IMG_0032

Inainte de a va programa

Calea de urmat in stilul propriu

Daca doriti sa experimentati programul de hipno-psihoterapie, puteti sa parcurgeti urmatorii 6 pasi care sunt descrisi, un pic mai jos, in acest articol. Acesti 6 pasi nu sunt obligatorii, insa va orienteaza spre informatia necesara, pe care ar fi foarte bine sa o aveti inainte de a incepe terapia, sunt ca o plimbare printr-un magazin.

Cum se completeaza formularul este scris aici: Formular pentru cei 6 pasi.

 

Aveti acum posibilitatea sa optati pentru a face terapia cu sedinte de 45 minute, deoarece aceste sedinte pot fi compensate de programele mele audio pe care le gasiti aici. Recomand totusi, din mai multe motive,  sedintele de 60 minute (+ inregistrarile audio corespunzatoare).

1.Terapii de relaxare

2.Hipnoterapie

 

Cei 6 pasi

„Cei patru apostoli erau trei: Luca si Matei.”

Testul si Relaxarea

Cititi si, daca puteti, faceti/experimentati/alegeti ceva:

 1. Cititi indicatiile si contraindicatiile hipnoterapiei.Nu veniti daca aveti un diagnostic care se incadreaza la contraindicatii!
 2. Faceti  testul de receptivitate la hipnoza – dureaza 30 secunde. Puteti sa aflati in cat timp va puteti astepta la unele beneficii ale hipnoterapiei.
 3. Evaluarea psihologica initiala – eu fac evaluarea prin conceptualizarea cazului si prin unele teste psihologice. Daca doriti, puteti sa faceti o evaluare si cu  MCMI®-III (psih. Victor Adrian Gavrilov).
 4. Experimentati prima relaxare –  Locul tau special  dureaza 31 minute. Va asezati intr-o pozitie confortabila, inchideti ochii, si doar va inchipuiti ce spun (imagerie dirijata, sugestoterapie, „preluati cuvintele” = va „inchipuiti”). Nu va fortati la nimic, fiti curiosi, observati ce simtiti. Aici aveti descrisa modalitatea de lucru cu videoclipurile/sesiunile audio.
 5. Alegeti  varianta de hipno-psihoterapie pe care doriti sa o faceti, numarul de sedinte si durata sedintelor.
 6. Alegeti una dintre modalitatile de lucru (Md.) cu programele de terapii in relaxare si hipnoza (hipnoterapia; hipnopsihoterapia) sau cu programele de terapii in relaxare (psihoterapia sugestiva; sugestoterapia), care  includ repetitia.

Mesaj: povestea dvs (foarte pe scurt, cateva cuvinte)

 

Dupa ce ati completat si trimis acest Formular, consider ca sunteti pregatiti pentru sesiunile in cabinet/online.

Aveti deja jumatate din prima sedinta de pregatire efectuata gratuit (si in ritmul dvs propriu), si puteti sa va faceti o programare.

 

Indiferent pentru ce tip de terapie optati este necesar sa faceti la inceput:

1.Pentru hipnoterapie sunt necesare toate sesiunile de pregatire (P1 + P2) si trebuie sa completatiFormularului pentru cei 6 pasi”.

2.Pentru psihoterapia sugestiva puteti sa luati varianta de pregatire minimala (P1 + P2 – inregistrate audio). O puteti achizitiona de aici si puteti sa lucrati singuri cu ea. Nu este necesara completarea Formularului pentru cei 6 pasi.

 

Pasii de lucru sunt acestia:
 1. Discutii: 45 minute/sedinta.
 2. Pregatire-1: 60 minute/sedinta.
 3. Pregatire-2: 60 minute/sedinta.
 4. Pregatirea minimala: P1 + P2 – inregistrari audio.
 5. Sesiunile de terapie.

Sedintele de pregătire – se fac inaintea sesiunilor de terapie.

 

 

„Cele mai bune chei sunt cele care se potrivesc.”

Alte informatii
 • Nu trebuie sa achizitionati toate sedintele de la inceput. Luati doar o sedinta.
 • In cazul in care nu stiti pentru ce tip de terapie sa optati, in cabinet putem face, dupa sedintele de pregatire, sesiunile de terapie descrise aici: modalitatea-4. Astfel dvs veti putea face o alegere in cunostinta de cauza.
 • Puteti opta pentru terapiile de relaxare (relaxarea autogena Schultz, psihoterapia sugestiva, sugestoterapia) ale caror efecte sunt foarte puternice si de care poate beneficia marea majoritate a oamenilor, intrucat se pune mai putin accent pe vizualizare si mai mult pe senzatii de relaxare profunda. In acest caz, repetitiile intre sedinte le puteti face mai ales cu aceste 3 videoclipuri si puteti alege varianta minimala de pregatire.
 • Programele de relaxare autogena si de psihoterapie sugestiva pot fi efectuate si de copii cu varste mai mari de 10 ani.
 • Fiul meu, psiholog Victor Adrian Gavrilov lucreaza cu acelasi program de hipnoterapie, inclusiv cu tineri cu varste mai mici de 18 ani. El este foarte familiarizat cu mediul online si cu aparatura moderna, de aceea vi-l recomand pe el pentru terapia online.In plus, el va programeaza simplu, fara a va cere sa aveti informatii sau sa practicati ceva inainte.Totul, la el, se poate face direct, in cabinet.
 • Traseul este acesta: indicatii de orientare cabinet de psihologie. Mai multe informatii gasiti la Contact.
 • Psihoterapie in relaxare profunda online – daca ati ales sa faceti terapia online, asigurati-va conditii de confort si puneti pe un alt dispozitiv, o muzica de relaxare. Noi folosim, ca fond muzical,  „A Healing Gift to Humanity” – de Frederic Delarue.

 

Sunteti liberi sa alegeti orice varianta preferati.

Eu sunt specializata in psihoterapie in relaxare (hipno-psihoterapie), totusi daca doriti doar sa vorbim, atunci puteti sa va programati o sedinta de Discutii (45 min./sed.).

Oricine doreste poate sa-si faca o programare oricand la fiul meu (fiul meu mai mic), psiholog Victor Adrian Gavrilov, care lucreaza cu acelasi program de hipno-psihoterapie si care este mult mai prietenos decat mine. Desigur, si el isi adaptaeaza programul atat siesi cat si persoanei cu care lucreaza. Pune un accent mai mare pe obiectivul specific al persoanei si a creat si el programe cu care lucreaza si are rezultate foarte bune mai ales in adictii (dependenta de tutun, alcool, droguri, jocuri de noroc).

 

 

Atentie!

„Unde nu este ascultare, nu cheltui vorba.”

Ben Sirah – Cartea intelepciunii

In cazul in care ati trecut prin acesti „6 pasi„, pe care eu va recomand sa-i faceti inainte de a va programa, si performanta dvs a fost zero absolut, ba, mai mult, nici nu ati putut sa treceti prin ei, inseamna ca este posibil ca terapiile in relaxare si hipnoza (hipnoterapia) sa nu fie potrivite pentru dvs. Puteti sa incercati, sa optati pentru terapiile de relaxare (relaxarea autogena, psihoterapia sugestiva, sugestoterapia). Sau poate este mai indicat tratamentul medicamentos stabilit de un medic:
Lista psihiatri
Lista centre

 

Concluzii

Este bine sa faceti testul de potrivire („Cei 6 pasi „) ca sa stiti pentru ce tip de psihoterapie sa optati. Daca nu-l faceti, atunci puteti sa optati din start pentru psihoterapia sugestiva sau pentru relaxarea autogena Schultz.

Nu exista terapie potrivita pentru toata lumea si la care toti oamenii sa reactioneze puternic si in acelasi fel. In hipno-psihoterapie, reactia la tehnicile si scenariile psihoterapeutice este individualizata din start (prin ele insele – suntem unici). In plus, terapia se adapteaza si mai mult, de catre terapeut, in sedintele din cabinet.

Exista o diferenta destul de mare intre videoclipuri (sesiuni izolate, inregistrate cu persoane diferite, cu ani in urma), programul audio Ora de Vis (standardizat, adaptat pentru mediul audio, sesiunile sunt structurate intr-un program de terapie), sesiunile online (cu avantajele lor foarte mari dar si cu dezavantajele lor) si sesiunile din cabinet (posibilitati infinite, insa mai costisitoare).

Cititi inca o data contraindicatiile hipnoterapiei.

Succes!

Dosarele programului de psihoterapie sugestiva; 21.12.2021 – 27.12.2021

Invatarea este un element fundamental si este posibil sa invatam sa fim mai sensibili la sugestie si hipnoza,

prin practica si experienta.”

In mod cert toata lumea are capacitatea individuala de a accesa stari modificate de constiinta.

Sensibilitatea individuala poate fi punctul de plecare pentru noi invataturi,

iar o evolutie ulterioara este intotdeauna posibila din moment ce potentialul inconstient este nelimitat.”

Annalisa Faliva – „Autohipnoza”

Testul de potrivire – cei 6 pasi
Gradul de dezvoltare a resurselor pentru a putea beneficia cat de cat de terapiile in relaxare si hipnoza (hipnoterapie; hipno-psihoterapie) este de minim  nota  5 (suficient).
Terapiile in relaxare (psihoterapia sugestiva; sugestoterapia) nu necesita capacitati de vizualizare dezvoltate, intrucat pornesc de la senzatii pe care orice om le simte, in mod natural, atunci cand este profund relaxat (greutate, moleseala, caldura, etc.). Totusi este necesara preluarea cuvintelor. Pot beneficia de aceste terapii marea majoritate a oamenilor.

Am numit acest test „de potrivire” intrucat arata si disponibilitatile dvs de timp, efort, bani, capacitate de a intelege ce este scris pe paginile unde va duc cei 6 pasi, dorinta de a investi ceva in sanatea dvs. Daca testul vi se pare dificil, atunci va puteti indrepta spre tratamentul medicamentos sau spre terapia prin dialog, in stare de veghe. Insa nici ele nu ofera garantii 100%, nu sunt perfecte, nici magice sau miraculoase.

 

Distributia gaussiana a performantelor 

Nivele de performanta existente pe o scala cu 10 trepte (note sau calificative):
1: foarte slab.
2: slab.
3 – 4 : slabi mijlocii – insuficient, la limita medie inferioara.
5 – 7: mijlocii – suficient.
8: mijlocii bine – medie superioara.
9: bine (peste medie),
9 – 10: foarte bine (nivel superior),

Anton Tabachiu – Psihologia ocupationala, pg.43

 

Cercetările arată că 90% din subiecţi pot atinge o transă uşoară, 70% o transă medie şi doar 10% până la 20% intra într-o stare hipnotică profundă (de tip somnambulic). Este nevoie de cel putin o transa medie pentru a obtine modificari la nivelul structurii profunde de personalitate.

Nu discutam aici de motivele pentru care o persoana nu poate prelua cuvintele, fiindca am scris deja la contraindicatiile hipnoterapiei.

 

 

„Daca viata e un joc, nu puteti invinge decat facand tot ce puteti,

cu orice mijloace aveti la dispozitie,

ca in acea veche povestire,

pe care poate ati auzit-o cand erati mic.

Folositi-va talentele si veti fi rasplatit.

Lasati-le sa stea nefolosite, si veti pierde.

Povestea spunea ca fiecare om primeste un alt numar de talente,

sau genuri diferite de talente,

in nici un caz nu este o imparteala dreapta,

dar nu castiga decat aceia care isi primesc talentele si le folosesc.”

Kevin Hogan – Metafora cu muntele

 

Programul de hipnopsihoterapie – 01.06.1999 – 01.06.2021

 

O simpla relaxare

Va astepam!

 

 

Psihoterapie sugestiva – „Initierea” – prima sesiune de terapie in relaxare.

Structura videoclipului:

 • La inceput are o inductie prin tehnica relaxarii musculare progresive, pe care o fac pentru ca o consider foarte eficienta (00:01 – 7:20).

Urmeaza:

 • cele 7 exercitii ale Trainingului autogen Schultz (7:21 – 25:15), 
 • aprofundarea relaxarii si validarea ei prin catalepsia pleoapelor (25:16 – 33:24).
 • imageria dirijata (primul exercitiu: 33:25 – 38:39 ; al doilea exercitiu: 38:40 – 41:49).
 • sugestiile directe centrate pe obiectiv (41:50 – 46:34).
 • Iesirea din transa: 46:35 – 50:39

Magazin-online – psiholog Nicoleta Boghianu.

Magazin-online – psiholog Victor Adrian Gavrilov.

Va multumim!

Tags: No tags

Comments are closed.