SAM_0086-600x450

Contraindicatiile hipnoterapiei

– psihoze (tulburari psihice grave, tulburari de tip psihotic): schizofrenii, paranoia, psihoza maniaco-depresiva (boala afectiva bipolara- PMD-, episod depresiv major, depresie severa);
– ADHD (atentie deficitara, hiperdinamism),  – autism.
– epilepsie;– tulburari de personalitate de tip borderline, paranoid, narcisic, impulsiv-exploziv (psihopati, sociopati, anetopati), etc;
– Alzheimer si alte boli degenerative de acest gen;
– retard mental.

Reactia la tehnicile hipnopsihoterapeutice  este in functie de potentialul clientului, conteaza mult  istoria personala, structura de personalitate (prezenta trasaturilor de personalitate accentuate, a tulburarilor  de structura de  personalitate sau a tulburarilor  psihice patologice, de tipul psihozelor).

In cadrul cabinetului personal (privat), nu lucram cu persoane care se incadreaza la “Contraindicatii” deoarece schimbarile sunt minime sau chiar lipsesc, (asta inseamna ca sugestiile aplicate nu au efecte deloc) si, oricum, terapia in cazul lor, necesita un numar  foarte mare de  repetari  ale sedintelor, si lucru individual cu tehnicile sau/si videoclipurile. De asemenea schimbarile pozitive, oricat de mici si oricat de greu obtinute, pot sa dispara foarte repede, uneori aproape instantaneu (cu sau fara prezenta unui factor perturbator). In aceste cazuri este indicat tratamentul medicamentos stabilit de medic (psihiatru), desigur.

Hipnoza la copii:

„Înainte de vârsta de 5- 6 ani, hipnoza NU este recomandată. Deoarece copilul nu va avea atenția necesară și nici capacitățile cognitive suficient de dezvoltate pentru a putea beneficia de acest proces.

Între vârsta de 5-9 ani, sunt recomandate tehnici de hipnoză care implică jocuri și care să fie pe înțelesul copiiilor.

După vârsta de 10 ani, se pot folosi tehnici utilizate și pentru adulți. Dar acestea să fie simplificate. Transa hipnotică să dureze mai puțin decât la un adult. Iar limbajul utilizat să fie unul adecvat și pe înțelesul copilului”.

„Utilizarea hipnozei in scopuri medico-legale nu este permisa, intrucat acest proces poate aduce la suprafata amintiri valide ce tin de memorie, dar si fapte, detalii care tin de imaginatie.

Terapeutul este cel care trebuie să aleagă metoda, el este cel care determină necesitatea inducției hipnotice, în funcție de particularitățile pacientului, de relația terapeutică pe care au construit-o și de stilul personal de abordare terapeutică.”

In cabinetul meu privat, eu nu lucrez cu copii.

Hipnoterapia este o terapie foarte buna in tulburarile psiho-emotionale si psiho-somatice, in care stresul este factorul cauzal primordial. Acum se considera ca stresul este un factor extrem de important in toate bolile (“noua medicina germana”).

Hipnoterapia este foarte eficienta in umatoarele situatii descrise aici:

http://www.romedic.ro/gavrilov-cabinet-de-psihoterapie/articol/13057

Contraindicatiile hipnoterapiei:

http://www.romedic.ro/gavrilov-cabinet-de-psihoterapie/articol/17215

…..

Linistea interioara

Linistea interioara este primul pas pe drumul spre satisfacerea dorintelor de suflet.

” Cand te raneste o sageata otravita este important s-o scoti mai intai; nu este momentul sa te intrebi de unde vine, cine a tras-o sau ce otrava poarta.”
Dalai Lama   

 

Miturile din jurul hipnozei, cu Prof. Univ. Dr. Ion Dafinoiu

În cadrul emisiunii vom discuta despre:• Este hipnoza un instrument de a manipula oamenii? Chiar putem programa oamenii să facă ce vrem prin intermediul hipnozei?• Cum este folosită hipnoza în scop terapeutic? La ce poate folosi? În ce domenii este folosită hipnoza?• Poate oricine să facă hipnoză? Cum ne alegem hipnoterapeutul? Oricine poate fi hipnotizat?Gazda emisiunii Simona Nicolaescu, realizator și psihoterapeut, va fi alături de Prof. Univ. Dr. Ion Dafinoiu, preşedintele Colegiului Psihologilor din România.Ion Dafinoiu, preşedintele Colegiului Psihologilor din România, este decan şi prof. dr. în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea „Al.I. Cuza” Iaşi, titularul cursurilor Psihodiagnostic clinic, Psihoterapii scurte, Hipnoză clinică şi terapie ericksoniană.La Editura Polirom a mai publicat: Elemente de psihoterapie integrativă (2000), Personalitatea (2002), Hipnoza clinică (în colab., 2003), Psihoterapii scurte (în colab., 2005), Anorexia nervoasă (în colab., 2012), Psihologie socială clinică (coord., în colab., 2014) și Bulimia nervoasă (în colab., 2016).În fiecare zi de Marți, ne vedem la ora 16.00.Emisiunea inspiră oamenii să trăiască o viață cu sens, împlinită, să fie în contact cu sinele profund și cele mai intense emoții.Invitații emisiunii sunt oameni care au inspirat românii, de-a lungul anilor, prin stilul lor de viață și specialiști în starea de bine (psihoterapeuți, sociologi, coachi etc). În cadrul emisiunii, invitatul va povesti o lecție de viață puternică care l-a ajutat sa fie mai echilibrat.Le mulţumim partenerilor noştri pentru:Master Make-up: @XpertBeautyRecuzită: VivreVă așteptăm să ne fiți alături, construind împreună o stare de bine a românilor!

Geplaatst door Revista PSYCHOLOGIES op Dinsdag 15 september 2020

informatii program hipnopsihoterapie

Tags: No tags

Comments are closed.