pt

Utilitatea hipnoterapiei in rezolvarea problemelor de ordin-emotional

Hipnoterapia este un remediu excelent pentru schimbarea starii de spirit, pentru obtinerea starii de bine, de armonie cu noi, cu altii, cu Universul.

Atentie!

Hipnoza la copii

„Înainte de vârsta de 5- 6 ani, hipnoza NU este recomandată. Deoarece copilul nu va avea atenția necesară și nici capacitățile cognitive suficient de dezvoltate pentru a putea beneficia de acest proces.

Între vârsta de 5-9 ani, sunt recomandate tehnici de hipnoză care implică jocuri și care să fie pe înțelesul copiiilor.

După vârsta de 10 ani, se pot folosi tehnici utilizate și pentru adulți. Dar acestea să fie simplificate. Transa hipnotică să dureze mai puțin decât la un adult. Iar limbajul utilizat să fie unul adecvat și pe înțelesul copilului”.

In cabinetul meu privat, eu nu lucrez cu copii.

https://terapie-in-hipnoza.ro/

Indicatiile hipnoterapiei :

Tulburarile anxioase :

 • anxietate generalizata;
 • fobii: fobie sociala (timiditate extrema, autoconstientizare excesiva, teama de a se face de ras), agorafobie, claustrofobie, de substante, etc.
 • atacuri de panica;
 • tulburare obsesiv-compulsiva (idei obsesive, actiuni repetitive, ticuri);
 • tulburare acuta de stres (emotii negative determinate de stresul actual);
 • tulburare de stres posttraumatic (evenimente psihotraumatizante din trecut, socuri emotionale, rani nevindecate si care inca mai dor).

Tulburare depresiva:

 • depresie reactiva (in urma unor pierderi, evenimente triste);
 • depresie nevrotica.

Dependente (adictii):

 • de alcool;
 • de tutun;
 • de substante (medicamente, droguri, dulciuri etc.);programul de hipnopsihoterapie cu care lucram are efecte extraordinare pentru cei care vor sa se elibereze de dependenta de droguri.
 • jocuri de noroc;
 • codependente (dependente de anumite persoane)

Tulburari de comportament alimentar :

 • obezitate;
 • anorexie;
 • bulimie;

Disfunctii sexuale psihogene:

 • impotenta psihogena;
 • ejaculare precoce;
 • anorgasmie; frigiditate, vaginism, dispareunimie;
 • lipsa dorintei sexuale.

Tulburari si afectiuni psihosomatice:

 • simptome si boli somatice provocate  de factori psihotraumatizanti (stres, socuri emotionale ):
 • cefalee, durere cronica, ulcer duodenal si gastrite, hipertensiune arteriala, astm bronsic, alergii, boli de piele, transpiratii abundente, diabet,etc.

Astazi se considera ca aproape toate bolile (toate, dupa „Noua medicina germana”) sunt provocate de factorii psihotraumatizanti, in principal de stres.

Tratarea insomniei:
Transa hipnotica fiind un fenomen natural, nu are efecte secundare negative (cum au medicamentele). Singurul efect secundar al hipnozei este faptul ca persoana adoarme mai repede si doarme mai bine, dupa sedinta .

Rezolvarea de probleme si optimizare personala:
In transa, intram in universul interior si comunicam cu subconstientul nostru, avem acces la resursele noastre („raspunsurile sunt in noi „), ne auzim mai bine vocea interioara, drumul corect de urmat il vedem cu inima, nu cu mintea constienta.

„Putem vedea aşa cum trebuie numai cu inima, ceea ce este esențial este invizibil pentru ochi.”Antoine De Saint Exupery

Putem primi raspunsuri la intrebarile pe care le punem; putem schimba obiceiuri nedorite; ne putem schimba dispozitia emotionala; ne putem odihni rapid, dupa un efort mare .

In transa, putem afla cauza adevarata, profunda, a problemelor cu care ne confruntam; prin regresii hipnotice, regresii de varsta, regresii in vieti anterioare, etc.

In transa, putem vizualiza rezolvarea problemelor in viitor:

 • Prin progresii de varsta, putem avea acces la modalitati de rezolvare. Ne putem motiva pentru atingerea obiectivelor dorite din tot sufletul. Putem vizualiza Eul nostru ideal si cea mai buna lume pentru noi. Ne putem descoperii menirea noastra in aceasta viata …
 • Ne identificam cu sinele nostru profund, folosindu-ne de mintea noastra ca de un instrument minunat al sufletului, devenim autentici (ne regasim pe noi insine ), adevarati, traim la nivelul nostru maxim, ca atunci cand suntem indragostiti („transa indragostitului”) si ne privim in achii celui care ne iubeste, ca in cea mai minunata oglinda.
 • In transa devenim frumosi, ne linistim. Ne armonizam cu noi, cu lumea,  cu universul. Ne simtim foarte bine.

„A fi linistit este mai mult decat a fi fericit „
Proverb bengalez  

Miturile din jurul hipnozei, cu Prof. Univ. Dr. Ion Dafinoiu

În cadrul emisiunii vom discuta despre:• Este hipnoza un instrument de a manipula oamenii? Chiar putem programa oamenii să facă ce vrem prin intermediul hipnozei?• Cum este folosită hipnoza în scop terapeutic? La ce poate folosi? În ce domenii este folosită hipnoza?• Poate oricine să facă hipnoză? Cum ne alegem hipnoterapeutul? Oricine poate fi hipnotizat?Gazda emisiunii Simona Nicolaescu, realizator și psihoterapeut, va fi alături de Prof. Univ. Dr. Ion Dafinoiu, preşedintele Colegiului Psihologilor din România.Ion Dafinoiu, preşedintele Colegiului Psihologilor din România, este decan şi prof. dr. în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea „Al.I. Cuza” Iaşi, titularul cursurilor Psihodiagnostic clinic, Psihoterapii scurte, Hipnoză clinică şi terapie ericksoniană.La Editura Polirom a mai publicat: Elemente de psihoterapie integrativă (2000), Personalitatea (2002), Hipnoza clinică (în colab., 2003), Psihoterapii scurte (în colab., 2005), Anorexia nervoasă (în colab., 2012), Psihologie socială clinică (coord., în colab., 2014) și Bulimia nervoasă (în colab., 2016).În fiecare zi de Marți, ne vedem la ora 16.00.Emisiunea inspiră oamenii să trăiască o viață cu sens, împlinită, să fie în contact cu sinele profund și cele mai intense emoții.Invitații emisiunii sunt oameni care au inspirat românii, de-a lungul anilor, prin stilul lor de viață și specialiști în starea de bine (psihoterapeuți, sociologi, coachi etc). În cadrul emisiunii, invitatul va povesti o lecție de viață puternică care l-a ajutat sa fie mai echilibrat.Le mulţumim partenerilor noştri pentru:Master Make-up: @XpertBeautyRecuzită: VivreVă așteptăm să ne fiți alături, construind împreună o stare de bine a românilor!

Geplaatst door Revista PSYCHOLOGIES op Dinsdag 15 september 2020

Fericirea vine dupa liniste. Primul lucru care se schimba in tansa este starea de spirit. O stare de spirit buna ne ajuta sa ne limpenzim (mental si emotional ) si sa stim ce avem de facut pentru a avea o viata asa cum visam.
Ne simtim bine, gandim pozitiv, facem alegeri optime in functie de consecintele preconizate ale actiunilor, ne atingem obiectivele mult dorite, din tot sufletul, suntem multumiti facand pasi pe drumul nostru, ne simtim impliniti, fericiti.
Relaxarea este prima treapta a fericirii.
Suntem fericiti doar atunci cand simtim ca facem pasi pe drumul nostru, unic, cand dezvoltam si incepem sa daruim darul cu care am venit pe aceasta planeta.

„Suntem constiinta intrupata si suntem nemuritori.
Facem cu totii parte dintr-un plan divin si suntem trimisi aici cu o misiune „
C.D.Dulcan -„Inteligenta materiei „.

A fi fericit inseamna a merge pana la capat asumandu-ne orice risc.
„Daca de un obiectiv, te despart zece pasi si tu ai facut doar noua, ai pierdut. „
Nu exista performanta fara risc. Actionam fara plasa de siguranta. Suntem doar noi si forta uriasa din noi. In transa ne intalnim cu acesta forta interioara, cu „scanteia divina” din noi.

„Venim aici cu un bagaj de predispozitii si talente care servesc misiunii noastre pe pamant. „
C.D.Dulcan

Transa hipnotica este darul divin cu care am venit pe pamant. Avem cu totii acest instrument in noi, atata timp cat santem inca in stare sa visam cu ochii deschisi sau inchisi, pentru a vedea mai clar, pentru a trai mai intens, pentru a comunica mai bine cu noi insine, cu sufletul nostru astfel incat sa fim sanatosi si fericiti.

„Doar imaginatia ta ?”
Binenteles ca este doar
imaginatia ta!
Aceasta lume este imaginatia ta .
Ai uitat ?”
Richard Bach

„Tine minte:
A muri este tot atat de mult un vis
ca si a trai in aceste corpuri.”
Richard Bach

 

 
Tags: No tags

Comments are closed.