path

O modalitate de lucru cu videoclipurile si inregistrarile audio

Fondul muzical pe care eu il folosesc este acesta.

 

In prezent (2024), in cabinet nu mai lucrez cu aproape nimic din ceea ce gasiti in videoclipurile postate de noi pe you tube. In plus, ofer doar inregistrari pe care le-am facut dupa anul 2021 (dupa pandemie).

 

Cuprins

 • Pasii de lucru cu un videoclip sau cu o inregistrare audio din programele self-help.
 • Ordinea de lucru cu videoclipurile gratuite in combinatie cu inregistrarile audio sau/si cu sedintele din cabinet.
 • Terapie in somn – lucrul cu inregistrarile audio noaptea.

 

Pasii de lucru

cu un videoclip sau cu o inregistrare audio

Pasul 1 – Creati un ritual si asigurati-va conditii de confort.

 • Anuntati ca vreti sa faceti relaxare, ca sa nu stati cu gandul ca intra cineva in camera.
 • Daca nu reusiti sa va realizati conditiile necesare si exista riscul sa va intrerupa cineva, atunci nu faceti relaxare.
 • Dati telefonul pe silentios.
 • Va creati conditii de confort in camera unde vreti sa lucrati, eliminati factorii perturbatori atat cat se poate: reduceti zgomotul, lumina (trageti jaluzelele), temperatura sa fie potrivita… Faceti tot ce considerati necesar pentru a nu fi deranjat in timpul exercitiului de relaxare, astfel incat sa va puteti concentra cat mai bine asupra cuvintelor si asupra propriului dvs corp.
 • Imbracamintea sa fie lejera.
 • Pozitie confortabila (decubit dorsal).
 • Inchideti ochii, cu dorinta de a intra in transa, respirati de trei ori adanc, lent, rar si calm, abdominal, si folositi oricare din tehnicile de relaxare invatate, apoi, dupa transa 5, folositi si propria dvs tehnica de autohipnoza, relaxandu-va pana la acel nivel care este cel mai potrivit pentru dvs in acel moment (oricare ar fi el).
 • Porniti inregistrarea (videoclipul) si permiteti-va sa traiti acea experienta, asa cum vine ea, de la sine… fara niciun efort.

 

Pasul 2 – Repetitiile

Repetati fiecare videoclip de trei ori (initiere, fixare, consolidare, stabilizare, trairea tehnicii din plin), de obicei in zile diferite,  pentru  amplificarea efectelor terapiei.

Nu va straduiti sa retineti ceva, fiti curiosi, inchipuiti-va tot ce auziti si observati ce se intampla, ce simtiti… senzatii, emotii, imagini…

 

Pasul 3 – Vizionati videoclipul in stare de veghe

Va asezati la birou, dati drumul la videoclip, faceti imaginea mare si cu ochii deschisi si in stare de veghe (trezie), ascultati-l cu atentie (vedeti scris pe ecran tot ce spun). Puteti chiar si sa va notati (pe scurt) unele actiuni intreprinse in imaginatia dvs (pasii din scenarii).

 

Pasul 4 – Efectuati sesiunea fara videoclip

Atunci cand sunteti dispusi, repetati actiunile de dinainte, traind toate acele experiente de data aceasta fara a asculta videoclipul, din memorie.

Un videoclip de 50 – 60 minute il puteti practica in doar 5 – 10 minute, efectele obtinute dupa autohipnoza fiind la fel de bune.

 • Unii reusesc sa faca totul foarte bine din prima incercare, dar asta se intampla foarte rar, de obicei repetitia este binevenita. Multi intra in relaxare profunda si isi amintesc prea putin (sau deloc) ce-au experimentat in timpul transei, dar, isi reamintesc multe lucruri atunci cand vizioneaza videoclipul (sau asculta inregistrarea audio) in stare de veghe. Dupa exercitiul de autohipnoza intotdeauna, toti, se simt cu mult mai bine. Cu timpul veti invata sa reglati nivelul de transa astfel incat sa mergeti pana unde doriti si, daca doriti si subconstientul dvs considera ca este necesar, atunci va veti si amintiti cate ceva din ceea ce ati experimentat. Poate fi extrem de interesant!
 • Transa este cu atat mai eficienta cu cat este mai profunda, fiindca atunci procesarea inconstienta a informatiei este maxima.
 • Unii prefera ca sedinta de initiere s-o faca in cabinet pentru ca intra intr-o stare de relaxare mai profunda si le este foarte usor sa lucreze, apoi, cu videoclipurile/inregistrarile audio.

Apoi treceti la urmatorul videoclip si procedati la fel si cu el, parcugand cei 4 pasi pe care vi i-am descris deja mai sus.

La fel puteti sa lucrati si cu inregistrarile audio din programul Ora de Vis – ciclul1 – versiunea 2020. Centrati-va, in primul rand, pe obtinerea unei relaxari cat mai confortabile. Inchipuiti-va… Dati-va frau liber imaginatiei… Restul vine de la sine.

 

Ordinea de lucru

Terapia se poate face combinand sesiunile din cabinet cu inregistrarile audio din programul Ora de Vis si cu videoclipurile postate de noi pe you tube. Le puteti gasiti aici sau aici – doar pe cele care inca mai sunt publice.

Inregistrarile audio din anii 2012 – 2014 sunt acum private (sunt scrise cu litere cursive) – pentru ca le consider vechi. Am facut doar doua exceptii – Trainingul autogen  Schultz si Centrul bucuriei – pentru ca au cele mai multe vizionari (zeci de mii).

Combinatii:

 • Modulul 1 (P1, P2, T1, T2)  ––––––––––––––– lucrati cu:

                Locul tau special 

Videoclipuri private (2014):

Metafora aisbergului

Relaxare totala

Relaxare Jacobson

Training autogen Schultz – psihoterapie sugestiva

AT Schultz cu imagerie dirijata – Initierea – „Nisipul”

Training autogen Schultz – „Protectia”

Coridorul

Vacanta 5 minute

 • Modulul 3 (AT Schultz, T6, T7) ––––––––––––– lucrati cu:

Hipnoza pentru eliminarea blocajelor

Regresie de varsta (M)

Hipnoza regresiva (F)

Metafora aisbergului

Exercitiu miraculos pentru iertare (B)

Eliberare

 • Modulul 4 (T8, T9, T10)  –––––––––––––––– lucrati cu:

Centrul bucuriei

Rugaciune de vindecare

 

Pentru ca v-ati implicat in terapie, lucrati cu:

Repetitie mentala

Tehnica teatrului

Perechea ta, in viitor

Ce-ti doresti cu adevarat?

Cu videoclipul Locul tau special puteti sa lucrati oricand doriti sa va eliberati de stres si sa aveti o stare de bine.

 

 

Terapie in somn 

lucrul cu sesiunile audio, noaptea

Puteti achizitiona 22 de sedinte de hipnoterapie – inregistrari audio cu care puteti sa lucrati noaptea, pe toata perioada terapiei.

Inainte de a adormi dati drumul la inregistrarile audio. Ele se vor opri automat sau le puteti opri dvs atunci cand va treziti. Seara urmatoare puteti sa le repetati pe aceleasi (recomandam 2-3 repetitii) sau mergeti mai departe, si repetati la sfarsit intregul program (de 2-3 ori).Si in timp ce mintea constienta doarme, mintea inconstienta face curatenie in casa sufletului, in depozitul cu resurse,  elimina ce este de eliminat, vindeca ce trebuie vindecat, amplifica resursele de care ai nevoie sau le aduce mai la suprafata (mai langa usa), face ce are de facut ca tu sa ai o viata mai buna.

Terapia in somn este buna si, sau mai ales, pentru acele persoane care afirma ca au „doar o problema cu somnul, nimic altceva”. Dimineata se trezesc odihniti, dupa un somn fara intreruperi de cateva ore bune. Nu-si amintesc nimic dar se simt mai bine, mai linistiti. Uneori, in timpul zilei le vine in minte ceva din viata lor si isi dau seama ca il vad oarecum altfel. Procesarea inconstienta dureaza inca 2-3 luni dupa ce ati terminat terapia.Nu este suficient sa corectam gandurile disfunctionale (sa constientizam, sa intelegem erorile de gandire), avem nevoie si sa ne dam timp ca sa se vindece ranile emotionale si asta poate dura, dar se rezolva.Veti fi surprinsi de rezultat!

Respectand recomandarile de lucru, veti obtine efecte mai puternice si intr-un timp mai scurt. Este bine sa tineti cont de aceste recomandari de lucru pentru ca eu stiu foarte bine ce contin programele de terapii in relaxare si hipnoza (hipnoterapie, hipno-psihoterapie) si programele de terapii de relaxare (relaxarea autogena, psihoterapie sugestiva, sugestoterapie) cu care eu lucrez, si pe care eu le-am structurat in aprox. 7 ani (2006-2013) de lucru cu diferite persoane, dupa 9 ani (1998-2007)  de evaluare si selectie psihologica in armata, si 8 ani (1999-2007) de lucru cu trainingul autogen Schultz. In anii care au urmat am imbunatatit in permanenta aceaste interventii terapeutice.

 

Despre discutii

 

Evident, nici sesiunile audio si nici videoclipurile nu contin discutiile preliminare. Discutiile preliminare sunt continute doar in sesiunile maxime de doua ore. Ele nu apar nici in terapia pe fragmente (45 min/sed, 90 min/sed.), fragmentele avand o structura deja stabilita. Chiar daca depasesc timpul rezervat de dvs. spunand unele lucruri, acelea nu sunt discutii preliminare, sunt cursuri de hipnoterapie pe care le ofer din timpul meu personal.

Mie nu-mi place sa depasesc timpul pe care dvs. l-ati rezervat pentru sedinta si incerc, atat cat pot, sa ma incadrez in timp.

 • Informatii despre mecanismele care functioneaza in sugestoterapie le gasiti in articolele postate de fiul meu pe site-ul nostru, si puteti, oricand, sa luati o pauza de informare. Sau luati o sedinta de videoterapie in care vom vorbi despre ele.

 

 

 

 

Nu exista terapie potrivita pentru toata lumea si la care toti oamenii sa reactioneze puternic si in acelasi fel. In hipno-psihoterapie, reactia la tehnicile si scenariile psihoterapeutice este individualizata din start (prin ele insele – suntem unici). In plus, terapia se adapteaza si mai mult, de catre terapeut, in sedintele din cabinet.

Exista o diferenta destul de mare intre videoclipuri (sesiuni izolate, inregistrate cu persoane diferite, cu ani in urma), programul audio Ora de Vis (standardizat, adaptat pentru mediul audio, sesiunile sunt structurate intr-un program de terapie), sesiunile online (cu avantajele dar si cu dezavantajele lor) si sesiunile din cabinet (posibilitati infinite).

Anexa

Programe audio:

1.Ora de Vis – ciclul 1 – versiunea 2020  (R + T), cu modulele:

2.Ora de vis – Ciclul 2 – versiunea 2020 (R + T), cu  modulele:

3. SCHIMBAREA – reorganizarea personalitatii.

 

Variante de lucru cu programele audio:

Repetitiile nu sunt obligatorii insa sunt foarte importante in terapia prin sugestie, pentru ca intaresc efectele terapiei si primiti informatii in plus.

Puteti sa lucrati cu videoclipurile (postate de noi pe you tube) si cu inregistrarile audio din programul de hipnoterapie Ora de Vis .

Le puteti combina cu sesiunile din cabinet astfel:

 • Daca le faceti inainte, in sesiunile din cabinet vom pune accent mai mult pe partea de specificitate a programului de hipno-psihoterapie. Asta inseamna ca veti invata tehnici noi si veti trai experiente care va vor ajuta mai mult sa va atingeti, mai repede, obiectivul dvs specific.
 • Daca le faceti dupa efectuarea sesiunilor din cabinet, atunci videoclipurile si inregistrarile audio vor avea rol de fixare si amplificare a efectelor scenariilor din trunchiul de baza al terapiei pe care o faceti in cabinet.

VideoclipulTraining autogen Schultz – psihoterapie sugestiva” este prima versiune a psihoterapiei sugestive, cu care am lucrat in iulie 1999 si inca 8 ani dupa aceea. Programul de psihoterapie sugestiva – versiunea 2021 cu care lucrez acum este mult mai complex, fiecare sedinta are scenarii, tehnici si sugestii directe care duc terapia mai departe si va apropie mai mult de obiectivul dorit de dvs si pe care l-am stabilit la inceputul terapiei. 

Inregistrarile audio din programele de terapie self-help, spre deosebire de videoclipuri, sunt mai asemanatoare cu ceea ce facem in cabinet. Este posibil chiar sa contina si tehnici sau scenarii pe care nu le-ati facut in cabinet (din lipsa de timp) dar ele fac parte din programul complet de terapie. Tocmai de aceea recomand ca la fiecare sedinta efectuata in cabinet sa luati si inregistrarea audio pe care o aveti la dispozitie doua zile si puteti sa o repetati de cate ori doriti.

Videoclipurile contin doar unele parti dintr-o sesiune completa, sunt stucturate cu multi ani in urma si sunt adaptate persoanei cu care lucram in acel moment. Avantajul videoclipurilor din 2014 este ca sunt live.

Tags: No tags

Comments are closed.