"Quiet the mind and the soul will speak."
Vă puteţi opri în orice moment doriţi, desigur.
Structura programului de hipno-psihoterapie:
- Ciclul I: 11 sesiuni de terapie in relaxare si hipnoza + 2 sedinte de pregatire. Sedintele de pregatire se fac inainte de a incepe sesiunile de terapie.
- Ciclul II: 13 sesiuni de hipnoterapie.
- Programe speciale - 10 sesiuni de hipnoterapie.
- Micro-program de terapie pentru unele tulburari psihosomatice.
Ciclul I al programului de hipno-psihoterapie cuprinde 13 sesiuni, care dureaza 120 minute, fiecare.
- 2 sesiuni de pregatire;
- 10 sesiuni de hipnoterapie – contin, fiecare: tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + hipnoterapie ericksoniana;
- 1 sesiune sugestoterapie – contine: tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + training autogen Schultz / psihoterapie sugestiva.
Versiunea 2015-2017 era structurata pe schema unor ateliere de lucru, de doua ore, fiecare, si continea 30 minute pentru discutii:
- informatii (20 min.)
- trairea experientelor in stare de relaxare (45 min.) si hipnoza (45 min.)
- discutii post-transa (10 min.)
Sedintele comasate de 90 minute le-am denumit forma scurta* de Hipnoterapie / Sugestoterapie si oricine doreste timp pentru discutii poate solicita videoterapie.
In prezent lucrez cu sedinte:
- de 45 minute.
- de 90 minute/sedinta comasata – fara inregistrari audio.
- de 90 minute/sedinta comasata – cu inregistrarile audio corespunzatoare (R + T) din programul Ora de Vis – versiunea 2017.
Cei care intra in terapie au acces la 21 de sedinte audio gratuite cu care pot sa lucreze pe toata perioada terapiei, daca doresc acest lucru.
Este bine sa aveti in vedere ca sedintele sunt din ce in ce mai complexe si primiti, cu fiecare sedinta, din ce in ce mai multe lucruri (informatii, tehnici, experiente) care va sunt absolut necesare pentru a rezolva, mai usor, ceea ce aveti de rezolvat si pentru a obtine, mai repede, ceea ce doriti sa obtineti prin acest tip de terapie.
Va puteti opri dupa transele: T1, T3, T5, AT Schultz, T7, T10, astfel:
după transa - 1 ("transa de explorare"):
- pentru că aţi învăţat, cât de cât, să intraţi în transă, v-aţi obişnuit cu procedura de lucru şi v-aţi eliberat puţin de stres.
In cazul in care vreti sa va opriti dupa prima sesiune de terapie, va recomand sa achizitionati microprogramul de terapie "Ce-ti doresti cu adevarat?"
Daca doriti:
-puteţi continua terapia cu ajutorul videoclipurilor postate de noi pe pagina cabinetului. Le gasiti aici: Microprograme sau aici.
-puteti sa lucrati si cu sesiunile din programele audio (self-help) pe care le gasiti aici.
Urmeaza transa 2 ("transa de aprofundare") in care veti trai o transa si mai profunda, si se face o echilibrare emotionala prin tehnici de utilizare terapeutica a culorilor. In plus se dau sugestii directe pentru intarirea Eului, stare de bine, incredere in sine, evolutie personala.
după transa - 3 ("calatorie la o stanca"):
- pentru că aţi învăţat foarte bine să intraţi în transă (iniţiere, fixare, consolidare si stabilizare a efectelor), s-au dat deja prescripţii pentru subconştient ca să rezolve o anumită situaţie, vă simţiţi deja ceva mai bine, si, avand acces la încă două videoclip-uri centrate pe obţinerea unei relaxări cât mai eficiente - "Relaxare Jacobson" şi "Relaxare totală" - puteţi să continuaţi terapia cu ajutorul celorlalte videoclip-uri ale noastre, postate pe pagina cabinetului.
Urmeaza transa 4 ("coridorul") - pentru incheierea lucrurilor neterminate si clarificarea unei imagini de sine cat mai functionale, care sa va ajute sa va atingeti obiectivele mult dorite si sa aveti o viata implinita. La sfarsit, se dau sugestii directe pentru intarirea Eului, eliberarea de dependente, luare de decizii si vointa puternica pentru a putea sa le duceti la bun sfarsit.
Va puteti, de asemenea, opri:
după transa - 5 ("alegerea tehnicii de autohipnoza"):
- pentru că aţi ales deja, propria dv. tehnica de autohipnoză, pe care am fixat-o şi am stabilizat-o şi puteţi face, din acest moment, autohipnoză. Aici invatati si o tehnica hipnotica de rezolvare de probleme.
după AT-Schultz ("relaxare autogena" + "acceptare de sine -TALL"):
- puteti, de asemenea, sa va opriti; se introduce, intre transa 5 si transa 6, tehnica AT-Schultz, pe care o puteţi învăţa într-o singură şedinţă.
Urmeaza transa 6 ("regresia de varsta") pentru cauza problemei si vindecarea traumelor. Aici se fac si progresii in viitor, si este posibil sa primiti mai multe informatii care sa va ajute sa rezolvati ceea ce vreti sa rezolvati. Se dau sugestii pentru abundenta financiara si prosperitate.
Va puteti opri:
după transa - 7 ("echilibrul personal"):
- vă puteţi, de asemenea, opri, pentru că aţi obţinut deja, un echilibru emoţional destul de bun, aţi închis uşa trecutului şi aţi deschis uşa unui viitor pe care îl doriţi din tot sufletul. Aici se încheie cele 7 transe (+ AT Schultz) pentru eliberarea de stres (au si alte obiective). În mod normal, în acest moment starea dv. de spirit ar trebui să fie destul de mult schimbată în bine.
Urmeaza transa 8 ("centrul bucuriei si ghidul interior") - unde veti trai o minunata stare de fericire si veti invata sa v-o activati oricand veti dori ("fericire la cerere"). Puteti pune intrebari si primi raspunsuri de la "intelepciunea interioara", subconstientul dvs.
In transa 9 ("viata ca o calatorie") veti putea opta pentru una din alternativele unei decizii, dupa ce veti vizualiza consecintele lor. Este o transa mai complexa, in care subconstientul dvs are ocazia sa mai priveasca odata inapoi si sa mai rezolve ce mai e de rezolvat astfel incat sa obtineti o stare de armonie fizica si mentala. Este transa in care se aduc resurse de acolo de unde sunt, si mai ales din viitor, astfel incat sa va puteti realiza menirea personala.
după transa - 10 ("comunicare cu mintea supraconstienta"):
- vă puteţi opri, de asemenea, pentru că ultimele trei transe (T8, T9, T10) sunt pentru a simţi plăcerea de a trăi, pentru clarificarea obiectivelor de viaţă şi pentru a invata o tehnică de sondare a minţii supraconstiente ("înţelepciune interioară", "inteligenta interioară", "sine superior" – alegeţi orice sintagmă doriţi).
Învăţaţi să puneţi întrebări, în transă, şi să primiţi răspunsuri de la intuiţia dvs.
Desigur, cei care doresc, pot sa faca terapia completa (ciclul 1 + ciclul 2).
Important este sa initiem schimbarea ("primul pas") intrucat, in 5-10 transe hipnotice, toti veti invata sa faceti foarte bine autohipnoza si puteti continua sa lucrati si singuri (in autohipnoza), intarind efectele pozitive ale terapiei si amplificand schimbarile pozitive din viata dvs, astfel incat sa va realizati menirea si sa va transformati visele in realitate.
Cercetarile au aratat ca un lucru foarte important, atunci cand oamenii fac autohipnoza, este sa faca autohipnoza macar 5 minute, in fiecare zi, la un timp stabilit dinainte de ei insisi, numit "timpul pentru hipnoza". In acel moment au practic o intalnire cu ei insisi, si este probabil cea mai importanta intalnire din acea zi. Hipnoza este un raspuns conditionat: cu cat o faci mai des, cu atat o faci mai bine. Si cu cat o faci mai bine, cu atat efectele sunt mai puternice, apar mai rapid si devine mai utila si doresti s-o faci mai des, si devii tot mai bun la ea, si este si mai utila, si mai eficienta. Si astfel intri intr-un ciclu extrem de benefic. Si orice om merita macar 5 minute, zilnic, din timpul lui pentru el insusi. Folositi acest timp pentru a face autohipnoza si pentru a va bucura de hipnoza in cadrul propriei dvs hipnoze, astfel incat sa fiti sanatosi, sa va eliberati de stresul cotidian, inerent, sa aveti o stare de spirit foarte buna.
Terapiile scurte sunt active, asta inseamna ca este important sa lucrati, sa faceti si dvs ceva intre sedinte, pentru a fixa si stabiliza efectele terapiei si pentru a continua sa va eliberati de stres. Prin practica, tehnicile devin deprinderi, ajungand sa faca parte din structura dvs de personalitate si, astfel, se desfasoara de la sine, fara efort (ca mersul pe bicicleta) oricand este necesar.
Nu este suficient sa dorim din tot sufletul ceva si sa ni-l imaginam in detalii. Este necesar si sa actionam, sa facem ceva pasi pe drumul spre atingerea obiectivelor.
"Pana si cel mai viguros stejar
a fost candva
un vlastar firav
in bataia vantului."
Arthur Schopenhaur