Microprogram de terapie in tulburarile psihosomatice

„Hipnoza poate contribui in mod substantial la tratamentul a numeroase afectiuni medicale, mai ales a celor psihosomatice, unde factorii psihologici au un rol important in declansarea si mentinerea tulburarii.” Irina Holdevici – Hipnoza clinica.

Hipnoza ajuta la reducerea simptomelor si la renuntarea la deprinderile gresite. Intrucat stresul si emotiile negative constituie factorul cauzal cel mai important in aparitia tuburarilor psihosomatice, este necesar ca sugestiile directe specifice, centrate pe simptom, sa fie integrate intr-un program de hipnoterapie care vizeaza eliberarea de stres si echilibrarea emotionala, cum este programul audio Ora de Vis – versiunea 2017. In acest caz, recomandam ca scenariile inregistrate audio, pe care le oferim mai jos, sa fie introduse dupa sesiunea a 7-a, intrucat nu se ataca niciodata simptomul din prima sedinta, pentru ca el are functia sa („intentia pozitiva a simptomului”) in structura de personalitate a pacientului.

O alta modalitate de a utiliza aceste scenarii centrate pe simptom este urmatoarea:
1. La inceput, lucrati cu cele 3 sesiuni audio, care au ca obiectiv principal, o relaxare cat mai buna:
– Relaxare totala,
– Relaxare Jacobson
– Antrenamentul autogen Schultz

2. Dupa ce ati invatat sa va relaxati cat mai profund si, totodata, v-ati mai eliberat de stres, puteti continua cu urmatoarele sesiuni:
– Tehnica de inductie a transei,
– Imaginea de sine,
– Multumiri pentru protector,
– Tehnica recadrarii.

Aceste sesiuni audio va vor ajuta sa traiti o transa cat mai profunda, sa va eliberati de stres, sa aveti o stare de spirit mult mai buna, sa primiti unele informatii de la mintea dvs subconstienta, este posibil sa aflati cauza care sta la baza simptomului si sa gasiti un alt comportament, mai functional, mai adaptat, pe care sa-l puneti in loc, si care sa va ajute sa va atingeti obiectivele.

3. Acum puteti sa introduceti sugestiile specifice – din sesiunile audio – centrate pe simptomul de care vreti sa va eliberati, in totalitate si definitiv.
Tehnicile pentru greutate normala le poate face oricine, sunt foarte bune.
Puteti sa folositi o combinatie intre tenicile de relaxare (pct. 1) si sugestiile specifice. Aceste sesiuni puteti sa le efectuati una dupa alta sau cu o pauza de cateva ore, intre ele. Scenariile specifice este necesar sa le repetati cand doriti, la orice ora doriti, de cate ori doriti, cel putin 5 zile pe saptamana, timp de 21 de zile, sau pana cand obtineti efectul dorit.

4. Incheiati cu Pastrarea sanatatii si autovindecarea. Aceste sesiuni le repetati de cate ori doriti.
Aceste ultime 3 sedinte pot fi folosite oricand pentru mentinerea echilibrului emotional si a starii de sanatate, facand cate o sedinta la nevoie.

5. Dupa terminarea terapiei, pentru mentinerea efectelor si pentru a continua sa va eliberati de stresul inerent, cotidian, din cand in cand, atunci cand simtiti nevoia, efectuati din nou Antrenamentul autogen Schultz. Dupa ce veti invata aceasta tehnica, o veti putea face, in fiecare dimineata, doar in 5 – 10 minute! Veti fi surprinsi de rezultat.

Sesiunile din acest micro-program de terapie au fost inregistrate live, in perioada 2012 – 2014, cu aparatura pe care o aveam atunci. Uneori, sunetul ar putea fi imbunatatit, insa nu va ingrijorati, pentru ca inconstientul dvs nu se impiedica de forma si stie foarte bine ce are de facut.

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.