logo

Sugestoterapie – imagerie dirijata/relaxare autogena

“Ne imaginam cu maduva, cu ficatul, cu rinichii, cu oasele, tot asa de bine ca si cu creierul.

Nu exista act de imaginatie izolat.” 

Leon Daudet

 

 

“Trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca alaturi de cele doua stari fundamentale in care ni se prezinta viata – starea de veghe si cea de somn – mai exista una tot atat de importanta si tot atat de fundamentala – starea de relaxare; exact asa cum intre starea de noapte si cea de zi exista starea crepusculara. Starea de relaxare face deci parte dintre modalitatile primare de manifestare ale vietii, ea reprezinta unul din cei trei stalpi de rezistenta care sunt la temeliile acestui maret edificiu care este viata.

Intr-o a doua etapa, va trebui ca, din paleta extrem de variata a metodelor de relaxare, sa ne alegem una care sa se potriveasca propriului nostru organism, propriei noastre formule de viata.

Metodele relaxarii sunt benefice atat oamenilor sanatosi cat si celor bolnavi.Cei din prima categorie urmaresc depasirea conditiei lor fizice si psihice, obtinerea unor performante.”

 

”Nimeni nu ajunge undeva anume doar pentru că își dorește asta.

Oamenii ajung undeva pentru că dobândesc capacitatea necesară.”

Sadhguru

Interventii terapeutice in relaxare

Variante de terapii in relaxare

Pornind de la programul de hipno-psihoterapie pe care eu l-am structurat, sunt posibile mai multe combinatii intre tehnici astfel incat sa obtinem un protocol de terapie cat mai eficient.

Tehnici de relaxare:

  • I.Training autogen Schultz (relaxare Schultz).
  • II.Tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata (meditatii ghidate).

 

I.Training autogen Schultz (relaxare autogena)

Aici avem 3 variante:

V1.Training autogen Schultz cu sugestii directe centrate pe eliminarea simptomului si pentru atingerea obiectivelor terapiei;

V2. Training autogen Schultz cu imagerie dirijata; 

V3. Tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + training autogen Schultz;

 

Trainingul autogen Schultz este cea mai importanta si cea mai raspandita tehnica de relaxare din lume cu efecte foarte puternice de relaxare fizica si psihica si de reglare a sistemului nervos vegetativ (autonom), care are ca principala functie reglarea activitatii tuturor organelor corpului uman si a proceselor psihice.

Datorita acestei reglari, simptomele bolilor psihosomatice (HTA, astm, ulcer, diabet, etc) se diminueaza pana cand dispar.

Aceasta tehnica este conceputa si fundamentata stiintific de medicul psihiatru german I. H. Schultz, intre anii 1934-1937 (in Berlin si in Elvetia), dupa ce practicase hipnoza 25 de ani, in spitalul universitar din Berlin.

Tehnica pe care o veti invata aici, are structura unei sedinte hipno-psihoterapeutice, folosindu-se sugestii directe centrate pe simptom  si scurte scenarii psihoterapeutice pentru eliberarea de stres si activarea potentialului latent, a resurselor clientului, astfel incat el sa obtina ceea ce vrea, sa fie sanatos si fericit.

Realizate in stare hipnotica, cele 7 exercitii ale trainingului autogen au efecte foarte puternice si rapide de echilibrare emotionala si eliminarea efectelor negative ale stresului.

Creste autocontrolul si autocunoasterea, se imbunatateste memoria, capacitatea de concentrare a atentiei, capacitatea de invatare, autocontrolul starii de spirit, a dispozitiei emotionale, etc.

Aceasta tehnica de relaxare profunda, odata invatata, o puteti practica toata viata, oricand doriti sa va simtiti bine, sa va accesati resursele interne, sa aduceti ceva pozitiv in starea dumneavoastra: liniste, calm, energie, odihna.

 

II.Tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata

Avem si aici 3 variante:

V1. Tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + discutii; 

V2. Tehici de relaxare cu imagerie dirijata + sugestii directe pentru eliminarea simptomului sau/si atingerea obiectivelor;

V3. Tehnici de relaxare cu imagerie dirijata  + training autogen Schultz.

 

Tehnicile sunt rapide si usor de invatat, dar devin eficiente doar daca sunt implementate si reimprospatate regulat. Ca in toate procesele similare, intentia clar stabilita este cruciala.

Tehnicile au ca obiectiv nu numai eliminarea disconforturilor (a simptomelor) ci si sa-i faciliteze clientului accesul la resursele proprii, activarea potentialului sau latent, astfel incat sa poata actiona de asa natura incat sa aiba o viata asa cum isi doreste, cum merita si cum poate sa aiba.

 

 

Protocoale de terapii in relaxare

Dezvoltare personala, eliberare de stres si stare de bine prin tehnici de relaxare si imagerie dirijata. Invatati tehnici pentru eliberare de stres, stare de bine, evolutie personala, astfel incat sa le puteti practica oricand doriti sa aveti o stare de spirit buna si sa comunicati mai bine cu propriul dvs subconstient pentru a va optimiza viata pe toate planurile.

Aceste variante ale programului de hipno-psihoterapie cu care lucram in cabinet sunt, in special, pentru dezvoltare si optimizare personala  insa au si multe alte obiective.Ele pot fi adaptata astfel incat sa va ajute sa obtineti orice doriti dvs, sunt terapie in sine:

 

Nou! 

Incepand cu 03.01.2022 voi lucra exclusiv cu cele doua programe de terapii in relaxare:

Pentru terapiile in relaxare si hipnoza (hipnoterapie; hipnopsihoterapie) va puteti programa la fiul meu, psih. Victor Adrian Gavrilov, care lucreaza cu acelasi program de hipnopsihoterapie, cu care am lucrat eu pana acum. Exceptie fac doar pentru acei clienti care au inceput terapia cu mine si vor s-o continue tot cu mine.

 

1.Programul de sugestoterapie – cuprinde 11 sesiuni (sedinte comasate) care contin, fiecare, ambele tehnici:

  • tehnici de relaxare cu imagerie dirijata pentru eliminarea disconforturilor, clarificarea obiectivelor de viata si activarea resurselor necesare atingerii lor.
  • training autogen Schultz cu sugestii directe pentru eliberare de stres si stare de bine.

Frecventa recomandata: 1-3 sesiuni/saptamana

 

2.Programul de psihoterapie sugestiva – cuprinde 11 sedinte de training autogen Schultz cu imagerie dirijata si cu sugestii directe centrate pe atingerea obiectivelor.

Frecventa sedintelor de terapie: 1-3 sedinte/saptamana.

 

Modalitatea de lucru recomandata: Md. 5: Sesiuni in cabinet + videoclipurile gratuite.

 

Program psihoterapie sugestiva

Program sugestoterapie

 

Sesiunile de pregătire

Se fac inaintea sedintelor de terapie si puteti opta pentru orice varianta de pregatire, inclusiv aceasta varianta de pregatire minimala:

  • Pregatire-1: Prima relaxare (P1) – este gratuita (este prima jumatate din P1).
  • Pregatire-2: este cea din programul audio –  „Sesiunea 1 – Pregatire 2 (P2)” –  si o puteti achizitiona de aici. (150 ron/sedinta). Ea este descrisa in modulul 1 al programului audio. In aceasta sedinta de pregatire, aveti alte doua exercitii de relaxare si 4 teste de sugestibilitate.

 

Va invit sa completati, inainte de a incepe terapia, Formularul pentru cei 6 pasi care este descris AICI.

 

Mai multe informatii despre sugestie si sugetibilitate gasiti aici: Psihoterapia sugestiva.

Dosar program psihoterapie sugestiva, 21.12.2021-27.12.2021

 

Telefon:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.