https://www.terapie-in-hipnoza.ro/articole-proprii/sugestoterapie-relaxare-autogena/1015

Antrenamentul autogen Schultz

Este cel mai important instrument de lupta contra stresului, elimiminand emotiile negative produse de stres.

Este si un instrument de preventie a stresului.

Este cea mai importanta si cea mai raspandita tehnica de relaxare din lume cu efecte foarte puternice de relaxare fizica si psihica si de reglare a sistemului nervos vegetativ (autonom), care are ca principala functie reglarea activitatii tuturor organelor corpului uman si a proceselor psihice.

 

Efecte:

  • creste echilibrul emotional;
  • se imbunatateste concentrarea atentiei, memoria,  capacitatea de invatare;
  • se regleaza functiile tuturor organelor si procesele psihice;
  • se imbunatateste circulatia sanguina.
  • creste autocontrolul si autocunoasterea.

Datorita acestei reglari, simptomele bolilor psihosomatice (HTA, astm, ulcer, diabet, etc) se diminueaza treptat pana dispar…

Aceasta tehnica este conceputa si fundamentata stiintific de medicul psihiatru neamt Schultz, intre anii 1934-1937 (in Berlin si in Elvetia), dupa ce practicase hipnoza 25 de ani. S-a raspandit apoi in intreaga lume fiind cea mai cunoscuta, cea mai importanta si cea mai eficienta  tehnica de relaxare (Bousinger).

Tehnica pe care o veti invata aici, are structura unei sedinte hipnopsihoterapeutice, folosindu-se sugestii directe si scurte scenarii psihoterapeutice centrate pe simptom.

Realizate in stare hipnotica, cele 7 exercitii ale antrenamentului autogen au efecte foarte puternice si rapide de echilibrare emotionala si eliminarea efectelor negative ale stresului.

Aceasta tehnica de relaxare profunda, odata invatata, o puteti practica toata viata, oricand doriti sa va simtiti bine, sa va accesati resursele interne, sa aduceti ceva pozitiv in starea dumneavoastra: liniste… calm… energie… odihna…

Dupa ce l-ati invatat, il puteti practica fara videoclip si dureaza 5-10 minute!

Obiectivele principale ale terapiei de relaxare :

  • starea de bine, liniste si calm;
  • reglarea fizica si emotionala;
  • invatarea tehnicii de relaxare „antrenamentul autogen Schultz” (training autogen, relaxare Schultz, relaxare autogena).

Frecventa: 1- 5 sedinte pe saptamana.

Numai cu programare

 

 

 
Victor Adrian Gavrilov
Erasmus – Viborg, Danemarca
 
 
 
 
 
Tags: No tags

Comments are closed.