path

O modalitate de lucru cu videoclipurile si cu sesiunile din programul audio Ora de Vis

 

„Pastreaza in inima un copac verde si poate va veni o pasare cantatoare.”

Proverb chinezesc

Cuprins

A.Pasii de lucru cu un videoclip sau cu o sesiune audio.

B.Ordinea de lucru cu videoclipurie in combinatie cu sesiunile audio.

 

A.Pasii:

 • anuntati ca vreti sa faceti relaxare, ca sa nu stati cu gandul ca intra cineva in camera.
 • va creati conditii de confort in camera unde vreti sa lucrati, eliminati factorii perturbatori atat cat se poate (zgomot, lumina, temperatura sa fie potrivita).
 • imbracaminte lejera.
 • pozitie confortabila (decubit dorsal).
 • inchideti ochii, cu dorinta de a intra in transa, respirati de trei ori adanc, lent, rar si calm, abdominal, si folositi oricare din tehnicile de relaxare invatate, apoi, dupa transa 5, folositi si propria dvs tehnica de autohipnoza, relaxandu-va pana la acel nivel care este cel mai potrivit pentru dv. in acel moment (oricare ar fi el).
 • porniti inregistrarea (videoclipul) si permiteti-va sa traiti acea experienta, asa cum vine ea, de la sine… fara niciun efort.

Repetati fiecare videoclip de trei ori, de obicei in zile diferite,  pentru  fixarea, consolidarea si stabilizarea efectelor terapiei.

Nu va straduiti sa retineti ceva, fiti curiosi, inchipuiti-va tot ce auziti si observati ce se intampla, ce simtiti… senzatii, emotii, imagini.

Apoi, a patra oara, va asezati la birou, dati drumul la videoclip, faceti imaginea mare si cu ochii deschisi si in stare de veghe (trezie), ascultati-l cu atentie.
Puteti chiar si sa va notati (pe scurt) unele actiuni intreprinse in imaginatia dvs (pasii din scenarii).

Si, atunci cand sunteti dispusi, repetati actiunile de dinainte, traind toate acele experiente de data aceasta fara a asculta videoclipul, din memorie.
Un videoclip de 50 minute il puteti practica in doar 10 minute, efectele obtinute dupa autohipnoza fiind la fel de bune.
Unii reusesc sa faca totul foarte bine din prima incercare, dar asta se intampla mai rar, de obicei repetitia este binevenita.

Multi intra in relaxare profunda si nu-si mai amintesc mare lucru, dar, dupa exercitiul de autohipnoza intotdeauna se simt cu mult mai bine.
Cu timpul veti invata sa reglati nivelul de transa astfel incat sa mergeti pana unde doriti si, daca doriti, sa va si amintiti cate ceva din ceea ce ati experimentat.
Poate fi extrem de interesant!

Apoi treceti la urmatorul videoclip, procedand la fel si cu el.

La fel puteti sa lucrati si cu sesiunile din cadrul programului audio Ora de Vis.

Centrati-va, in primul rand, pe obtinerea unei relaxari cat mai confortabile. Inchipuiti-va. Dati-va frau liber imaginatiei!
Restul vine de la sine.

 

B.Ordinea de lucru

Terapia se poate face combinand programul audio Ora de Vis cu videoclipurile gratuite din acest playlist, astfel:

 • Dupa  modulul 1 (P,T1, T2) al programului audio Ora de Vis, in pauza, lucrati cu primele 3 videoclipuri:

Metafora aisbergului

Relaxare totala

Relaxare Jacobson

 

 • Dupa modulul 2 (T3, T4, T5) – lucrati cu videoclipurile:

Coridorul

Vacanta 5 minute

 

 • Dupa modulul 3 (AT Schultz, T6, T7) – lucrati cu videoclipurile:

Training autogen Schultz

Regresie de varsta

Exercitiu miraculos pentru iertare

 

 • Dupa modulul 4 (T8, T9, T10) – lucrati cu videoclipurile:

Eliberare

Centrul bucuriei

Rugaciune de vindecare

 

 • Si daca mereu iubirea este cea care aduce in viata noastra toate lucrurile bune si multa fericire, atunci faceti acest videoclip:

Sufletul pereche

 

Nu este obligatoriu sa le faceti pe toate, este doar o recomandare.

Frecventa o stabiliti dv.

 

 • Cu videoclipul  Prima relaxare, puteti sa lucrati oricand doriti sa va eliberati de stres si sa aveti o stare de bine.

 

Mentiune

Puteti sa lucrati cu aceste videoclipuri gratuite si cu sesiunile din programul audio Ora de Vis, fie inainte, fie dupa ce ati efectuat sesiunile din cabinet.

 • Daca le faceti inainte, in sesiunile din cabinet vom pune accent mai mult pe partea de specificitate a programului de hipno-psihoterapie. Asta inseamna ca veti invata tehnici noi si veti trai experiente care va vor ajuta mai mult sa va atingeti, mai rapede, obiectivul dvs specific (modalitatea de lucru 4.3)
 • Daca le faceti dupa efectuarea sesiunilor din cabinet, atunci videoclipurile si sesiunile audio vor avea rol de fixare si amplificare a efectelor scenariilor din trunchiul de baza al terapiei pe care o faceti in cabinet (modalitatea de lucru 4.2).

Sesiunilor audio (fata de videoclipuri) au efecte amplificate  intrucat sunt mai asemanatoare cu ceea ce facem in cabinet si contin atat o „relaxare cu tehnici de eliminare a disconforturilor” cat si o „transa cu experiente si sugestii directe centrate pe obiectiv”.

 

Modalitati de lucru care includ repetitia

 

Modalitatea de lucru cu fiecare videoclip si sesiune audio in parte, o gasiti aici.

Respectand aceste recomandari de lucru, veti obtine efecte mai puternice si intr-un timp mai scurt.

 

Nu exista terapie potrivita pentru toata lumea si la care toti oamenii sa reactioneze puternic si in acelasi fel. In hipno-psihoterapie, reactia la tehnicile si scenariile psihoterapeutice este individualizata din start (prin ele insele – suntem unici). In plus, terapia se adapteaza si mai mult, de catre terapeut, in sedintele din cabinet.

Exista o diferenta destul de mare intre videoclipuri (sesiuni izolate, inregistrate cu persoane diferite, cu ani in urma), programul audio Ora de Vis (standardizat, adaptat pentru mediul audio, sesiunile sunt structurate intr-un program de terapie), sesiunile online (cu avantajele dar si cu dezavantajele lor) si sesiunile din cabinet (posibilitati infinite).

Succes!

 

Confidentialitate si drepturi de autor

Confidentialitatea demersului psihologic este total asigurata, conform legii nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România, Codului deontologic al profesiei de psiholog cu drept de liberă practică și a reglementărilor aferente stabilite de Colegiul Psihologilor din România.

Pentru respectarea confidentialitatii si a drepturilor de autor (legea nr. 18/1996 privind drepturile de autor),  conform legilor in vigoare, nu este permisa  inregistrarea video sau audio a sesiunilor decat cu acordul explicit atat al terapeutului cat si al clientului.

Va multumim!

Microprograme

Programul audio „Ora de Vis” il gasiti aici:

https://www.terapie-in-hipnoza.ro/categorie-produs/ora-de-vis-program-audio

 

Tags: No tags

Comments are closed.