logo

Sugestoterapie: imagerie dirijata + relaxare autogena

„Ne imaginam cu maduva, cu ficatul, cu rinichii, cu oasele, tot asa de bine ca si cu creierul.

Nu exista act de imaginatie izolat.” 

Leon Daudet

 

 

„Trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca alaturi de cele doua stari fundamentale in care ni se prezinta viata – starea de veghe si cea de somn – mai exista una tot atat de importanta si tot atat de fundamentala – starea de relaxare; exact asa cum intre starea de noapte si cea de zi exista starea crepusculara. Starea de relaxare face deci parte dintre modalitatile primare de manifestare ale vietii, ea reprezinta unul din cei trei stalpi de rezistenta care sunt la temeliile acestui maret edificiu care este viata.

Intr-o a doua etapa, va trebui ca, din paleta extrem de variata a metodelor de relaxare, sa ne alegem una care sa se potriveasca propriului nostru organism, propriei noastre formule de viata.

Metodele relaxarii sunt benefice atat oamenilor sanatosi cat si celor bolnavi. Cei din prima categorie urmaresc depasirea conditiei lor fizice si psihice, obtinerea unor performante.”

 

 

„Nimeni nu ajunge undeva anume doar pentru că își dorește asta.

Oamenii ajung undeva pentru că dobândesc capacitatea necesară.”

Sadhguru

 

Interventii terapeutice in relaxare

 

Variante de terapii in relaxare

Pornind de la programul de hipno-psihoterapie pe care eu l-am structurat, sunt posibile mai multe combinatii intre tehnici astfel incat sa obtinem diferite protocoale de terapie, cat mai eficiente.

Tehnici de relaxare:

  • I.Training autogen Schultz (relaxare Schultz).
  • II.Tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata (meditatii ghidate).

 

I.Training autogen Schultz (relaxare autogena)

Aici avem 3 variante:

V1.Training autogen Schultz cu sugestii directe centrate pe eliminarea simptomului si pentru atingerea obiectivelor terapiei; 60 min/sed.

V2. Training autogen Schultz cu imagerie dirijata; 60 min/sed.

V3. Tehnici de relaxare cu imagerie dirijata  + training autogen Schultz  / psihoterapie sugestiva;  120 min./sed.

 

Trainingul autogen Schultz este cea mai importanta si cea mai raspandita tehnica de relaxare din lume cu efecte foarte puternice de relaxare fizica si psihica si de reglare a sistemului nervos vegetativ (autonom), care are ca principala functie reglarea activitatii tuturor organelor corpului uman si a proceselor psihice.

Datorita acestei reglari, simptomele bolilor psihosomatice (HTA, astm, ulcer, diabet, etc) se diminueaza pana cand dispar.

Aceasta tehnica este conceputa si fundamentata stiintific de medicul psihiatru german I. H. Schultz, intre anii 1934-1937 (in Berlin si in Elvetia), dupa ce practicase hipnoza 25 de ani, in spitalul universitar din Berlin.

Tehnica pe care o veti invata aici, are structura unei sedinte hipno-psihoterapeutice, folosindu-se sugestii directe centrate pe simptom  si scurte scenarii psihoterapeutice pentru eliberarea de stres si activarea potentialului latent, a resurselor clientului, astfel incat el sa obtina ceea ce vrea, sa fie sanatos si fericit.

Realizate in stare hipnotica, cele 7 exercitii ale trainingului autogen au efecte foarte puternice si rapide de echilibrare emotionala si eliminarea efectelor negative ale stresului.

Creste autocontrolul si autocunoasterea, se imbunatateste memoria, capacitatea de concentrare a atentiei, capacitatea de invatare, autocontrolul starii de spirit, a dispozitiei emotionale, etc.

Aceasta tehnica de relaxare profunda, odata invatata, o puteti practica toata viata, oricand doriti sa va simtiti bine, sa va accesati resursele interne, sa aduceti ceva pozitiv in starea dumneavoastra: liniste, calm, energie, odihna.

 

II.Tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata

Avem si aici 3 variante:

V1. Tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + discutii; 60 min/sed. 

V2. Tehici de relaxare cu imagerie dirijata + sugestii directe pentru eliminarea simptomului si pentru atingerea obiectivelor; 60 min/sed.

V3. Tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + training autogen Schultz  / psihoterapie sugestiva;  120 min./sed.

 

Tehnicile sunt rapide si usor de invatat, dar devin eficiente doar daca sunt implementate si reimprospatate regulat. Ca in toate procesele similare, intentia clar stabilita este cruciala.

Tehnicile au ca obiectiv nu numai eliminarea disconforturilor (a simptomelor) ci si sa-i faciliteze clientului accesul la resursele proprii, activarea potentialului sau latent, astfel incat sa poata actiona de asa natura incat sa aiba o viata asa cum isi doreste, cum merita si cum poate sa aiba.

 

Terapie in hipnoza

Meditatii ghidate

Protocoale de terapii in relaxare

Obiective principale

Dezvoltare personala, eliberare de stres si stare de bine prin tehnici de relaxare si imagerie dirijata. Invatati tehnici pentru eliberare de stres, stare de bine, evolutie personala, astfel incat sa le puteti practica oricand doriti sa aveti o stare de spirit buna si sa comunicati mai bine cu propriul dvs subconstient pentru a va optimiza viata pe toate planurile.

Aceste variante ale programului de hipno-psihoterapie cu care lucram in cabinet sunt, in special, pentru dezvoltare si optimizare personala  insa au si multe alte obiective. Ele pot fi adaptate astfel incat sa va ajute sa obtineti orice doriti dvs, sunt terapie in sine:

 

1.Psihoterapie sugestiva – sedinte online/in cabinet:

 

Psihoterapie sugestiva – programe audio:

 

2.Sugestoterapiesedinte online/in cabinet:

 

Sugestoterapie – programe audio:

 

 

Mai multe programe audio gasiti aici:  programe audio.

Pentru sedintele online/in cabinet dati clic aici:  magazin online

 

 

 

Modalitati de lucru

Modalitatea de lucru cu programul de psihoterapie sugestiva este descrisa aici.

Cea mai recomandata modalitate de lucru cu cele 4 programe audio o gasiti in articolul „Modalitati de lucru cu programele audio”.

 

 

 

I.Programul de sugestoterapie

A. Online/in cabinet:  programul de sugestoterapie – este alcatuit din 11 sesiuni de terapie + 2 sesiuni de pregatire.

Sesiunile dureaza de 120 minute, fiecare, si contin ambele tehnici:

  • tehnici de relaxare cu imagerie dirijata pentru eliminarea disconforturilor, clarificarea obiectivelor de viata si activarea resurselor necesare atingerii lor; 60 min./sed.
  • training autogen Schultz cu sugestii directe pentru eliberare de stres si stare de bine; 60 min./sed. Daca alegeti sa veniti in cabinet pentru el, atunci vom face programul de psihoterapie sugestiva.

 

Variante:

Dati clic pe cuvintele albastre.

a) Puteti opta sa faceti in cabinet/online doar tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata (60 min./210 ron) si sa lucrati singuri, dupa fiecare sedinta, cu videoclipul  „Training autogen Schultz – psihoterapie sugestiva”.  Aici aveti un playlist cu 3 videoclipuri  de relaxare autogena. Sunt gratuite.

 

b) Trainingul autogen Schultz (incadrat in programul de psihoterapie sugestiva) il puteti face, in aceeasi zi, dupa tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata (120 minute/420 ron). Desigur, cele doua tehnici din programul de sugestoterapie pot fi facute si in doua sedinte (60 min/sed.) efectuate in doua zile diferite.

 

c) Exista posibilitatea sa optati pentru forma scurta* de terapie care contine ambele tehnici (90 minute/315 ron).

Sedintele comasate de 90 minute, forma scurta* de terapie, se desfasoara intr-un ritm alert, nu au deloc alocat timp pentru discutii, lipsesc repetitiile sau lipseste un scenariu. Sedintele sunt structurate astfel incat relaxarea si hipnoza ocupa tot timpul. Sedintele nu se prelungesc. Pentru „discutii” puteti solicita, oricand doriti, sedinte de videoterapie.

Din aceste motive recomandam combinarea acestor sedinte cu inregistrarile audio corespunzatoare (R + T) din programul Ora de Vis – versiunea 2020

 

d) Sugestoterapie cu inregistrarile audio ale sedintelor (500 ron/3 sedinte) – include inregistrarile audio corespunzatoare (R + Ps) din Ora de Vis (v. 2020) si Psihoterapie sugestiva .

Sedintele audio le aveti la dispozitie 2 zile si puteti, astfel, sa faceti cate repetitii doriti. Acesta este un mare avantaj pentru ca veti invata mai bine tehnicile de reducere a disconfortului. Acest produs este cel mai avantajos din punct de vedere al eficientei terapiei in relaxare.

 

Frecventa sesiunilor: 1-3 sesiuni/saptamana. In cazul in care alegeti frecventa minima (1 sesiune/saptamana), chiar daca sedinta este de 120 minute, totusi este bine sa lucrati, in pauza dintre sedinte, cu cele 3 videoclipuri gratuite de relaxare autogena.

Durata terapiei: 1-3 luni.

 

 B. Self-help:  Sugestoterapie program audio – contine 13 sedinte de terapie, (grupate in doua module) + 2 sedinte de pregatire.

Modulul I: „7 meditatii ghidate

Modulul II: „Explorand viitorul (2)

Programul intreg: „Dam o raita”

 

 

II.Programul de psihoterapie sugestiva

Psihoterapia sugestiva

A. Online/in cabinet: programul de psihoterapie sugestiva –   cuprinde 11 sedinte de terapie (training autogen Schultz cu imagerie dirijata si cu sugestii directe centrate pe atingerea obiectivelor) + 2 sedinte de pregatire..

Pentru detalii despre cele doua  programe de terapie, dati clic pe cuvintele albastre.

Frecventa sedintelor de terapie: 1-3 sedinte/saptamana.

Modalitatea de lucru recomandata: Modalitatea 6: Sesiuni online/in cabinet + sesiuni din programul audio de Sugestoterapie.

 

B. Self-help:  Psihoterapie sugestiva – program audio –  contine 13 sedinte de terapie (grupate in doua module) + 2 sedinte de pregatire.

Modulul I: „7 tehnici de autohipnoza

Modulul II: „Explorand viitorul (1)

Programul intreg: „Vreau sa fiu fericit!

 

 

Sesiunile de pregătire

„Succesul nu vine la tine doar pentru că ți-l dorești.

Succesul vine la tine pentru că faci ceea ce trebuie.”

Sadhguru

Sesiunile de pregatire se fac inaintea sesiunilor de terapie si puteti opta pentru varianta de pregatire minimala, intrucat sedinta de pregatire 2 (P2) a fost inregistrata audio:

  • P1 – pregatire 1: Locul tau special – prima relaxare – este gratuita (este prima jumatate din P1). A doua jumatate din P1 o faceti in cabinet/online (60 min./sed). Orice tip de terapie alegeti sa faceti, va incepe cu aceasta sedinta de pregatire.
  • P2 – pregatire 2 – inregistrare audio  – este pregatirea din programul audio Ora de Vis – versiunea 2017 modulul 1, si o puteti achizitiona de aici. In aceasta sedinta de pregatire aveti alte doua exercitii de relaxare cu imagerie dirijata (partea 1) cat si patru exercitii de imaginatie (partea a doua), care arata gradul dvs de transpunere in situatie si cat de potrivit este, pentru dvs, acest tip de terapie (terapia prin sugestie, efectuata in relaxare).

 

Toate programele audioau incluse in ele sesiunile de pregatire – nu trebuie sa le cumparati separat.

Puteti incepe direct cu sesiunile de terapie sugestiva, daca nu doriti sa faceti niciun fel de pregatire. Nu recomand, insa se poate orice.

 

 

 

Nota

  • Va invit sa completati, inainte de a incepe terapia, „Formularul pentru cei 6 pasi” care este descris aici. Acesti 6 pasi nu sunt obligatorii, ei doar va orienteaza spre informatia pe care ar fi bine sa o aveti inainte de a incepe terapia, sunt ca o plimbare printr-un magazin.
  • In cazul in care nu vreti sa va informati deloc de pe site-ul nostru si nici nu vreti sa faceti „Locul tau special” – prima relaxare, si doriti doar sa stam  de vorba, atunci luati „pentru vorbe”, o sesiune de videoterapie, iar sedintele de pregatire le vom face cand ne intalnim din nou, in varianta aleasa de dvs.

 

Mai multe informatii despre sugestie si sugetibilitate gasiti aici: Psihoterapia sugestiva.

Dosarele programului de psihoterapie sugestiva, 21.12.2021 – 27.12.2021

 

Telefon:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vreau sa fiu fericit!

 

Comments are closed.