logo

Sugestoterapie: imagerie dirijata + relaxare autogena

„Ne imaginam cu maduva, cu ficatul, cu rinichii, cu oasele, tot asa de bine ca si cu creierul.

Nu exista act de imaginatie izolat.” 

Leon Daudet

 

 

„Trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca alaturi de cele doua stari fundamentale in care ni se prezinta viata – starea de veghe si cea de somn – mai exista una tot atat de importanta si tot atat de fundamentala – starea de relaxare; exact asa cum intre starea de noapte si cea de zi exista starea crepusculara. Starea de relaxare face deci parte dintre modalitatile primare de manifestare ale vietii, ea reprezinta unul din cei trei stalpi de rezistenta care sunt la temeliile acestui maret edificiu care este viata.

Intr-o a doua etapa, va trebui ca, din paleta extrem de variata a metodelor de relaxare, sa ne alegem una care sa se potriveasca propriului nostru organism, propriei noastre formule de viata.

Metodele relaxarii sunt benefice atat oamenilor sanatosi cat si celor bolnavi. Cei din prima categorie urmaresc depasirea conditiei lor fizice si psihice, obtinerea unor performante.”

 

 

„Nimeni nu ajunge undeva anume doar pentru că își dorește asta.

Oamenii ajung undeva pentru că dobândesc capacitatea necesară.”

Sadhguru

 

Interventii terapeutice in relaxare

 

Variante de terapii in relaxare

Pornind de la programul de hipno-psihoterapie pe care eu l-am structurat, sunt posibile mai multe combinatii intre tehnici astfel incat sa obtinem diferite protocoale de terapie, cat mai eficiente.

Tehnici de relaxare:

  • I.Training autogen Schultz (relaxare Schultz).
  • II.Tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata (meditatii ghidate).

 

I.Training autogen Schultz (relaxare autogena)

Aici avem 3 variante:

V1.Training autogen Schultz cu sugestii directe centrate pe eliminarea simptomului si pentru atingerea obiectivelor terapiei.

V2. Training autogen Schultz cu imagerie dirijata. 

V3. Tehnici de relaxare cu imagerie dirijata (45 min./sed.) + training autogen Schultz (45 min./sed.).

 

Trainingul autogen Schultz este cea mai importanta si cea mai raspandita tehnica de relaxare din lume cu efecte foarte puternice de relaxare fizica si psihica si de reglare a sistemului nervos vegetativ (autonom), care are ca principala functie reglarea activitatii tuturor organelor corpului uman si a proceselor psihice.

Datorita acestei reglari, simptomele bolilor psihosomatice (HTA, astm, ulcer, diabet, etc) se diminueaza pana cand dispar.

Aceasta tehnica este conceputa si fundamentata stiintific de medicul psihiatru german I. H. Schultz, intre anii 1934-1937 (in Berlin si in Elvetia), dupa ce practicase hipnoza 25 de ani, in spitalul universitar din Berlin.

Tehnica pe care o veti invata aici, are structura unei sedinte hipno-psihoterapeutice, folosindu-se sugestii directe centrate pe simptom  si scurte scenarii psihoterapeutice pentru eliberarea de stres si activarea potentialului latent, a resurselor clientului, astfel incat el sa obtina ceea ce vrea, sa fie sanatos si fericit.

Realizate in stare hipnotica, cele 7 exercitii ale trainingului autogen au efecte foarte puternice si rapide de echilibrare emotionala si eliminarea efectelor negative ale stresului.

Creste autocontrolul si autocunoasterea, se imbunatateste memoria, capacitatea de concentrare a atentiei, capacitatea de invatare, autocontrolul starii de spirit, a dispozitiei emotionale, etc.

Aceasta tehnica de relaxare profunda, odata invatata, o puteti practica toata viata, oricand doriti sa va simtiti bine, sa va accesati resursele interne, sa aduceti ceva pozitiv in starea dumneavoastra: liniste, calm, energie, odihna.

 

II.Tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata

Avem si aici 3 variante:

V1. Tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + discutii. 

V2. Tehici de relaxare cu imagerie dirijata + sugestii directe pentru eliminarea simptomului sau/si atingerea obiectivelor.

V3. Tehnici de relaxare cu imagerie dirijata (45 min./sed.)  + training autogen Schultz (45 min./sed.).

 

Tehnicile sunt rapide si usor de invatat, dar devin eficiente doar daca sunt implementate si reimprospatate regulat. Ca in toate procesele similare, intentia clar stabilita este cruciala.

Tehnicile au ca obiectiv nu numai eliminarea disconforturilor (a simptomelor) ci si sa-i faciliteze clientului accesul la resursele proprii, activarea potentialului sau latent, astfel incat sa poata actiona de asa natura incat sa aiba o viata asa cum isi doreste, cum merita si cum poate sa aiba.

 

 

Protocoale de terapii in relaxare

Obiective principale

Dezvoltare personala, eliberare de stres si stare de bine prin tehnici de relaxare si imagerie dirijata. Invatati tehnici pentru eliberare de stres, stare de bine, evolutie personala, astfel incat sa le puteti practica oricand doriti sa aveti o stare de spirit buna si sa comunicati mai bine cu propriul dvs subconstient pentru a va optimiza viata pe toate planurile.

Aceste variante ale programului de hipno-psihoterapie cu care lucram in cabinet sunt, in special, pentru dezvoltare si optimizare personala  insa au si multe alte obiective.Ele pot fi adaptate astfel incat sa va ajute sa obtineti orice doriti dvs, sunt terapie in sine:

Psihoterapie sugestiva

Sugestoterapie

 

Mai multe programe audio gasiti in Magazin-online –  programe audio.

Pentru sedintele in cabinet/online dati clic aici:  online

 

 

Modalitati de lucru

Modalitatea de lucru cu programul de psihoterapie sugestiva este descrisa AICI.

Cea mai recomandata modalitate de lucru cu cele 4 programe audio o gasiti in articolul „Modalitati de lucru cu programele audio”.

 

I.Programul de sugestoterapie

A. Programul de sugestoterapie – sedinte in cabinet –  contine 11 sesiuni (sedinte comasate: 75 min./sesiune; 90 min./sesiune) care contin, fiecare, ambele tehnici.

  • tehnici de relaxare cu imagerie dirijata pentru eliminarea disconforturilor, clarificarea obiectivelor de viata si activarea resurselor necesare atingerii lor.
  • training autogen Schultz cu sugestii directe pentru eliberare de stres si stare de bine.

Trainingul autogen Schultz il puteti face in cabinet, imediat dupa tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata (ambele* tehnici: 75 min./300 ron). 

Puteti sa efectuati in cabinet doar tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata (45 min./sed.), ramanand sa faceti acasa, trainingul autogen Schultz cu ajutorul videoclipului nostru: „Training autogen Schultz – psihoterapie sugestiva”. Aveti aici un playlist cu 3 videoclipuri.

*Desigur, cele doua tehnici din programul de sugestoterapie pot fi facute si in doua sedinte de 45 minute/200 ron, efectuate in zile diferite. Cum doriti.

 

Frecventa sesiunilor: 1-3 sesiuni/saptamana. Durata terapiei: 1-3 luni.

 

 B. Sugestoterapie program audio (self-help): contine 16 sedinte, grupate in doua module:

Modulul I: „7 meditatii ghidate

Modulul II: „Explorand viitorul (2)

Programul intreg: „Dam o raita”

 

II.Programul de psihoterapie sugestiva

 

A. Programul de psihoterapie sugestiva –  sedinte in cabinet  cuprinde 11 sedinte de training autogen Schultz cu imagerie dirijata si cu sugestii directe centrate pe atingerea obiectivelor.

Pentru detalii despre cele doua  programe de terapie, dati clic pe cuvintele albastre.

Frecventa sedintelor de terapie: 1-3 sedinte/saptamana.

Modalitatea de lucru recomandata: Md. 6: Sesiuni in cabinet + sesiuni din programul audio  de Sugestoterapie.

 

B. Psihoterapie sugestivaprogram audio (self-help): contine 16 sedinte grupate in doua module:

Modulul I: „7 tehnici de autohipnoza

Modulul II: „Explorand viitorul (1)

 

Sesiunile de pregătire

„Succesul nu vine la tine doar pentru că ți-l dorești.

Succesul vine la tine pentru că faci ceea ce trebuie.”

Sadhguru

Pregatirea minimala – la terapia efectuata in cabinet

Sesiunile de pregatire se fac inaintea sesiunilor de terapie si puteti opta pentru orice varianta de pregatire, inclusiv  varianta de pregatire minimala – intrucat sedinta de pregatire 2 (P2) a fost inregistrata audio:

  • P1 – pregatire 1: Locul tau special – prima relaxare (P1) – este gratuita (este prima jumatate din P1).   A doua jumatate din P1 o faceti in cabinet (200 ron/sed.). Orice tip de terapie alegeti sa faceti, va incepe cu aceasta sedinta de pregatire.
  • P2 – pregatire 2 – inregistrare audio  – este pregatirea din programul audio Ora de Vis (versiunea 2017) – modulul 1, si o puteti achizitiona de aici (150 ron/sedinta). In aceasta sedinta de pregatire aveti alte doua exercitii de relaxare cu imagerie dirijata (partea 1) cat si patru exercitii de imaginatie (partea a doua), care arata gradul dvs de transpunere in situatie si cat de potrivit este, pentru dvs, acest tip de terapie (terapia prin sugestie, efectuata in relaxare).

 

 

Toate programele audio au incluse in ele sesiunile de pregatire – nu trebuie sa le cumparati separat.

 

 

Nota

  • Va invit sa completati, inainte de a incepe terapia, Formularul pentru cei 6 pasi care este descris AICI. Acesti 6 pasi nu sunt obligatorii, ei doar va orienteaza spre informatia pe care ar fi bine sa o aveti inainte de a incepe terapia, sunt ca o plimbare printr-un magazin.
  • In cazul in care nu vreti sa va informati deloc de pe site-ul nostru si nici nu vreti sa faceti Locul tau special – prima relaxare care este pusa gratuit pe you tube, atunci veniti la cabinet si stam doar de vorba, discutam ce vreti dvs sa discutam (45 min./200 ron), iar sedintele de pregatire le vom face cand ne intalnim din nou, in varianta aleasa de dvs. Nimeni nu este obligat sa citeasca, sa se informeze, sa lucreze cu nimic din ceea ce noi am postat gratuit pe site-ul nostru si pe you tube.

 

Sunteti liberi sa alegeti orice varianta preferati. Eu sunt specializata in psihoterapie in relaxare (hipnopsihoterapie), dar daca doriti doar sa vorbim, va rog sa-mi spuneti asta de la inceput. Poate, totusi, v-ar conveni sa luati, „pentru vorbe”, o sesiune de videoterapie. Cum doriti.

 

Mai multe informatii despre sugestie si sugetibilitate gasiti aici: Psihoterapia sugestiva.

Dosarele programului de psihoterapie sugestiva, 21.12.2021 – 27.12.2021

 

Telefon:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.