Cuprins
A. Pasii de lucru cu un videoclip sau cu o sesiune audio din programele audio.
B. Ordinea de lucru cu videoclipurie gratuite in combinatie cu sesiunile audio sau/si sedintele din cabinet.
C. Terapie in somn – lucrul cu sesiunile audio, noaptea.
A.Pasii de lucru cu un videoclip sau cu o sesiune audio.
Pasul 1 – Creati un ritual si asigurati-va conditii de confort
- Anuntati ca vreti sa faceti relaxare, ca sa nu stati cu gandul ca intra cineva in camera.
- Daca nu reusiti sa va realizati conditiile necesare si exista riscul sa va intrerupa cineva, atunci nu faceti relaxare.
- Dati telefonul pe silentios.
- Va creati conditii de confort in camera unde vreti sa lucrati, eliminati factorii perturbatori atat cat se poate: reduceti zgomotul, lumina (trageti jaluzelele), temperatura sa fie potrivita… Faceti tot ce considerati necesar pentru a nu fi deranjat in timpul exercitiului de relaxare, astfel incat sa va puteti concentra cat mai bine asupra cuvintelor si asupra propriului dvs corp.
- Imbracamintea sa fie lejera.
- Pozitie confortabila (decubit dorsal).
- Inchideti ochii, cu dorinta de a intra in transa, respirati de trei ori adanc, lent, rar si calm, abdominal, si folositi oricare din tehnicile de relaxare invatate, apoi, dupa transa 5, folositi si propria dvs tehnica de autohipnoza, relaxandu-va pana la acel nivel care este cel mai potrivit pentru dvs in acel moment (oricare ar fi el).
- Porniti inregistrarea (videoclipul) si permiteti-va sa traiti acea experienta, asa cum vine ea, de la sine… fara niciun efort.
Pasul 2 – Repetitiile
Repetati fiecare videoclip de trei ori (initiere, fixare, consolidare, stabilizare, trairea tehnicii din plin), de obicei in zile diferite, pentru amplificarea efectelor terapiei.
Nu va straduiti sa retineti ceva, fiti curiosi, inchipuiti-va tot ce auziti si observati ce se intampla, ce simtiti… senzatii, emotii, imagini…
Pasul 3 – Vizionati videoclipul in stare de veghe
Va asezati la birou, dati drumul la videoclip, faceti imaginea mare si cu ochii deschisi si in stare de veghe (trezie), ascultati-l cu atentie (vedeti scris pe ecran tot ce spun). Puteti chiar si sa va notati (pe scurt) unele actiuni intreprinse in imaginatia dvs (pasii din scenarii).
Pasul 4 – Efectuati sesiunea fara videoclip
Atunci cand sunteti dispusi, repetati actiunile de dinainte, traind toate acele experiente de data aceasta fara a asculta videoclipul, din memorie.
Un videoclip de 50 – 60 minute il puteti practica in doar 5 – 10 minute, efectele obtinute dupa autohipnoza fiind la fel de bune.
- Unii reusesc sa faca totul foarte bine din prima incercare, dar asta se intampla mai rar, de obicei repetitia este binevenita. Multi intra in relaxare profunda si isi amintesc prea putin (sau deloc) ce-au experimentat in timpul transei, dar, isi reamintesc multe lucruri atunci cand vizioneaza videoclipul (sau asculta inregistrarea audio) in stare de veghe. Dupa exercitiul de autohipnoza intotdeauna, toti, se simt cu mult mai bine. Cu timpul veti invata sa reglati nivelul de transa astfel incat sa mergeti pana unde doriti si, daca doriti si subconstientul dvs considera ca este necesar, atunci va veti si amintiti cate ceva din ceea ce ati experimentat. Poate fi extrem de interesant!
- Transa este cu atat mai eficienta, cu cat este mai profunda.
- Unii prefera ca sedinta de initiere s-o faca in cabinet/online pentru ca intra intr-o stare de relaxare mai profunda si le este foarte usor sa lucreze, apoi, cu videoclip-urile/sesiunile audio.
Apoi treceti la urmatorul videoclip si procedati la fel si cu el, parcugand cei 4 pasi pe care vi i-am descris deja, mai sus.
La fel puteti sa lucrati si cu sesiunile audio din cadrul programului Ora de Vis sau din alte programe audio.
Centrati-va, in primul rand, pe obtinerea unei relaxari cat mai confortabile.
Inchipuiti-va…
Dati-va frau liber imaginatiei!
Restul vine de la sine…
De la Sine!
B.Ordinea de lucru cu videoclipurie gratuite in combinatie cu sesiunile audio sau/si sedintele din cabinet.
Terapia se poate face combinand sesiunile din cabinet cu sesiunile audio din programul Ora de Vis si cu videoclipurile/sedintele audio gratuite, postate de noi pe you tube, pe care le gasiti aici si aici.
Veti primi acces si la 22 de sedinte audio gratuite cu care puteti sa lucrati pe toata perioada terapiei, daca doriti acest lucru.
Sedinte de hipnoterapie – videoclipuri.
Frecventa si modalitatea de lucru le stabiliti dvs.
Combinatii:
sesiuni audio – videoclipuri
sedinte in cabinet/online – videoclipuri
- Modulul 1 (P1, P2, T1, T2) –––––––––––––––lucrati cu Locul tau special (prima relaxare)
- Modulul 2 (T3, T4, T5) –––––––––––––––––-lucrati cu Relaxare Schultz (3 videoclipuri)
- Modulul 3 (AT Schultz, T6, T7) ––––––––––––– lucrati cu:
Training autogen Schultz – „Protectia”
Hipnoza pentru eliminarea blocajelor
Exercitiu miraculos pentru iertare
- Modulul 4 (T8, T9, T10) – ––––––––––––––––lucrati cu:
Recompensa – pentru ca v-ati implicat in terapie si ati lucrat bine.
Se spune ca iubirea aduce in viata noastra toate lucrurile bune si multa fericire, si de aceea va invit sa faceti aceste videoclipuri:
- Cu videoclipul Locul tau special puteti sa lucrati oricand doriti sa va eliberati de stres si sa aveti o stare de bine.
C. Terapie in somn – lucrul cu sesiunile audio, noaptea:
Inainte de a adormi dati drumul la inregistrarile audio. Ele se vor opri automat sau le puteti opri dvs atunci cand va treziti.
Le puteti opri oricand va treziti. Seara urmatoare puteti sa le repetati pe aceleasi (recomandam 2-3 repetitii) sau mergeti mai departe, si repetati la sfarsit intregul program (de 2-3 ori).
Si in timp ce mintea constienta doarme, mintea inconstienta face curatenie in casa sufletului, in depozitul cu resurse, elimina ce este de eliminat, vindeca ce trebuie vindecat, amplifica resursele de care ai nevoie sau le aduce mai la suprafata (mai langa usa), face ce are de facut ca tu sa ai o viata mai buna.
Terapia in somn este buna si, sau mai ales, pentru acele persoane care afirma ca au „doar o problema cu somnul, nimic altceva”. Dimineata se trezesc odihniti, dupa un somn fara intreruperi de cateva ore bune. Nu-si amintesc nimic dar se simt mai bine, mai linistiti. Uneori, in timpul zilei le vine in minte ceva din viata lor si isi dau seama ca il vad oarecum altfel.
Procesarea inconstienta dureaza inca 2-3 luni dupa ce ati terminat terapia.
Nu este suficient sa corectam gandurile disfunctionale (sa intelegem), avem nevoie si sa ne dam timp ca sa se vindece ranile emotionale si asta poate dura, dar se rezolva.
Veti fi surprinsi de rezultat!
Cred ca acesta este cel mai bun mod de a lucra cu un program audio.
Ora de Vis – versiunea 2020 – versiunea completa:
- Ora de Vis – Ciclul I – versiunea 2020
- Sugestoterapie – ciclul 1: Dam o raita
- Hipnoterapie – ciclul 1: Viata ca o calatorie
- Ora de Vis – Ciclul II – versiunea 2020
- Sugestoterapie – ciclul 2: Clipa
- Hipnoterapie – ciclul 2: Povesti pentru tine.
Puteti face aceste sedinte audio incepand cu sedintele de sugestoterapie (relaxarea cu tehnici), urmate de cele de hipnoterapie (transa cu experiente) – sau invers – si, dupa ele, terapia completa a fiecarui ciclu.
Dupa o pauza, puteti incheia cu Ora de Vis – versiunea 2017 – forma scurta de terapie (fara repetitii).
Aceasta maniera de lucru faciliteaza, la nivel inconstient, invatarea si conexiunile, iar la nivel constient, realizarea mai rapida a insighturilor.
Observati ce simtiti si ascultati-va intuitia.
Incheiati terapia (ciclul I + ciclul II) cu programul audio „SCHIMBAREA – reorganizarea personalitatii„.
Fond vizual (dat pe mut/silentios): playlist (aici scrie cum se lucreaza cu el):
Aceste videoclipuri (date pe silentios) sunt foarte bune atunci cand dati drumul sesiunilor audio noaptea, sa ruleze una dupa alta.
https://www.terapie-in-hipnoza.ro/categorie-produs/programe-audio
Mentiune
Repetitiile nu sunt obligatorii insa sunt foarte importante in terapia prin sugestie, pentru ca intaresc efectele terapiei si primiti informatii in plus.
Puteti sa lucrati cu aceste videoclipuri/sedinte audio gratuite si cu sesiunile audio din programul de hipnoterapie Ora de Vis , combinandu-le, in plus, cu sesiunile din cabinet / online.
- Daca le faceti inainte, in sesiunile din cabinet vom pune accent mai mult pe partea de specificitate a programului de hipno-psihoterapie. Asta inseamna ca veti invata tehnici noi si veti trai experiente care va vor ajuta mai mult sa va atingeti, mai repede, obiectivul dvs specific.
- Daca le faceti dupa efectuarea sesiunilor din cabinet, atunci videoclipurile si sesiunile audio vor avea rol de fixare si amplificare a efectelor scenariilor din trunchiul de baza al terapiei pe care o faceti in cabinet.
Este bine sa faceti testul de potrivire („cei 6 pasi„) ca sa stiti pentru ce tip de psihoterapie sa optati. Daca nu-l faceti, atunci optati din start pentru psihoterapia sugestiva sau pentru sugestoterapie.
Modalitati de lucru cu programele audio
Modalitatile de lucru care includ repetitia (Md.):
Modalitatea 5: Sesiuni in cabinet + videoclipurile gratuite.
Puteti opta pentru terapiile in relaxare (Psihoterapia sugestiva; Sugestoterapia) ale caror efecte sunt foarte puternice si de care poate benefica marea majoritate a oamenilor, intrucat se pune mai putin accent pe vizualizare si mai mult pe senzatii de relaxare profunda. In acest caz, repetitiile intre sedinte se pot face mai ales cu videoclipul Training autogen Schultz – psihoterapie sugestiva.Aveti aici un playlist cu 3 videoclipuri: Relaxare Schultz.
Puteti, daca doriti, sa faceti repetitii si cu sesiunile din Programul audio de sugestoterapie.
Videoclipul „Training autogen Schultz – psihoterapie sugestiva” este prima versiune a psihoterapiei sugestive, cu care am lucrat in iulie 1999 si inca 8 ani dupa aceea. Programul de psihoterapie sugestiva cu care lucrez acum este mult mai complex, fiecare sedinta are scenarii, tehnici si sugestii directe care duc terapia mai departe si va apropie mai mult de obiectivul dorit de dvs si pe care l-am stabilit la inceputul terapiei. Monitorizarea terapiei o vom face completand Formularul pentru cei 6 pasi, din nou, la anumite intervale.
Sesiunile din programele audio, fata de videoclipuri, sunt mai asemanatoare cu ceea ce facem in cabinet. Videoclipurile contin doar unele parti dintr-o sesiune completa, sunt stucturate cu multi ani in urma si sunt adaptate persoanei cu care lucram in acel moment. Avantajul videoclipurilor este ca sunt live.
Respectand recomandarile de lucru, veti obtine efecte mai puternice si intr-un timp mai scurt. Este bine sa tineti cont de aceste recomandari de lucru pentru ca eu stiu foarte bine ce contin programele de terapii in relaxare si hipnoza (hipnoterapie; hipno-psihoterapie) si programele de terapii in relaxare (psihoterapie sugestiva; sugestoterapie) cu care eu lucrez si pe care eu le-am structurat in aprox. 7 ani (2006-2013) de lucru cu diferite persoane, dupa 9 ani (1998-2007) de evaluare si selectie psihologica in armata, si 8 ani (1999-2007) de lucru cu trainingul autogen Schultz. In anii care au urmat am imbunatatit in permanenta aceaste interventii terapeutice.
Despre discutii
Evident, nici sesiunile audio si nici videoclipurile nu contin discutiile preliminare. Discutiile preliminare sunt continute doar in sesiunile maxime de doua ore. Ele nu apar nici in terapia pe fragmente (45 min/sed, 90 min/sed.), fragmentele avand o structura deja stabilita. Chiar daca depasesc timpul rezervat de client, spunand unele lucruri, acelea nu sunt discutii preliminare, sunt doar cursuri de hipnoterapie pe care le ofer din timpul meu personal.
Mie nu-mi place sa depasesc timpul pe care dvs. l-ati rezervat pentru sedinta si incerc, atat cat pot, sa ma incadrez in timp.
- Informatii despre mecanismele care functioneaza in sugestoterapie le gasiti in articolele postate de fiul meu pe site-ul nostru, si puteti, oricand, sa luati o pauza de informare. Sau luati o sedinta de videoterapie in care vom vorbi despre ele.
Nu exista terapie potrivita pentru toata lumea si la care toti oamenii sa reactioneze puternic si in acelasi fel. In hipno-psihoterapie, reactia la tehnicile si scenariile psihoterapeutice este individualizata din start (prin ele insele – suntem unici). In plus, terapia se adapteaza si mai mult, de catre terapeut, in sedintele din cabinet.
Exista o diferenta destul de mare intre videoclipuri (sesiuni izolate, inregistrate cu persoane diferite, cu ani in urma), programul audio Ora de Vis (standardizat, adaptat pentru mediul audio, sesiunile sunt structurate intr-un program de terapie), sesiunile online (cu avantajele dar si cu dezavantajele lor) si sesiunile din cabinet (posibilitati infinite).
Succes!
Program audio: Psihoterapie sugestiva – 7 tehnici de autohipnoza