de-cate-sed-am-nev

De cate ședințe am nevoie ?

Coridorul

"Quiet the mind and the soul will speak."

"Esti liber sa-ti exprimi dimensiunea constiintei la intamplare, prin invataturi sau la vointa.
Nu iti este insa permis sa refuzi sa exprimi viata."
Richard Bach

 

Vă puteţi opri în orice moment doriţi, desigur, insa este bine  sa aveti in vedere ca sedintele sunt din ce in ce mai complexe si primiti, cu fiecare sedinta, din ce in ce mai multe lucruri care va sunt absolut necesare pentru a rezolva, mai usor, ceea ce aveti de rezolvat si a obtine ceea ce doriti.

Exista  anumite momente care  sunt, oarecum, mai recomandabile (daca doriti, totusi, sa faceti doar un numar mic de sedinte), pentru că reuşiţi, deja, să obţineţi unele beneficii, pana in acel moment al terapiei.

Vă puteţi opri, desi as recomanda sa faceti macar ciclul I al terapiei complet, astfel:

  • după transa - 1 ("transa de explorare"), pentru că aţi învăţat, cât de cât, să intraţi în transă, v-aţi obişnuit cu procedura de lucru şi v-aţi eliberat puţin de stres. Puteţi continua terapia cu ajutorul videoclipurilor (13 videoclipuri) postate pe pagina cabinetului: Microprograme

  • după transa - 3, pentru că aţi învăţat foarte bine să intraţi în transă (iniţiere, fixare, consolidare si stabilizare a efectelor), s-au dat deja prescripţii pentru subconştient ca să rezolve o anumită situaţie, vă simţiţi deja ceva mai bine, si, avand  acces la încă două vidoclipuri centrate pe obţinerea unei relaxări cât mai eficiente, "Relaxare Jacobson" şi "Relaxare totală",  puteţi să continuaţi terapia cu ajutorul celorlalte videoclipuri postate pe pagina cabinetului.
  • Coridorul - imaginea de sine - mesajul

Sugestoterapie - Rugaciune de vindecare

Relaxare Jacobson

Relaxare totala

  • după transa - 5, pentru că aţi ales deja, propria dv. tehnica de autohipnoză, pe care am fixat-o şi am stabilizat-o şi puteţi face, din acest moment, autohipnoză.
  • după AT-Schultz puteti, de asemenea, sa va opriti; se introduce, intre  transa 5 si transa 6, tehnica AT-Schultz, pe care o puteţi învăţa într-o singură şedinţă.

Hipnoza pentru eliberare de stres

Antrenament autogen Schultz

Regresie de varsta - Ion Dafinoiu- "Hipnoza clinica"

Regresia de varsta este realizata dupa scenariul din cartea "Hipnoza clinica.Tehnici de inductie. Strategii terapeutice." a prof. univ. dr. Ion Dafinoiu si psih. psihoterapeut Jeno-Laszlo Vargha.

Si aceasta sesiune este, ca de obicei, o combinatie de scenarii care apartin mai multor specialisti, ai lumii, din domeniul hipnopsihoterapiei (asigurandu-se incurajarea catharsisului, gestionarea lui, dar cuprinde si alte tehnici foarte necesare). Este adaptata, desigur, pentru persoana cu care lucram in acel moment. Repetata, este posibil sa aduca, la suprafata constiintei, mereu alte amintiri traumatice de la diferite varste ... Este bine sa notati, dupa regresie, orice v-ati amintit. "Multi oameni realizeaza o descarcare emotionala datorita retrairii traumei, fapt ce le produce o anumita usurare, precum si o ameliorare a simptomelor, desi vindecarea completa nu are loc.. Pentru ca aceasta strategie sa dea roade, este necesara aplicarea unor metode aditionale, cum ar fi restructurarea cognitiva si sugestiile hipnotice de vindecare, maturizare, refacere si depasire a traumelor trecutului."

Irina Holdevici - "Hipnoza clinica" (pg. 367)

"Hipnoza acceseaza resursele din inconstientul nostru."

Atentie!

Recomandam sa lucrati mai intai cu celelalte videclipuri ale noastre pentru a va elibera de stres si a avea o stare cat mai buna, un echilibru suficient de bun pe toate planurile, fizic, mental, emotional, spiritual, astfel incat sa puteti profita, de aceasta experienta a regresiei, in conditii cat mai bune si sa va bucurati, apoi, de ea.Cand pregatirea nu este buna, catharsisul poate fi, uneori, prea dramatic... Recomandam precautie in utilizarea acestei transe. Pentru cei care vin in terapie, cel mai bun moment pentru aceasta regresie este dupa ce fac regresia cu noi (transa a 6-a), in cabinet. Atunci consideram ca sunt suficient de pregatiti, din mai multe puncte de vedere. In cabinet folosim alt scenariu pentru regresie.

  • după transa - 7, vă puteţi, de asemenea, opri, pentru că aţi obţinut deja, un echilibru emoţional  destul de bun, aţi închis uşa trecutului şi aţi deschis uşa unui viitor pe care îl doriţi din tot sufletul. Aici se încheie cele 7 transe (+AT Schultz) pentru eliberarea de stres. (au si alte obiective). În mod normal, în acest moment starea dv. de spirit ar trebui să fie destul de mult schimbată în bine.
  • după transa - 10, vă puteţi opri, de asemenea, pentru că ultimele trei transe (T8, T9, T10) sunt  pentru  a simţi plăcerea de a trăi, clarificarea obiectivelor de viaţă şi o tehnică de sondare a minţii supraconstiente ("înţelepciune interioară", "inteligenta interioară", "sine superior" – alegeţi orice sintagmă doriţi).
  • Învăţaţi să puneţi întrebări, în transă, şi să primiţi răspunsuri de la "intuiţia" dv.

    "Quiet the mind and the soul will speak."

Hipnoza pentru eliberare de endorfine

Meditatie ghidata: exercitiu miraculos pentru iertare

Respiratie usoara

Hipnoza pentru controlul greutatii

Sedintele sunt din ce in ce mai complexe si cuprind obiective din ce in ce mai importante pentru atingerea succesului.

Cheia succesului este organizarea si perseverenta.

Primul pas si ultimul pas sunt cei mai importanti pasi.

"Daca de un obiectiv te despart zece  pasi si ai facut noua, ai pierdut."

Cele mai frumoase si importante transe pentru eliminarea simptomelor si pentru atingerea obiectivelor sunt transele  7-10.

Ele incheie ceea ce este de incheiat si aduc ceea ce va este necesar ca sa va transformati visele in realitate.

Ele se bazeaza, in mod esential, pe tot ce ati obtinut in primele 6 transe (+ AT-Schultz).

Videoclipurile, postate de noi pe you tube, sunt bune, cu atat mai mult cu cat sunt realizate  "live" insa sunt departe de ceea ce se intampla face-to-face, in cabinet!

Primiti atat de multa informatie incat va va fi dv. insiva greu s-o verbalizati iar experientele pe care le veti trai in transa sunt uimitor de clare, precise, specifice.

Sunt exact ceea ce aveati nevoie in acel moment al vietii dv.

Acestea sunt daruri de la propriul dv. subconstient.

Caruia si noi (terapeutii) ii suntem recunoscatori!

Ciclul - 1 al terapiei este ca o fundatie foarte solida pe care se poate construi orice.

Si urmeaza "Ciclul - 2", care se ocupa de relatii, in toate planurile: fizic, familial, cuplu, profesional, social.

Psihoterapia ericksoniana este o psihoterapie de scurta durata (12-24 sedinte), cu o sedinta pe saptamana poate dura 3-6 luni.
In hipnoza ericksoniana, numarul sedintelor poate fi redus la 12 (2 sedinte de pregatire +10 sedinte de transa hipnotica). La acestea se adauga, intre transa 5 si transa 6, Antrenamentul autogen Schultz, o singura sedinta.
Lucrandu-se intensiv (sedinte + lucrul cu tehnicile sau /si cu videoclipurile, intre sedinte + sedintele repetate, la cerere, in cadrul cabinetului), durata hipnoterapiei poate fi mai scurta (aprox. 3 luni).

Orice psihoterapie efectuata in transa are efecte mult mai puternice si astfel numarul sedintelor si durata psihoterapiei  se scurteaza foarte mult.

Invatati sa faceti autohipnoza si puteti continua astfel, sa lucrati singuri pentru a fixa si amplifica schimbarile pozitive aparute in cursul terapiei.

Fond muzical pentru autohipnoza: Frederic Delarue - A healing gift to humanity

Pasarea albastra

Desigur, cei care doresc, pot sa faca terapia completa (ciclul 1 + ciclul 2).

Important este sa initiem  schimbarea ("primul pas") intrucat, in 5-10 transe hipnotice, toti veti invata sa faceti foarte bine autohipnoza si puteti continua sa lucrati si singuri (in autohipnoza), intarind efectele pozitive ale  terapiei si amplificand schimbarile pozitive din viata dv., astfel incat sa va realizati menirea si sa va transformati visele in realitate.

Noi vă urăm succes!

In cazul in care doriti sa faceti terapia doar pentru a va elibera de stres, pentru a va simti foarte bine, linistiti, calmi, energizati, si pentru a invata tehnicile de autohipnoza, sedintele de 45 min., sunt suficiente.

Dar experienta traita in transa se reduce, desigur, si ea.

Daca exista si o problema mai particulara, sunt mai indicate sesiunile  complete. Ele contin, separat de transa principala (hipnoterapia), multe tehnici de relaxare cu imagerie dirijata pentru eliminarea simptomelor si pentru clarificarea obiectivelor de viata (aprox. 40-50 de tehnici, in primul ciclul). Cu aceste tehnici puteti sa lucrati singuri, de cate ori vreti, in fiecare zi. Repetitia este mama invataturii. Este bine sa le notati pe ceva, dupa fiecare sedinta, pentru a le tine minte, astfel incat sa va vina usor sa lucrati cu ele ("jurnalul evenimentelor fericite").

O modalitate de lucru cu videoclipurile

 -  anuntati ca vreti sa faceti relaxare, ca sa nu stati cu gandul ca intra cineva in camera

 -  va creati conditii de confort in camera unde vreti sa lucrati, eliminati factorii perturbatori atat cat se poate (zgomot, lumina, temperatura sa fie potrivita),
  -  imbracaminte lejera.

 - pozitie confortabila (decubit dorsal).

 -  inchideti ochii, cu dorinta de a intra in transa, respirati de trei ori adanc, lent, rar si calm, abdominal, si folositi oricare din tehnicile de relaxare invatate, apoi, dupa transa 5, folositi si propria dv. tehnica de autohipnoza, relaxandu-va pana la acel nivel care este cel mai potrivit pentru dv. in acel moment (oricare ar fi el).

- porniti inregistrarea (videoclipul) si permiteti-va sa traiti acea experienta, asa cum vine ea, de la sine... fara niciun efort.

Repetati fiecare videoclip de trei ori, de obicei in zile diferite (initiere, fixare, stabilizare).


Nu va straduiti sa retineti ceva, fiti curiosi, inchipuiti-va tot ce auziti si observati ce simtiti in corpul dv... senzatii, emotii, imagini...

Apoi, a patra oara, va asezati la birou, dati drumul la videoclip, faceti imaginea mare si cu ochii deschisi si in stare de veghe (trezie), ascultati-l cu atentie.
Puteti chiar si sa va notati (pe scurt) unele actiuni intreprinse in imaginatia dv. (pasii din scenarii).

Si, atunci cand sunteti dispusi, repetati actiunile de dinainte, traind toate acele experiente de data aceasta fara a asculta videoclipul, din memorie.

Un videoclip de 50 minute il puteti practica in doar 10 minute, efectele obtinute dupa autohipnoza fiind la fel de bune.

Unii reusesc sa faca totul foarte bine din prima incercare, dar asta se intampla mai rar, de obicei repetitia este binevenita.

Multi intra in relaxare profunda si nu-si mai amintesc mare lucru, dar, dupa exercitiul de autohipnoza intotdeauna se simt cu mult mai bine.

Cu timpul veti invata sa reglati nivelul de transa astfel incat sa mergeti pana unde doriti si, daca doriti, sa va si amintiti ceea ce ati experimentat.
Poate fi extrem de interesant!

Apoi treceti la urmatorul videoclip, procedand la fel si cu el.Centrati-va, in primul rand, pe obtinerea unei relaxari cat mai profunde.

Restul vine de la sine.

Alte modalitati de lucru cu videoclipurile sunt cele descrise in pagina : "MICROPROGRAME"

 

Numar sedinte: :

ciclul I: 5-13 sesiuni.

ciclul II: 5-13 sesiuni. 

Terapia cu care lucram noi are 100 de sedinte de 45 de minute. Toate aceste sedinte au fost inregistrate, asa cum lucram cu ani in urma. Dintre acestea, 12 sedinte au fost facute videoclip-uri, de fiul meu, psiholog, psihoterapeut  Victor Adrian Gavrilov si le-am postat pe canalul you tube, pentru lucrul individual. In cadrul programului de hipnopsihoterapie din cabinet, folosim doar unele scenarii (scurte) din 3 videoclip-uri. Terapia in cabinet este mult mai complexa, din toate punctele de vedere.  

Frecventa: 1-3 sedinte/saptamana. Se poate si mai rar dar, dupa o pauza mai mare de o saptamana, se diminueaza mult efectele daca nu lucrati singuri cu tehnicile invatate in timpul sedintelor, sau/si cu videoclipurile postate de noi pe you tube.

Puteti repeta, in cadrul cabinetului, orice sedinta doriti dv., de cate ori doriti. Repetitiile au rol de fixare si stabilizare, consolidare (mentinere) si chiar amplificare a efectelor pozitive ale sugesto-terapiei ("terapie prin sugestie", "terapie cu ajutorul cuvintelor", "mintea vindeca corpul", "tehnici spirituale de vindecare").

Repetitiile se fac pana cand obtineti efectul dorit si, de asemenea, ori de cate ori, facand o pauza prea mare (nu ati lucrat nici macar 5 minute pe zi), simptomele reapar.

Cercetarile au aratat ca un lucru foarte important, atunci cand oamenii fac autohipnoza, este sa faca autohipnoza macar 5 minute, in fiecare zi, la un timp stabilit dinainte de ei insisi, numit "timpul pentru hipnoza". In acel moment au practic o intalnire cu ei insisi, si este probabil cea mai importanta intalnire din acea zi. Hipnoza este un raspuns conditionat: cu cat o faci mai des, cu atat o faci mai bine. Si cu cat o faci mai bine, cu atat efectele sunt mai puternice, apar mai rapid si devine mai utila si doresti s-o faci mai des ... si devii tot mai bun la ea... si este si mai utila, si  mai eficienta. Si astfel intri intr-un ciclu extrem de benefic. Si orice om merita macar 5 minute,  zilnic,  din timpul lui  pentru el insusi. Folositi-l pentru a face autohipnoza si a va bucura de ea, astfel incat sa fiti sanatosi, sa va eliberati de stresul cotidian, inerent, sa aveti o stare de spirit foarte buna.

In mod ideal, experienta dintr-un videoclip de 40-60 minute, poate fi repetata in 5-10 minute.(fara videoclip). Scopul nu este sa stam cat mai mult timp in transa ci sa obtinem aceleasi efecte pozitive intr-un timp cat mai scurt, singuri, fara vedoclip si apoi sa ne traim din plin viata. Autohipnoza, invatata si practicata, ne ajuta sa fim independenti de terapeut, de videoclipuri, astfel incat  sa ne simtim bine oricand dorim noi." Nu este suficient sa avem un instrument foarte bun, daca nu il folosim e ... ca si cum l-am pune intr-un depozit si am uita de el! Este foarte important lucrul cu tehnicile, intre sedintele de terapie,  pentru a le invata (fixare, consolidare, trairea tehnicii din plin) si a  le practica apoi ori de cate ori aveti nevoie. De asemenea, puteti repeta, pe parcursul terapiei de baza (10 sedinte complete + AT Schultz), orice sedinta, de cate ori doriti. Terapiile scurte sunt active, este important sa lucrati,  sa faceti si dv. ceva intre sedinte, pentru a fixa si stabiliza efectele terapiei si pentru a continua sa va eliberati de stres. Prin practica, tehnicile devin deprinderi, ajungand sa faca parte din structura dv. de personalitate si, astfel, se desfasoara de la sine, fara efort (ca mersul pe bicicleta) oricand este necesar. Nu este suficient sa dorim din tot sufletul ceva ….si sa ni-l imaginam in detalii… Este necesar sa actionam … sa facem ceva. Pasi pe drumul spre atingerea obiectivelor.

"Nimic mare nu s-a obtinut vreodata cu un efort mic." ...

Recomandari clienti

16 transe pe you tube: Training autogen Schultz ...

Transe hipnotice: https://www.youtube.com/watch?v=cSTyR2omsgw&list=PLjZUwaB117wU_dQs6UJG0a7xbOG5Ee3_Y  

Perechea ta in viitor:   https://www.youtube.com/watch?v=vD7a39-kTMshttps://www.youtube.com/watch?v=vD7a39-kTMs&list=PLjZUwaB117wUY_QSw1mgta1zEoxkR7BWV

Relaxing Music for Stress Relief: Native American Flutes, Violin, Cello, Harp & Piano Music: https://www.youtube.com/watch?v=eGv9GIKNJKI&t=202s

 

 

 

 

 

"Pana si cel mai viguros stejar
a fost candva
un vlastar firav
in bataia vantului."
Arthur Schopenhaur

 

 

 

 

 

 

Test de receptivitate la hipnoza:

http://www.hypnotictapes.com/main/receptivity.shtml

Click on the spiral below AFTER reading the following:
Click on the spiral, it will enlarge. Watch the enlarged spiral for
about 30 seconds then look at your hand. Then return to this
page and read the RESPONSES & EVALUATIONS below.
WARNING: Do not continue if you are sensitive to flashing lights or suffer from photosensitive epilepsy.

RESPONSES
listed from least to most receptive to hypnosis,
subliminal influence & sleep learning
1. I saw nothing unusual.
2. The spiral appeared to change and went back to normal.
My hand appeared to grow.*
3. The spiral appeared to change repeatedly.
My hand really did appear to grow.
4. The spiral appeared to change repeatedly in different ways.
My  hand really did appear to grow.
5. The spiral appeared to change repeatedly in different ways
and I seemed to see color
. My hand really did appear to grow..

If your response was 1. You can expect low to average benefit in 10-20  days. 2. You can expect average benefit in 5-15 days. 3. You can expect above average benefit in 2-12 days. 4. You can expect above average to dramatic benefit in 1-10 days. 5. You can expect dramatic benefit almost immediately. with the 4 step system the state of the art

*spiral appearing to change & hand appearing to grow is a normal optical illusion

 WIDELY HELD MISCONCEPTIONS
ABOUT HYPNOSIS

1. Someone with a strong mind or will power is difficult to hypnotize. This is not true. You want to enter hypnosis. A strong mind or will power will help you do whatever you want to do.

2. You are unconscious while under hypnosis. This is not true. Most people describe it as feeling extremely relaxed or half awake and half asleep. And the deepest levels as a lucid dream.

3. You are put into hypnosis. This is not true. You are guided into hypnosis. You have to help by imagining the images as well as you pleasantly can.

4. Hypnosis is a constant state. This is not true. There are times when you are more aware and times when you are less aware. This is normal.

 

Testeaza-ti receptivitatea la hipnoza

 
Acesta este un test care evalueaza receptivitatea la transa hipnotica. Raspunsurile si evaluarea raspunsurilor sunt generale.                                                                                                
Instructaj:
Priveste spirala timp de 30 de secunde apoi uita-te la o mana. Verifica raspunsurile si evaluarea de mai jos
 
Raspunsuri*
1. nu am vazut nimic
2. spirala isi schimba sensul miscarii apoi revine la normal. mana pare sa creasca
3. spirala isi schimba sensul miscarii in mod repetat. mana pare sa creasca
4. spirala isi schimba sensul miscarii in mod  repetat in diferite feluri. mana pare sa creasca.
5. spirala isi schimba sensul miscarii repetat in diferite feluri si au inceput sa apara culori. mana pare sa creasca.


*acestea sunt raspunsuri generale. raspunsurile pot varia (spirala isi schimba sensul si mana pare sa creasca este o iluzie optica normala).
 


Evaluarea raspunsurilor
Daca raspunsul dvs a fost:
1 - va puteti astepta la beneficii scazute dupa 10 - 20 de zile.
2 - va puteti astepta la beneficii medii in 5 - 15 zile
3 - va puteti astepta la beneficii peste medie in urmatoarele 2 -12 zile
4 - va puteti astepta la beneficii mult peste medie in urmatoarele 1 -10 zile
5 - va puteti astepta la beneficii imediate

 
Program audio "Ora de Vis":
https://www.terapie-in-hipnoza.ro/categorie-produs/ora-de-vis-program-audio
 

 

Tags: No tags

Comments are closed.