: foarte bine (nivel superior),

Anton Tabachiu – Psihologia ocupationala, pg.43

„Daca viata e un joc, nu puteti invinge decat facand tot ce puteti,

cu orice mijloace aveti la dispozitie,

ca in acea veche povestire,

pe care poate ati auzit-o cand erati mic.

Folositi-va talentele si veti fi rasplatit.

Lasati-le sa stea nefolosite, si veti pierde.

Povestea spunea ca fiecare om primeste un alt numar de talente,

sau genuri diferite de talente,

in nici un caz nu este o imparteala dreapta,

dar nu castiga decat aceia care isi primesc talentele si le folosesc.”

Kevin Hogan – Metafora cu muntele

 

Cercetările arată că 90% din subiecţi pot atinge o transă uşoară, 70% o transă medie şi doar 10% până la 20% intra într-o stare hipnotică profundă (de tip somnambulic). Este nevoie de cel putin o transa medie pentru a obtine modificari la nivelul structurii profunde de personalitate.

Nu discutam aici de motivele pentru care o persoana nu poate prelua cuvintele, fiindca am scris deja la contraindicatiile hipnoterapiei.

Programul de hipnopsihoterapie – 01.06.1999 – 01.06.2021

 

 

O simpla relaxare

Va astepam!

Traseul este acesta. Mai multe informatii gasiti la Contact.

 

 

 

 

Psihoterapie sugestiva – „Initierea” – prima sesiune de terapie in relaxare.

Structura videoclipului:

 • La inceput are o inductie prin tehnica relaxarii musculare progresive, pe care o fac de obicei, pentru ca o consider foarte eficienta (00:01 – 7:20).

Urmeaza:

 • cele 7 exercitii ale Trainingului autogen Schultz (7:21 – 25:15), 
 • aprofundarea relaxarii si validarea ei prin catalepsia pleoapelor (25:16 – 33:24).
 • imageria dirijata (primul exercitiu: 33:25 – 38:39 ; al doilea exercitiu: 38:40 – 41:49).
 • sugestiile directe centrate pe obiectiv (41:50 – 46:34).
 • Iesirea din transa: 46:35 – 50:39

 

Va multumim!

Tags: No tags

Comments are closed.