path

O modalitate de lucru cu videoclipurile/sesiunile audio

 

Cuprins

A.Pasii de lucru cu un videoclip sau cu o sesiune audio.

B.Ordinea de lucru cu videoclipurie gratuite in combinatie cu sesiunile audio sau/si sedintele din cabinet.

 

A.Pasii de lucru cu un videoclip sau cu o sesiune audio.

Pasul 1 – Creati un ritual si asigurati-va conditii de confort

 • anuntati ca vreti sa faceti relaxare, ca sa nu stati cu gandul ca intra cineva in camera.
 • va creati conditii de confort in camera unde vreti sa lucrati, eliminati factorii perturbatori atat cat se poate (zgomot, lumina, temperatura sa fie potrivita).
 • imbracaminte lejera.
 • pozitie confortabila (decubit dorsal).
 • inchideti ochii, cu dorinta de a intra in transa, respirati de trei ori adanc, lent, rar si calm, abdominal, si folositi oricare din tehnicile de relaxare invatate, apoi, dupa transa 5, folositi si propria dvs tehnica de autohipnoza, relaxandu-va pana la acel nivel care este cel mai potrivit pentru dv. in acel moment (oricare ar fi el).
 • porniti inregistrarea (videoclipul) si permiteti-va sa traiti acea experienta, asa cum vine ea, de la sine… fara niciun efort.

 

Pasul 2 – Repetitiile

Repetati fiecare videoclip de trei ori, de obicei in zile diferite,  pentru  fixarea, consolidarea si stabilizarea efectelor terapiei. Nu va straduiti sa retineti ceva, fiti curiosi, inchipuiti-va tot ce auziti si observati ce se intampla, ce simtiti… senzatii, emotii, imagini.

 

Pasul 3 – Vizionati videoclipul in stare de veghe

Va asezati la birou, dati drumul la videoclip, faceti imaginea mare si cu ochii deschisi si in stare de veghe (trezie), ascultati-l cu atentie. Puteti chiar si sa va notati (pe scurt) unele actiuni intreprinse in imaginatia dvs (pasii din scenarii).

 

Pasul 4 – Efectuati sesiunea fara videoclip

Atunci cand sunteti dispusi, repetati actiunile de dinainte, traind toate acele experiente de data aceasta fara a asculta videoclipul, din memorie.Un videoclip de 50 minute il puteti practica in doar 10 minute, efectele obtinute dupa autohipnoza fiind la fel de bune.

Unii reusesc sa faca totul foarte bine din prima incercare, dar asta se intampla mai rar, de obicei repetitia este binevenita. Multi intra in relaxare profunda si nu-si mai amintesc mare lucru, dar, dupa exercitiul de autohipnoza intotdeauna se simt cu mult mai bine. Cu timpul veti invata sa reglati nivelul de transa astfel incat sa mergeti pana unde doriti si, daca doriti, sa va si amintiti cate ceva din ceea ce ati experimentat.Poate fi extrem de interesant!

Apoi treceti la urmatorul videoclip, procedand la fel si cu el.

 

La fel puteti sa lucrati si cu sesiunile din cadrul programului audio Ora de Vis.

Centrati-va, in primul rand, pe obtinerea unei relaxari cat mai confortabile. Inchipuiti-va. Dati-va frau liber imaginatiei! Restul vine de la sine.

 

 

B.Ordinea de lucru cu videoclipurie gratuite in combinatie cu sesiunile audio sau/si sedintele din cabinet.

Terapia se poate face combinand sesiunile din programul audio „Ora de Vis” cu videoclipurile gratuite din acest playlist:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLjZUwaB117wXdIMuZ-fTkOzlM03Hpn6UJ

Nu este obligatoriu sa le faceti pe toate, este doar o recomandare.

Frecventa o stabiliti dvs.

 

 • Dupa  modulul 1 (P2, T1, T2) al programului audio Ora de Vis, lucrati cu primele 4 videoclipuri:

Locul tau special – prima relaxare

Metafora aisbergului

Relaxare totala

Relaxare Jacobson

 

 • Dupa modulul 2 (T3, T4, T5) – lucrati cu videoclipurile:

Coridorul

Vacanta 5 minute

Relaxare Schultz – 3 videoclipuri

 

 • Dupa modulul 3 (AT Schultz, T6, T7) – lucrati cu videoclipurile:

Training autogen Schultz – „Protectia”

Regresie de varsta

Exercitiu miraculos pentru iertare

Eliberare

 

 • Dupa modulul 4 (T8, T9, T10) – lucrati cu videoclipurile:

Centrul bucuriei

Rugaciune de vindecare

 

Recompensa – pentru ca v-ati implicat in terapie si ati lucrat bine.

Se spune ca iubirea aduce in viata noastra toate lucrurile bune si multa fericire, si de aceea va invit sa faceti acest videoclip:

Sufletul pereche

 

 • Cu videoclipul  Prima relaxare, puteti sa lucrati oricand doriti sa va eliberati de stres si sa aveti o stare de bine.

 

Mentiune

Repetitiile nu sunt obligatorii insa sunt foarte importante in terapia prin sugestie, pentru ca intaresc efectele terapiei si primiti informatii in plus.

Puteti sa lucrati cu aceste videoclipuri gratuite si cu sesiunile din programul audio Ora de Vis, combinandu-le, in plus, cu sesiunile din cabinet (sau online). Le puteti face fie inainte, fie dupa ce ati efectuat sesiunile din cabinet.

 • Daca le faceti inainte, in sesiunile din cabinet vom pune accent mai mult pe partea de specificitate a programului de hipno-psihoterapie. Asta inseamna ca veti invata tehnici noi si veti trai experiente care va vor ajuta mai mult sa va atingeti, mai repede, obiectivul dvs specific.
 • Daca le faceti dupa efectuarea sesiunilor din cabinet, atunci videoclipurile si sesiunile audio vor avea rol de fixare si amplificare a efectelor scenariilor din trunchiul de baza al terapiei pe care o faceti in cabinet.

 

Este bine sa faceti testul de potrivire („cei 6 pasi„) ca sa stiti pentru ce tip de psihoterapie sa optati. Daca nu-l faceti, atunci optati din start pentru psihoterapia sugestiva.

 

Modalitati de lucru cu programele audio

Md. 5:Sesiuni in cabinet + videoclipurile gratuite.

Puteti opta pentru terapiile in relaxare (Psihoterapia sugestivaSugestoterapia) ale caror efecte sunt foarte puternice si de care poate benefica marea majoritate a oamenilor, intrucat se pune mai putin accent pe vizualizare si mai mult pe senzatii de relaxare profunda. In acest caz, repetitiile intre sedinte se pot face mai ales cu videoclipul Training autogen Schultz – psihoterapie sugestiva.

Puteti, daca doriti, sa faceti repetitii si cu sesiunile din Programul audio de sugestoterapie.

 

Videoclipul „Training autogen Schultz – psihoterapie sugestiva” este prima versiune a psihoterapiei sugestive, cu care am lucrat in iulie 1999 si inca 8 ani dupa aceea. Programul de psihoterapie sugestiva cu care lucrez acum este mult mai complex, fiecare sedinta are scenarii, tehnici si sugestii directe care duc terapia mai departe si va apropie mai mult de obiectivul dorit de dvs si pe care l-am stabilit la inceputul terapiei. Monitorizarea terapiei o vom face completand Formularul pentru cei 6 pasi, din nou, la anumite intervale.

 

Sesiunile din programele audio, fata de videoclipuri, sunt mai asemanatoare cu ceea ce facem in cabinet. Videoclipurile contin doar unele parti dintr-o sesiune completa, sunt stucturate cu multi ani in urma si sunt adaptate persoanei cu care lucram in acel moment. Avantajul videoclipurilor este ca sunt live.

 

Respectand recomandarile de lucru, veti obtine efecte mai puternice si intr-un timp mai scurt. Este bine sa tineti cont de aceste recomandari de lucru pentru ca eu stiu foarte bine ce contin programele de terapii in relaxare si hipnoza (hipnoterapie; hipnopsihoterapie) si programele de terapii in relaxare (Psihoterapie sugestiva; Sugestoterapie) cu care eu lucrez si pe care eu le-am structurat in aprox. 7 ani (2006-2013) de lucru cu diferite persoane, dupa 9 ani (1998-2007)  de evaluare si selectie psihologica in armata, si 8 ani (1999-2007) de lucru cu trainingul autogen Schultz. In anii care au urmat am imbunatatit in permanenta aceaste interventii terapeutice.

 

Despre discutii

 

Evident, nici sesiunile audio si nici videoclipurile nu contin discutiile preliminare. Discutiile preliminare sunt continute doar in sesiunile maxime de doua ore. Ele nu apar nici in terapia pe fragmente (45 min/sed, 75 min/sed.; 90 min./sed.), fragmentele avand o structura deja stabilita. Chiar daca depasesc timpul rezervat de client, spunand unele lucruri, acelea nu sunt discutii preliminare, sunt doar cursuri de hipnoterapie pe care le ofer din timpul meu personal.

Mie nu-mi place sa depasesc timpul pe care dvs. l-ati rezervat pentru sedinta si incerc, atat cat pot, sa ma incadrez in timp.

 • Informatii despre mecanismele care functioneaza in sugestoterapie le gasiti in articolele postate de fiul meu pe site-ul nostru, si puteti, oricand, sa luati o pauza de informare. Sau luati o sedinta de video-terapie in care vom vorbi despre ele.

 

 

 

 

Nu exista terapie potrivita pentru toata lumea si la care toti oamenii sa reactioneze puternic si in acelasi fel. In hipno-psihoterapie, reactia la tehnicile si scenariile psihoterapeutice este individualizata din start (prin ele insele – suntem unici). In plus, terapia se adapteaza si mai mult, de catre terapeut, in sedintele din cabinet.

Exista o diferenta destul de mare intre videoclipuri (sesiuni izolate, inregistrate cu persoane diferite, cu ani in urma), programul audio Ora de Vis (standardizat, adaptat pentru mediul audio, sesiunile sunt structurate intr-un program de terapie), sesiunile online (cu avantajele dar si cu dezavantajele lor) si sesiunile din cabinet (posibilitati infinite).

Succes!

 

 

 

Program audio: Psihoterapie sugestiva – 7 tehnici de autohipnoza

 

 

Tags: No tags

Comments are closed.