Foloseste-ti-intuitia-cand-vrei-sa-te-angajezi

GDPR – politica de confidentialitate

Protectia datelor personale (GDPR) se refera la informatiile cu caracter personal pe care le colectam, pastram si distribuim. Acest document reprezinta politica GDPR a cabinetelor de psihologie avand urmatorii titulari: psih. Nicoleta Boghianu si psih. Victor Adrian Gavrilov .

Ce date cu caracter personal solicităm

Pentru a putea beneficia de produsele și serviciile noastre, în funcție de specificul lor, putem să vă solicităm una sau mai multe din următoarele date etichetate drept „date cu caracter personal”. Datele pe care le colectam sunt cele pe care ni le furnizati si pe care le scriem in „Fisa de anamneza”:

  • nume si prenume, adresa, telefon, diagnostic medical, varsta, status marital, copii, studii, ocupatie, obiectivul terapiei, indicatorul schimbarii;
  • vom face si o evaluare de tip intuitiv, pe o scala cu zece trepte, a principalelor emotii negative: frica, furie, tristete.

Toate datele de mai sus sunt cu caracter general si ne ajută să ne facem o părere, în mare, despre dvs.

Aceste date sunt necesare în următoarele scopuri:

  • contractare și facturare, conform legislației în vigoare;
  • livrării produselor și serviciilor solicitate;
  • personalizării serviciilor pe care vi le oferim.

Cât timp păstrăm datele personale

Datele cu caracter personal sunt păstrate în conformitate cu prevederile legislative în vigoare.

Prevederile contractuale sunt stabilite specific pentru fiecare dintre produsele și serviciile pe care le oferim.

Cum protejăm datele personale

În conformitate cu prevederile legislative în vigoare, respectăm obligația privind protecția datelor personale prin:

  • păstrarea datelor în forma actualizată;
  • stocarea și distrugerea datelor în condiții de siguranță;
  • protejarea datelor împotriva pierderii, divulgării, utilizării greșite și accesului neautorizat prin măsuri tehnice și organizaționale corespunzătoare.

Întrucât  sunt servicii psihologice, protecția datelor personale se face, în plus, pe baza respectării: Legii nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România, Codului deontologic al profesiei de psiholog cu drept de liberă practică și a reglementărilor aferente stabilite de Colegiul Psihologilor din România.

Procesarea datelor personale sensibile 

Atunci când oferim servicii de evaluare a sănătății mintale sau intervenții în probleme de sănătate mintală vă solicităm informații care se referă la starea de sănătate.

Procesarea acestei categorii de date este posibilă numai în baza consimțământului dumneavoastră specific. În absența unui astfel de consimțământ, ne vom afla în imposibilitatea de a vă oferi serviciul solicitat.

La finalizarea serviciilor menționate datele cu caracter personal sunt anonimizate sau pot fi șterse  la solicitarea dumneavoastră.

Baza legală a procesării datelor personale

Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, actualizată, și Regulamentul General pentru Protecția Datelor (Regulamentul UE nr. 2016/679).

În măsura în care în cadrul acestor servicii nu se colectează niciun fel de date personale în format scriptic (offline și/sau online) care să permită identificarea persoanei , de exemplu nu sunt făcute însemnări despre client într-un caiet special, nu sunt înregistrate audio-video ședințele etc., pe scurt dacă întregul demers este unul exclusiv verbal, pe baza conversațiilor dintre părți, nu este necesară semnarea unui asemenea formular de consimțire, pentru că nu sunt îndeplinite condițiile definiției de prelucrare a datelor personale. Însă, chiar și în aceste condiții, dacă demersul presupune divulgarea prin transmitere a unor informații, în condițiile existenței unor elemente de identificare a datelor personale, va fi necesară  completarea unui asemenea formular.

Drepturi privind datele personale

Regulamentul UE nr. 2016/679 vă conferă următoarele drepturi cu privire la datele personale:

  • Informare – aveți dreptul de a primi informații clare, complete și transparente cu privire la modul în care utilizăm datele dumneavoastră personale și la drepturile de care beneficiați.
  • Acces – aveți dreptul de a accesa datele personale pe care le deținem.
  • Rectificare – aveți dreptul la rectificarea și/sau completarea datelor personale.
  • Ștergere – aveți dreptul de a solicita ștergerea sau distrugerea datelor personale, în condiții care nu impun obligativitatea legală a păstrării acestora date.
  • Retragerea consimțământului– aveți dreptul de a vă retrage consimțământul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
  • Restricționarea prelucrării datelor personale– aveți dreptul de a solicita suspendarea prelucrării datelor cu caracter personal, în circumstanțele specifice prevăzute de Regulamentul General pentru Protecția Datelor. În acest fel, ne limităm la a stoca datele pe care ni le furnizați, fără însă a le prelucra în absența consimțământul dumneavoastră.
  • Portabilitatea datelor – aveți dreptul de a solicita și obține datele cu caracter personal pe care le deținem pentru a le transfera către altă entitate, în măsura în care acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic.
  • Refuzarea marketing-ului direct– aveți dreptul de a refuza comunicarea noastră de marketing direct prin dezabonare. 
  • Dezactivarea Cookies.
  • Depunerea unei plângeri – În cazul în care doriți să contestați practicile noastre privind protecția datelor personale, aveți dreptul de a depunere o plângere la autoritatea locală pentru protecția datelor.

Daca sunteti clientul noastru va vom informa in scris despre orice modificare a politicii noastre GDPR, folosind metoda de contact agreata.

 

Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și declar că am citit Politica de Confidențialitate.

Tags: No tags

Comments are closed.