Stresul si relaxarea-Arcadie Percek

Psihoterapia sugestiva

„Un morman de pietre inceteaza a fi un morman de pietre in momentul in care un singur om,
care il contempla, vede in el imaginea unei catedrale.”
Antoine De Saint Exupery
Optiuni terapeutice oferite in acest cabinet:
  1. Relaxare autogena Schultz – prima versiune (1999) – 45 minute/sedinta
  2. Psihoterapie sugestiva – training autogen Schultz cu imagerie dirijata si cu sugestii directe; 45 minute/sedinta
  3. Sugestoterapie:  tehnici de relaxare cu imagerie dirijata; 45 minute/sedinta;  60 min/sed. 
  4. Hipnoterapie: 45 minute/sedinta90 minutesedinta comasata;  60 min/sed. 
  5. Hipnoterapie/Sugestoterapie: 90 minute / sedinta comasata – cu inregistrari audio ale sedintelor.

Sedintele de 60 minute au 15 minute pentru discutii.

 

Interventii terapeutice in relaxare

Variante de terapii in relaxare

Dezvoltare personala, eliberare de stres si stare de bine prin tehnici de relaxare si imagerie dirijata. Invatati tehnici pentru eliberare de stres, stare de bine, evolutie personala, astfel incat sa le puteti practica oricand doriti sa aveti o stare de spirit buna si sa comunicati mai bine cu propriul dvs subconstient pentru a va optimiza viata pe toate planurile.

Aceste variante ale programului de hipno-psihoterapie cu care lucram sunt pentru dezvoltare si optimizare personala insa au si multe alte obiective. Ele pot fi adaptate astfel incat sa va ajute sa obtineti orice doriti dvs, sunt terapie in sine:

Terapiile in relaxare (psihoterapia sugestiva; sugestoterapia) nu necesita capacitati de vizualizare dezvoltate, intrucat pornesc de la senzatii pe care orice om le simte, in mod natural, atunci cand este profund relaxat (greutate, moleseala, caldura, etc.). Totusi este necesara preluarea cuvintelor. Pot beneficia de aceste terapii marea majoritate a oamenilor.

 

 

Programe structurate 

Despre trainingul autogen Schultz

pentru mai multe informatii dati clic pe cuvintele albastre.

1.Programul de psihoterapie sugestiva

  • In cabinet/online: 11 sedinte de terapie (training autogen Schultz cu imagerie dirijata si cu sugestii directe centrate pe atingerea obiectivelor) + 2 sedinte de pregatire.
  • Self-help: Psihoterapie sugestiva – program audio:  13 sedinte de terapie + 2 sedinte de pregatire.

 

2.Programul de sugestoterapie

  • In cabinet/online: 11 sesiuni de terapie (tehnici de relaxare cu imagerie dirijata pentru eliminarea disconforturilor, activarea resurselor si clarificarea obiectivelor de viata) +  training autogen Schultz cu sugestii directe pentru eliberare de stres si stare de bine) + 2 sedinte de pregatire.
  • Self-helpSugestoterapie – program audio – contine 13 sedinte de terapie + 2 sedinte de pregatire.

 

Modalitati de lucru:

 

 

Sesiunile de pregătire

Puteti opta pentru varianta de pregatire minimala:

Pregatire 1+ P 2 – inregistrate audio

 

Nota

Puteti opta pentru terapiile in relaxare – Psihoterapie sugestiva sau Sugestoterapie – ale caror efecte sunt foarte puternice si de care pot beneficia marea majoritate a oamenilor, intrucat se pune mai putin accent pe vizualizare si mai mult pe senzatii de relaxare profunda.

In ce priveste terapiile in relaxare, videoclipul “Training autogen Schultz – psihoterapie sugestiva.” este prima versiune a psihoterapiei sugestive, cu care am lucrat in iulie 1999 si inca 8 ani dupa aceea, cu unele adaptari. Antrenamentul autogen Schultz este terapie in sine, se poate lucra doar cu el. Aveti aici un playlist cu 3 videoclipuri de relaxare autogena. Sunt gratuite.

Programul de psihoterapie sugestiva cu care lucrez acum este mult mai complex, fiecare sedinta are scenarii, tehnici si sugestii directe care duc terapia mai departe si va apropie mai mult de obiectivul dorit de dvs si pe care l-am stabilit la inceputul terapiei. 

 

Inainte de a veni la cabinet, va sugerez sa completati Formularul pentru cei 6 pasi care este descris AICI. Acesti 6 pasi nu sunt obligatorii, ei doar va orienteaza spre informatia pe care ar fi bine sa o aveti inainte de a incepe terapia, sunt ca o plimbare printr-un magazin.

 

Vreau sa fiu fericit!

 

Mai multe informatii despre sugestie si sugestibilitate

„Sugestibilitatea, aptitudinea de a modela conform ideilor sugerate, a fost considerata mult timp ca fiind una dintre caracteristicile exclusive ale hipnozei, la fel ca si ansamblul acelor fenomene reflexe prin care, orice sugestie genereaza o reactie conforma subiectului respectiv. In cele ce urmeaza se va vedea ca aceasta conceptie este falsa si ca hipnoza pune in evidenta intr-un mod exagerat o atitudine normala a spiritului uman.

In starea hipnotica, sugestibilitatea atinge maximul de intensitate datorita monoideismului, cu alte cuvinte ideea sugerata ocupa in exclusivitate campul gandirii, iar facultatile obiective exista in mod pasiv, ceea ce permite imaginatiei sa fie impresionata fara nici un fel de piedica.”

 

Sugestia rationala

Nimic nu este mai inspaimantator decat un „rau nedefinit”. Confuzia morala a tuturor starilor nevrotice, convingerea celor atinsi de o boala cronica ca aceasta este incurabila si teama care invadeaza spiritele celor mai curajosi in clipele in care ii doboara o criza acuta, se datoreaza in mare masura neintelegerii procesului exact al tulburarilor organismului lor si interpretarilor false care urmeaza. Daca incercam sa facem un bolnav sa inteleaga cauzele bolii si cum se poate vindeca, daca-l ajutam sa-si conceapa o reprezentare exacta a ceea ce se petrece in el, ii punem la dispozitie o excelenta baza de reactie psihica impotriva starii sale. In plus, intelegand cauzele raului, bolnavul va stii, prin urmare, sa le evite. Iata ce inteleg prin sugestie rationala.

 

Sugestia posthipnotica

„Un model de sugestie posthipnotica il poate constitui de ex. comanda care i se da unui subiect aflat in stare de hipnoza de a indeplini o actiune oarecare sau de a avea o halucinatie intr-un moment situat dupa cateva zile.

Dupa ce s-a trezit, subiectul respectiv nu mai este constient de sugestia care i-a fost indusa, dar la momentul prevazut de hipnotizator se produce o declansare psihica care aduca in atentia subiectului ideea sugerata, insotita de un impuls irezistabil de a-i da curs. Aceasta experienta obisnuita in tehnica hipnotica este suficienta – in lipsta altor consideratii – pentru a demonstra ca psihicului uman este constituit de asemenea maniera incat poate inmagazina in stare latenta ganduri asupra carora atentia s-a concentrat pentru cateva clipe si, mai tarziu si fara stirea sa, sa le suporte influenta dominatoare. Este necesar sa se mentioneze faptul ca ceea ce se intampla in hipnotism are de asemenea loc si in viata de toate zilele, sub alte forme.(….)

Este evident faptul ca rezultatele dorite nu se obtin cu orice subiect, la fel cum nu este adormita orice persoana  asupra careia este experimentata sugestia hipnotica.

Pentru cea mai mare parte din noi, este necesar ca sugestia sa fie repetata de mai multe ori, pentru a se implementa in spirit si a ramane suficient timp intr-o stare de incubatie pentru a se obtine efectul dorit.”

 

Cum sa sugestionam pacientul

Mai intai, pe baza legii solidaritatii organice, consider ca cel mai nimerit lucru este sa incepem prin a cere inconstientului sa regularizeze perfect toate functiile organismului. Pentru aceasta, sugerati-i un somn calm, rapid si profund, o trezire agreabila, o stare din ce in ce mai placuta cu fiecare zi, o senzatie de energie continua, de forta, de incredere in sine, o respiratie ampla si libera, un apetit normal, o digestie perfecta, fara ingreunare si incetineala, scaune regulate, o mictiune suficienta, o usurinta satisfacatoare a miscarilor, o usurinta deosebita in executarea oricarei sarcini cotidiene, un creier lucid, calm in orice imprejurare etc.

Abia dupa aceea putem aborda problema in cauza. Dupa caz, sugeram ameliorarea progresiva, intr-un termen mai lung sau mai scurt, a unei functii afectate, modificarea dispozitiei morale, eliminarea durerii, cresterea fortelor, cicatrizarea unei leziuni, diminuarea nevoilor unui toxicoman, etc. Intr-un cuvant, idealul consta in mentinerea gandului bolnavului asupra celui mai mare numar de reprezentari mentale care vizeaza modificarea starii sale.”

 

Paul Clement Jagot – Puterea sugestiei

1.Sugestibilitatea

2.Terapia sugestiva : partea -1

3. Terapia sugestiva: partea – 2

 

Terapie in hipnoza

Meditatii ghidate

Aceasta muzica mie imi place foarte mult:

Tags: No tags

Comments are closed.