intelegerea-puterii-subc

Ințelegerea puterii subconștientului

Nu eşti mulţumit de cariera ta? Avansarea ta este oprită de o aparentă lipsită de oportunităţi? Vrei să-ţi îndeplineşti obiectivele? Nu trebuie să fii obstrucţionat de un şef neînţelegător sau de obişnuita birocraţie. Cariera ta depinde numai de tine.

Toate lucrurile pe care reuşim să le facem şi, de asemenea, toate lucrurile pe care nu reuşim să le îndeplinim sunt rezultatul direct al gândurilor noastre. Slăbiciunile şi punctele noastre forte, inocența şi vinovăţia ne aparţin. Ele nu pot fi influenţate decât de noi înşine, niciodată de ceilalţi. Toate bucuriile şi suferinţele izvorăsc din interiorul nostru. Aşa cum gândim, aşa existăm; aşa cum gândim, aşa rămânem.

Desigur, există anumite lucruri pe care nu le poţi schimba: mişcarea planetelor, schimbarea anotimpurilor, fluxul şi refluxul oceanelor, răsăritul şi apusul soarelui. Dar te poţi schimba pe tine însuţi. Te poţi schimba prin înnoirea modului de a gândi. Aceasta este cheia ca să-ţi îmbunătăţeşti carieră. Mintea este o maşină şi ideile acceptate conştient de tine se imprima adânc în subconştient. Învăţând cum să-ţi controlezi subconştientul, poţi dobândi controlul asupra carierei tale.

Da, ai puterea să schimbi ceea ce se găseşte în subconştientul tău! Începe prin a învăţa paşii către gândurile frumoase. Gândeşte-te la frumuseţe, dragoste, pace, înţelepciune, creativitate! Subconştientul îţi va răspunde pe măsură transformându-ţi mentalitatea, trupul şi evenimentele care au loc în viaţa ta.

Şi asta mai cu seamă atunci când vine vorba despre cariera ta. Prea mulţi oameni îşi înfrânează carierele din cauza fricii – frica de un şef nemulţumit, frica de probleme birocratice. Da, oricare dintre aceste frici îţi poate afecta cariera, dar numai dacă le dai voie!

Dacă eşti încrezător în propriile forţe şi lucrezi efectiv pentru îndeplinirea obiectivelor companiei, vei avea de partea ta forţa subconştientului pentru depăşirea tuturor obstacolelor.

Atunci când o mare firma de avocatură l-a angajat pe Jules H., un tânăr avocat de perspectivă, el a observat că o serie de alţi tineri avocaţi angajaţi îi erau competitori pentru obţinerea avansării. Cu toţii erau foarte bine pregătiţi şi la fel de ambiţioşi. Jules a observat că mulţi dintre aceşti competitori se plângeau constant de multele ore pe care le pierdeau ca să rezolve probleme de rutină, în locul problemelor legale interesante, aşa cum îşi doreau. Jules, la fel de frustrat, şi-a chemat subconştientul în ajutor, spunându-şi: „Desigur, această activitate este plictisitoare şi stupidă, dar sunt îndatoriri pe care trebuie să le îndeplinesc, dacă vreau să avansez. Voi face această muncă, nu doar cu creierul meu, ci şi cu inima. Voi face faţă la fel cum m-am descurcat în faţa celor mai mari provocări din timpul facultăţii”. Nu a durat mult până când şefii săi i-au recunoscut meritele şi au început să-i dea sarcini din ce în ce mai importante, punându-l în fruntea rivalilor săi.

Psihologii şi psihiatrii au arătat că, atunci când gândurile sunt transmise către subconştient, ele lasa amprente în celulele creierului. Îndată ce subconştientul acceptă o idee, începe să o pună în practică imediat. Acest lucru se întâmpla prin intermediul asocierii ideilor şi este folosită orice informaţie adunată de-a lungul vieţii care foloseşte scopului propus. Se bazează pe infinitele puteri, energii şi înţelepciuni care se regăsesc în fiecare om. Foloseşte orice lege a naturii care îl poate ajuta. Uneori, găseşte imediat o soluţie pentru probleme, alteori poate dura zile, săptămâni sau chiar mai mult.

Subconştientul tău este la fel ca pământul care acceptă orice idee – bună sau rea. Gândurile tale sunt active şi pot fi asemănate unor seminţe. Gândurile negative, distructive continua să lucreze negativ în subconştient şi, în timp, vor da naştere unor acţiuni care să le corespundă. Ţine minte, subconştientul nu se mobilizează ca să dovedească că gândurile sunt bune sau rele, adevărate sau false! Dar răspunde potrivit cu natura gândurilor sau sugestiilor tale.

De ex., dacă îţi însuşeşti ceva ca fiind adevărat, deşi ar putea să fie fals, subconştientul tău va accepta acel ceva ca fiind adevărat şi va căuta să aducă rezultatele care ar fi urmat dacă acel lucru ar fi fost adevărat. Subconştientul nu te poate contrazice. Aşadar, dacă îi vei da indicaţii greşite, le va accepta ca fiind adevărate şi va începe să le pună în practică, sub formă de condiţii, experienţe şi întâmplări. Subconştientul este considerat adesea că fiind mintea subiectivă. Mintea subiectivă se familiarizează cu mediul prin mijloacele independente de cele 5 simţuri.

Mintea subiectivă percepe prin intuiţie. Este locul emoţiilor tale şi depozitul memoriei. Mintea subiectivă este cea mai activă atunci când mintea obiectivă este oprită sau adormită. Subconştientul vede fără a avea nevoie de ochi. Are capacitatea de a fi clarvăzător şi de a auzi foarte bine.

Atunci când mintea şi subconştientul funcţionează în pace şi armonie, rezultatul este armonie, sănătate, pace, bucurie şi fericire. Răul, durerea, suferinţa, nefericirea, războiul, crima şi boala din lume sunt rezultatul unei relaţii nearmonioase între conştiinţă şi subconştient. Ţine minte, subconştientul este impersonal şi nu este selectiv!

Modul obişnuit de a gândi al minţii tale stabileşte timpare adânci în subconştient. Este foarte bine pentru cariera ta dacă aceste gânduri obişnuite sunt armonioase, paşnice şi constructive.

Pe de altă parte, dacă te complaci în frică, griji şi alte forme distructive de gândire, soluţia este să recunoşti omnipotența subconştientului şi să decretezi libertatea, fericirea, sănătatea perfectă şi prosperitatea. Subconştientul, fiind creativ şi parte a naturii tale divine, va porni în construirea libertăţii şi fericirii sincere, pe care le-ai decretat.

Şansa sau imtâmplarea nu este responsabilă pentru calea pe care o urmează cariera ta, după cum nici destinul nu este responsabil pentru norocul său ghinionul tău. Subconştientul tău nu este preocupat de adevărul sau falsitatea a ceea ce crezi sau simţi că este adevărat. Alege numai ceea ce este adevărat, plăcut, nobil, după asemănarea lui Dumnezeu, şi subconştientul tău va reacţiona ca atare.

Deşii filosofii, teologii şi gânditorii au ştiut acest lucru de-a lungul vremurilor, fiecărei generaţii trebuie să i se reamintească şi să-l pună în practică.

Dacă ai o problemă – mentală, fizică sau emoțională – care te împiedică să-ţi faci treaba bine, trebuie să-ţi pui următoarea întrebare: „Care este lucrul de care fug? De ce nu vreau să mă confrunt cu el? Îmi ascund resentimentele şi ostilitatea faţă de cineva?” Înfrunta problema respectivă. Rezolv-o cu ajutorul subconştientului, ştiind faptul că Izvorul Vieţii caută întotdeauna să vindece, să repare. Izvorul Vieţii este forţa vitală care ne animă. Nu condamnă niciodată. Nu pedepseşte niciodată. Nu acuză niciodată. Este imposibil să facă aceste lucruri. Te judeci singur prin intermediul gândurilor, concluziilor, verdictelor care trec prin mintea ta. Ţine minte, Izvorul Vieţii nu te poate pedepsi! Nu te poate judeca! Te judeci singur. Şi îţi modelezi şi aranjezi singur destinul, pentru că eşti ceea ce gândeşti în subconştient sau în inimă.

Ţine cont, aşadar, că gândurile sunt fapte; atragi ceea ce simţi, devii ceea ce îţi imaginezi. Dacă gândeşti aşa, vor începe să se petreacă minuni în viaţa ta. Pentru că există O Singură Putere, şi acea Putere este în tine. Eşti căpitanul de pe puntea vasului: dai ordine, iar subconştientul va prelua aceste ordine şi le va pune în practică, indiferent dacă sunt sau nu corecte, aşa cum am mai arătat. Aşadar, accepta doar acele lucruri care sunt adevărate.

Minţile noastre sunt zăpăcite cu idei, opinii şi credinţe false şi sunt obstrucţionate de aceste adevăruri eterne. Sugestiile despre frică, făcute unei persoane pline de încredere în sine, nu au absolut nici un efect. Aceste persoane îşi reînnoiesc permanent speranţa şi încrederea în principiul succesului. Îşi întăresc conceptul că Infinitul nu poate da greş, iar viziunea unui eşec nu face decât să le dea mai multă încredere în forţele proprii.

Nenumăratele experimente făcute sub hipnoză de psihologi, psihiatri şi alte persoane au arătat că subconştientul este incapabil să facă selecţii şi comparaţii, care sunt necesare în procesul motivaţional.

Trebuie să realizezi că mintea este santinela de la poartă. Principala sa misiune este să protejeze subconştientul de impresiile false. Cunoşti acum una dintre legile fundamentale ale minţii: subconştientul este călăuzit de sugestii. După cum ştii, nu foloseşte comparaţiile sau contrastele, nici nu pune la îndoială şi nici nu analizează pentru tine. Această funcţie îi este rezervată minţii tale. Subconştientul reacţionează doar la informaţiile primite de la mintea ta. Nu preferă un anumit tip de acţiune altui tip de acţiune.

Ţine minte că o sugestie nu poate impune nimic subconştientului tău împotriva voinţei minţii tale! Mintea ta are puterea de a respinge orice sugestie falsă ori negativă.

Trebuie să fii sigur că transmiţi subconştientului doar sugestii care te vindeca, te binecuvântează, te înălţa în orice fel. Ţine minte că subconştientul te crede pe cuvânt! Nu citeşte printre rânduri! Dacă vei continua să spui „nu pot obţine această promovare, nu mă pot descurca”. Subconştientul tău va face totul ca lucrurile să se întâmple astfel.

O altă influenţă asupra subconştientului tău poate veni de la sugestiile primite de la o altă persoană. Puterea sugestiei a jucat întotdeauna un rol important în viaţă şi gândirea omului, în toate ţările de pe pământ. În multe părţi ale lumii este în continuare reprezentată de puterea de control a religiei, care afirmă cu obstinență enunţuri ca: „Eşti un păcătos”, „Diavolul va pune stăpânire pe tine”, „când vei muri, vei ajunge în Iad” şi altele semănătoare. Acestea au darul de a-l speria pe oricare om.

Începând din copilărie, majoritatea dintre noi au primit sugestii negative. Sugestiile constructive sunt, desigur, minunate şi bine-venite. Totuşi, o sugestie negativă este unul dintre cele mai distructive tipare de răspuns al minţii, care poate da naştere la războaie, nenorociri, suferinţe, prejudecăţi rasiale şi religioase şi dezastre. Dictatorii, despoţii şi tiranii lumii cunosc puterea sugestiei. Stalin a folosit-o, Hitler a folosit-o, Osama bin Laden a folosit-o, apelând la prejudecăţile religioase şi rasiale ale oamenilor mai apoi, când aceştia erau înfierbântaţi au continuat să transmită tot mai multe sugestii negative, repetând anumite lucruri în faţa a milioane de oameni.

Eşti expus la sugestii negative în orice privinţă a vieţii. Iată-le pe cele mai frecvent auzite, care au legătură cu postul şi cariera ta: „Nu poţi”, „Nu vei reuşi niciodată nimic”, „Nu trebuie”, „Vei da greş”, „Nu ai nici o şansă”, „Nu este vorba despre ce ştii, ci pe cine cunoşti”, „La ce bun?”, „Nu-i pasă nimănui”, „Nu are sens să te zbaţi atât de mult”, „Eşti prea bătrân acum”, „Lucrurile merg din mai rău în mai rău”, „Viaţa este o corvoadă nesfârşită”, „Nu ai cum să câştigi”, „Vei fi concediat cât de curând”, „Nu poţi să gândeşti cu inima”.

Acestea reprezintă comenzi pentru subconştientul tău, care îţi vor transforma viaţa într-un iad. Vei fi frustrat, nervos, inhibat. Vei da buzna în cabinetul psihiatrului, din cauza acestor sugestii negative pe care ţi le transmiţi.

Poţi respinge aceste sugestii negative hrănindu-ţi mintea cu o rugăciune sau citind o meditaţie inspirationala înainte de culcare. Acestea vor contracara toate ideile distructive.

Nu trebuie să fii influenţat de sugestiile negative distructive. Dacă priveşti în trecut, îţi poţi reaminti cum părinţii, prietenii, rudele, profesorii, şefii şi clerul au contribuit la campania de sugestii distructive. Principalul scop al acestei campanii a fost instaurarea controlului sau inducerea fricii asupra ta. Vei descoperi că scopul multora dintre aceste sugestii este să te facă să gândeşti, să te simţi şi să te porţi aşa cum vor alţii şi să mergi pe un drum care le este folositor lor.

Nu eşti păpuşă nimănui. Trebuie să îţi alegi propriul drum, drumul care conduce spre împlinire, calea spre libertate. Calea aceasta se afla în interiorul tău. Orice decizi în mintea ta este adevărat, vei experimenta prin intermediul subconştientului tău. Aşadar, crede că Dumnezeu sau Inteligenţa Infinită este Cel care te călăuzeşte. Puterea supremă este aceea a acţiunii corecte. Legea şi ordinea divină te guvernează, pacea divină îţi umple sufletul. Începe să crezi în aceste lucruri! Nu creezi aceste lucruri, doar le activezi; dă-le putere să acţioneze în viaţa ta!

Gândeşte pe cont propriu. Ai puterea de a-ţi controla singur trăirile. La serviciu şi în cariera ta, tu trebuie să-ţi controlezi destinul, nu şefii sau colegii tăi.

Fii inspirat! Acceptând aceste adevăruri în mintea ta, subconştientul le va pune la treabă şi vei descoperi că nu te mai reţine nimic să-ţi alegi obiectivele, că te mişti în direcţia dorită în cariera şi în viaţă.

Trebuie doar să credem că ne putem îmbunătăţi viaţa. O credinţă – chiar dacă este adevărată, falsă sau indiferentă – îmbrăţişată pentru o anumită perioadă de timp se asimilează şi se încorporează în mentalitatea noastră. Dacă nu este anulată de o credinţă de natură opusă, mai devreme sau mai târziu, ia forma şi este exprimată şi experimentată sub toate formele, condiţiile şi circumstanţele în viaţă. Avem în noi puterea de a schimba credinţele negative în unele pozitive şi, astfel, să ne îmbunătăţim viaţa.

Autor: Joseph Murphy

Comments are closed.