programul de hipno-psihoterapie

Despre programul de hipno-psihoterapie

 

„- Atunci de ce avem nevoie?

– De o inima.”

Anthony de Mello

„Intelepciune la minut”

Hipno-psihoterapia

PROGRAM DE HIPNO-PSIHOTERAPIE

Interventie terapeutica

 

Studiile arată că asocierea hipnozei  cu un protocol terapeutic specific (de ex. CBT, ACT, etc) poate spori eficienţa intervenţiei terapeutice cu până la 70%.

Abordare terapeutica de tipul pas cu pas – protocol de tratament.

Programul de hipno-psihoterapie  pe care eu l-am structurat este centrat pe:

 • eliberarea de stres (stres acut, stres cronic, tulburarea de stres posttraumatic, etc), de emotiile negative provocate de stres (frica, furie, tristete, etc),
 • eliminarea simptomelor din tulburarile de tip anxios si depresiv.

Programul are in vedere clarificarea obiectivelor de viata si activarea resurselor necesare atingerii lor. Este o psihoterapie centrata pe obiectiv realizata in hipnoza fractionata.

 

Structura programului de hipno-psihoterapie:

 1. Ciclul I: 11 sesiuni de terapie in relaxare si hipnoza + 2 sedinte de pregatire. Sedintele de pregatire se fac inainte de a incepe sesiunile de terapie.
 2. Ciclul II: 13 sesiuni de hipnoterapie.
 3. Programe speciale – 10 sesiuni de hipnoterapie.
 4. Micro-program de terapie pentru unele tulburari psiho-somatice.

 

Ciclul  I al programului de hipno-psihoterapie cuprinde 13 sesiuni, care dureaza 120 minute, fiecare.

 

Versiunea 2015-2017 era structurata pe schema unor ateliere de lucru, de doua ore, fiecare, si continea 30 minute pentru discutii:

 • informatii (20 min.)
 • trairea experientelor in stare de relaxare (45 min.) si hipnoza (45 min.)
 • discutii post-transa (10 min.)

Sedintele comasate de 90 minute le-am denumit forma scurta*  de Hipnoterapie / Sugestoterapie si oricine doreste timp pentru discutii poate solicita  videoterapie.

 

In prezent lucrez cu sesiuni:

 • de 60 minute x 2 (efectuate in doua zile diferite),
 • sau cu sedinte de 90 minute, efectuate in aceeasi zi, una dupa alta,
 • sau cu sedinte de 90 minute combinate (dati clic aici)  cu inregistrarile audio corespunzatoare (R + T) din programul Ora de Vis – versiunea 2020.

 

 

Atat partea de hipnoterapie cat si partea de discutii preliminare au:

 • un trunchi de baza
 • si o parte de specificitate.

 

1.Discutiile preliminare

In trunchiul de baza  –  discutiile preliminare contin obiectivele scenariilor pe care le aplicam in respectiva sedinta si unele informatii pe care este necesar sa le dam inainte de a induce transa hipnotica. Aceste informatii sunt prestabilite de autorii scenariilor si tehnicilor pe care le folosim in acea sesiune. Intr-o sesiune noi folosim aprox. 5-6 scenarii, in afara de sugestiile directe din hipnoza traditionala.

In partea de specificitate –  discutiile preliminare sunt centrate pe istoria personala. Aceste discutii sunt foarte diferite de la om la om.

2.Hipnoterapia

Trunchiul de baza contine scenarii extrem de importante care contribuie la realizarea unei fundatii solide pe care se construieste apoi partea de specificitate unde ne centram pe nevoile clientului cu problemele sale specifice si cu personalitatea sa unica.

Partea de specificitate, care se realizeaza in relaxare si hipnoza, poate fi adaptata pentru orice tulburare psiho-emotionala sau/si psiho-somatica. Aceste structuri ce tin de obiectivul dvs specific, pot fi incluse si in programele de psihoterapie sugestiva/sugestoterapie.

Noi avem deja create structuri, in partea de specificitate, pentru:

 • insomnie;
 • fobii;
 • anxietate; atacuri de panica;
 • depresie;
 • durere cronica;
 • astm bronsic; alergii;
 • cancer;
 • adictii (dependente); tutun, alcool, droguri, jocuri de noroc; programul de hipno-psihoterapie are efecte extraordinare pentru cei care doresc sa se elibereze de dependenta de droguri.
 • tulburarile de comportament alimentar;
 • disfunctii sexuale;
 • relatii de cuplu disfunctionale;
 • nasterea fara dureri cu ajutorul hipnozei;
 • hipnoza pentru performanta sportiva.

 

Terapia online poate fi cumparata sedinta cu sedinta sau  la pachet de 11 sedinte. In acest caz, aveti o sedinta gratuita.

 

Final – vineri, 25.02.2022

Totul a inceput cu celebra tehnica de relaxare „Training autogen” a psihiatrului I.H. Schultz, pe care am efectuat-o pe structura unei sedinte de hipno-terapie (iunie 1999) si cu care am lucrat timp de o luna (iulie 1999) in Centrul Militar Judetean Constanta, cu ajutorul comandantului centrului militar, colonel Ioan Oscar Benes, care si-a dat acordul si a ordonat sa mi se creeze toate conditiile necesare, iar intreaga activitate sa fie monitorizata de medicul Centrului militar, colonelul N. Tomescu.

 

Antrenamentul autogen Schultz eu l-am invatat in facultate, la cursul de Sugestie si sugestiologie, tinut de d-na prof. univ. dr. Irina Holdevici. Mi-a folosit mult, atunci cand am structurat sedintele de psihoterapie sugestiva, cartea „Sugestie si hipnoza” a d-lui prof. univ. dr. Ion Dafinoiu. Le multumesc si le sunt profund recunoscatoare. Multumesc d-lui prof. univ. dr. Mielu Zlate a carui excelenta m-a incantat! Multumesc, de asemenea, decanului Facultatii de psihologie, dl. prof. univ. dr. Aculin Cazacu, pentru ca a facut tot ceea ce era posibil pentru ca noi sa avem cele mai bune conditii sa invatam cat mai mult si de la cei mai buni. Toata admiratia mea.

O lume extraordinara, plina de iubire!

 

Variante hipno-psihoterapeutice – protocoale pentru 11 sesiuni de terapie:

In acest moment avem strucurate urmatoarele protocoale pentru terapiile in relaxare si hipnoza:

 • tehnici de relaxare cu imagerie dirijata – 60 min/sedinta („relaxarea”).
 • hipnoterapia clasica si moderna, ericksoniana („transa”):

Variante:

60 min/sedinta („transa”) – aceaste sedinte se pot combina cu sesiunile audio din programul de Sugestoterapie.

90 min./sedintaforma  scurta de hipnoterapie (relaxarea + transa). Sedintele comasate de 90 minute, forma scurta de hipnoterapie, se desfasoara intr-un ritm alert, nu au deloc alocat timp pentru discutii si lipseste un scenariu. Sedintele sunt structurate astfel incat relaxarea si hipnoza ocupa tot timpul. Pentru „discutii” puteti solicita, oricand doriti, sedinte de videoterapie.Din aceste motive recomandam combinarea acestor sedinte cu inregistrarile audio corespunzatoare (R + T) din programul Ora de Vis – versiunea 2020

120 min/sedinta: relaxare cu imagerie dirijata (60 min) + hipnoterapia ericksoniana (60 min).

hipnoterapie + inregistrarea audio a sedintelor: 3 sedinte efectuate in 3 zile diferite.

 

 • Variante hipno-psihoterapeutice oferite:

Programele structurate

Psihoterapie sugestiva: 40 min./sed; 60 min./sed. 

Sugestoterapie60 min./sed90 min./sed;  120 min./sed.

Hipnoterapie: 60 min./sed; 90 min./sed;  120 min./sed.

 

 

 

 

Programe audio de psihoterapie sugestiva:

 

Programe audio de sugestoterapie:

 

Programe audio de hipnoterapie:

 

Program audio de hipno-psihoterapie:

 

Exista doua versiuni ale programului audio Ora de Vis:

Programul audio Ora de Vis – versiunea 2017 are 4 module de cate 3 sesiuni fiecare.
Poate fi achizitionat si intreg (13 sesiuni).

Toate programele audio au sesiunile de pregatire incluse in ele.

Orice sesiune poate fi achizitionata si separat.

 

Fiecare program de terapie dureaza 1- 3 luni.

Frecventa de 1-3 sedinte / saptamana.

 

Aceste programe pot fi facute unul dupa altul, exact in aceasta ordine, si fiecare are rolul sau bine definit. In acest caz, puteti efectua singuri, usor si cu rezultate foarte bune, programul de hipnopsihoterapie pe care l-am inregistrat audio:  Ora de Vis – versiunea 2017. Daca doriti efect maxim, atunci optati pentru programul de hipnopsihoterapie cu sesiuni complete, de 120 minute, fiecare, efectuat in cabinet (face-to-face). Sesiunile de pregatire le faceti o singura data, la inceputul terapiei (nu este necesar sa le repetati inaintea fiecarui program de terapie).

Cea mai recomandata modalitate de lucru cu cele 4 programe audio o gasiti in articolul „Modalitati de lucru cu programele audio”.

 

Dati clic aici pentru:

 • Programele de psihoterapie in cabinet/online:
 1. psihoterapie sugestiva.
 2. sugestoterapie.
 3. hipnoterapie.
 4.  hipno-psihoterapie.

 

 • Programe audio (self-help) – terapie autoadministrata:
 1.  psihoterapie sugestiva
 2.  sugestoterapie
 3.  hipnoterapie
 4.  hipno-psihoterapie „Ora de Vis” .

 

 

Programe audio – terapie autoadministrata (self help) – cateva informatii in plus:

Hipno-psihoterapie:

Intre 10.05.2021 – 24.05.2021 am inregistrat audio programul de hipno-psihoterapie – cu adaptarile necesare pentru mediul audio –  si l-am denumit Ora de Vis – versiunea 2017. Pe 25 mai 2021 l-am postat pe site-ul cabinetului meu. Acest program audio este atent structurat iar inregistrarile sunt facute cu aparatura moderna si poate fi achizitionat intreg (13 sesiuni), sub forma modulelor (M1M2M3M4), cat si ca sesiuni separate. Modalitatea de lucru cu el este descrisa aici.

El este o adaptare, pentru mediul online, a versiunii din 2017 a programului de hipno-psihoterapie (doar ciclul I al terapiei), si contine peste 17 ore de inregistrari audio. Fiecare sesiune (relaxare + transa) contine materialul psihoterapeutic dintr-o sesiune de 90 minute. Sunt 30 de inregistrari audio.

 

Psihoterapie sugestiva:

Programul contine 7 sesiuni de terapie in relaxare si hipnoza – inregistrate audio, totalizand aprox. 7 ore. Are, ca obiective principale, echilibrul emotional si invatarea autohipnozei. Programul audio a fost structurat in perioada 7.02.2022 – 11.02.2022. Data lansarii: 11.02.2022

Hipnoza devine un instrument al starii de bine, un instrument care va apartine si pe care il puteti folosi oricand doriti sa va eliberati de stres si sa va clarificati anumite lucruri din viata dvs. Traiti experiente, activati resurse, invatati tehnici, primiti informatii de la propriul subconstient. Modalitatea de lucru cu programul audio „Psihoterapie sugestiva – 7 tehnici de autohipnoza” o gasiti aici  si (mai detaliat) aici.

 

Sugestoterapie:

Programul contine 7 meditatii ghidate inregistrate audio + sesiunile de pregatire 2, totalizand aprox. 7 ore. Are ca obiective principale, dezvoltarea personala, eliberarea de stres si starea de bine. Programul audio a fost structurat in perioada 21.02.2022 – 10.03.2022.

Programul de sugestoterapie (120 min./sed.) contine ambele tehnici de relaxare : tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata + programul de psihoterapie sugestiva.

 

Structura videoclipului  Training autogen Schultz cu imagerie dirijata – Initierea – „Nisipul”  (Ps-1)

Momente cheie:

 • o inductie prin tehnica relaxarii musculare progresive, pe care o fac pentru ca o consider foarte eficienta (00:01 – 7:20).
 • cele 7 exercitii ale Trainingului autogen Schultz (7:21 – 25:15), 
 • aprofundarea relaxarii si validarea ei prin catalepsia pleoapelor (25:16 – 33:24).
 • imageria dirijata (primul exercitiu: 33:25 – 38:39 ; al doilea exercitiu: 38:40 – 41:49).
 • sugestiile directe centrate pe obiectiv (41:50 – 46:34).
 • Iesirea din transa: 46:35 – 50:39

 

Programele audio  au fost structurate, explicate, corectate, testate in perioada 1.05.2021 – 10.03.2022.  A fost foarte multa munca, desi eu lucrasem fizic cu aceste programe de foarte mult timp – din 01.06.1999. Cel mai greu a fost, si mi-a luat cel mai mult timp, sa explic foarte simplu si foarte clar – cat de cat, macar partial – ceea ce eu faceam cu destula usurinta si cu foarte mare placere – si cum sa lucrati cu aceste programe astfel incat sa obtineti o eficienta maxima.

 

 

Continut – dosarele programului de hipno-psihoterapie

Programul complet de hipno-psihoterapie are 26 de dosare de 40 de pagini, fiecare. Sunt 13 dosare pentru fiecare din cele două cicluri ale terapiei. Fiecare dosar conține discuțiile preliminare și explicatia științifică a tehnicilor create de autori (specialisti in domeniul hipno-psihoterapiei), pe lîngă tehnicile, scenariile psihoterapeutice și sugestiile directe, ale fiecărei sesiuni. În dosare sunt și informații tehnice pentru terapeut, pe unele dintre ele le comunic și clienților (dacă am timp), pe altele nu.

Informațiile pe care le dau, în cadrul sesiunilor de 120 minute, contribuie la:

 • realizarea unei mai bune stări de pasivitate de către client (informația dezanxieteaza),
 • starea de pasivitate (devii „observator”) crește receptivitatea la informația terapeutică (hipnopedie și terapie),
 • crește încrederea clientului în terapie (înțelege cum funcționează sugestoterapia) și în capacitatea lui de a rezolva ceea ce dorește să rezolve (eficacitate personală), in acel moment din viata lui.

 

Acest program de hipno-psihoterapie poate fi efectuat atat in sesiuni individuale, cu o durata de 2 ore, cat si in sesiuni de grup. In terapia de grup, cele 12 workshop-uri ale unui ciclu, pot fi efectuate in doua module de cate 18 ore, fiecare. Pentru cei care vor si a 13-a sesiune, un modul va dura 20 de ore. Fiecare workshop, din cadrul acestui program, dureaza, in terapia de grup, 3 ore. La sfarsit, participantii care vor si pot sa lucreze cu acest program, pot primi descrierea programului, materialele uitilizate, bibliografia.

 

 

Povestea (1.03.1998 – 1.06.2021)

Incepand cu 1 martie 1998, am lucrat in evaluare si selectie psihologica, in armata, la Centrul Militar Zonal/Judetean Constanta. In iulie 1999, cu acordul si la ordinul comandantului centrului militar, colonelul Oscar Ioan Benes (acum general), mi s-au creat toate conditiile necesare pentru a practica Trainingul autogen Schultz, cu cei care erau interesati sa invete o tehnica de relaxare celebra pentru a se elibera de stres si a se simti “absolut minunat”. Am lucrat, timp de 30 zile, cu un grup de 10 persoane, obtinand transa profunda, cu toti indicatorii transei, chiar din prima sedinta. Trainingul autogen Schultz l-am  efectuat pe structura unei sedinte de hipno-psihoterapie, cu mici scenarii psihoterapeutice si sugestii directe centrate pe obiectiv si am continuat sa-l practic apoi, ca hobby, pana in anul 2007, obtinand rezultate foarte bune.

Intre anii 2007-2013, dupa ce am intrat la cursul de formare in psihoterapie – hipnoza clinica, tehnici de relaxare si terapie ericksoniana, am schimbat structura sedintelor de “pregatire”, am introdus testele de sugestibilitate, tehnicile de inductie a transei, scenarii psihoterapeutice lungi (rezultate din diferite combinari si adaptari ale scenariilor din literatura de specialitate), sugestii directe si indirecte centrate pe obiectiv, diferite tehnici din programarea neuro-lingvistica, tehnici din terapia cognitiv-comportamentala si din terapia ericksoniana.

Astfel a aparut acest program de hipno-psihoterapie.

Luntre si punte

Primul protocol complet al programului de hipno-psihoterapie (10.02.2013)

In timp ce lucram cu antrenamentul autogen Schultz am schimbat protocolul de lucru adaugand diferite scenarii psihoterapeutice, specifice terapiilor in relaxare si hipnoza, am discutat foarte mult cu oamenii, intrebandu-i ce simt, ce informatii le-au venit in transa, observand ce shimbari au aparut in viata lor, si, treptat, cu ajutorul informatiilor primite de la ei, am structurat un program de hipnoterapie. Astfel, pe data de 10.02. 2013, am scris primul protocol complet al programului de hipno-psihoterapie (Ciclul I + Ciclul II;  90 minute/sesiune). Acest protocol l-am imbunatatit mereu si cu timpul, s-a transformat intr-o obisnuinta, chiar o deprindere, simtind, dupa fiecare sesiune, multumirea si uimirea pe care, probabil, o simti atunci cand ceea ce se intampla depaseste ceea ce te astepti la nivel constient, rational.

Intelepciunea interioara – transa inductorului si transa indusului

In timpul hipnoterapiei, este ca si cum accesul la informatie este mai mare, lucrurile vin usor, sunt foarte simplu exprimate si foarte potrivite pentru acea persoana  si pentru acel moment din viata ei. In hipnoterapie, eu nu simt ca terpeutul este un ghid, ci cel mult un insotitor, poate doar o voce, desi de multe ori, ei nici vocea nu o mai aud. Terapeutul si tehnicile de hipnoza sunt un mijloc prin care se faciliteaza transmiterea unui dar. Terapeutul devine un fel de curier („facilitator”) care ajuta la transmiterea unor mesaje, trairea unor stari, activarea unor emotii. Oamenii traiesc experiente vindecatoare in transa. Mie imi place sa folosesc metafora luntrasului care, atunci cand doresti, te invita in barca lui pentru a te duce „dincolo”, pe celalalt mal al raului. Acolo traiesti diverse experiente si apoi revii, imbogatit, si luntrasul te aduce inapoi, acasa, unde vei face acele schimbari pe care le vei considera mai potrivite pentru tine. Poti si sa nu faci nimic, dar asta m-ar surprinde foarte mult!

 

 

Prima versiune a programului de hipno-psihoterapie – versiunea 2015 – 2017.

In urmatorii ani am continuat să dezvolt și să adaptez programul de hipno-psihoterapie al cărui prim protocol l-am finalizat în 10.02.2013, aplicându-l mai ales pe tulburările anxioase (anxietate generalizată, fobii, atacuri de panică), pe tulburările de stres (stres acut, stres cronic, tulburare de stres post-traumatic), pe tulburările depresive de intensitate ușoară și medie (reactive sau nevrotice) și pe tulburările de somn (insomnie), cu rezultate foarte bune.

Am folosit acest program și în terapia clienților cu dependențe de nicotină sau/și alcool sau în terapia celor care veneau pentru controlul greutății, adăugând în partea de specificitate a programului, tehnici, scenarii psihoterapeutice și sugestii directe centrate pe obiectiv. Rezultatele au fost încurajatoare.

Acest program s-a dezvoltat in permanenta si acum este foarte complex, interesant si foarte eficient.

 

Programul Ora de Vis – versiunea 2017 – il gasiti aici: https://www.terapie-in-hipnoza.ro/produs/ora-de-vis-versiunea-2017

 

 

Preluarea programului de catre psiholog psihoterapeut Victor Adrian Gavrilov

 

Perioada de experimentare personala a programului: 2 luni

In perioada 01.04.2013 -01.06.2013 psih. Victor Adian Gavrilov, a experimentat personal acest program de hipno-psihoterapie (ciclul I + ciclul II), din curiozitate (a fost “clientul” meu), si pentru ca i-a placut, s-a inscris in iunie 2013, la Facultatea de Psihologie. In al 3-lea an de facultate a inceput si cursul de formare in psihoterapie – hipnoza clinica, tehnici de relaxare si terapie ericksoniana (prof. univ. dr. Ion Dafinoiu).

 

 

Perioada de voluntariat: 2 ani

In perioada 2015 – 2016, a repetat gratuit sedintele de hipnoterapie din cadrul programului cu acei clienti ai mei care au dorit acest lucru. Astfel, a putut sa descrie structura programului de hipno-psihoterapie (doar ciclul I al terapiei) in lucrarea de licenta pe care a sustinut-o la examenul de absolvire a facultatii de psihologie.

 

 • Aceasta a fost prima lucrare in care apare structura versiunii programului din 2015 – 2017 (aprox. 100 tehnici, scenarii, sugestii directe).

 

 

 

Perioada de dezvoltare si personalizare a programului: 5 ani (2017 – 2022)

In anul 2017, a deschis propriul lui cabinet de psihologie si a inceput sa lucreze cu programului meu de hipno-psihoterapie, adaptandu-l in maniera proprie, atat siesi cat si clientilor lui.

Cabinet individual de psihologie Victor Adrian Gavrilov – C.I.F. 37220153

Cod de inregistrare la Colegiul psihologilor: 1CT 6880 ; nr. 65/17.02.2017.

 

Apoi a descris ce face si ce spune terapeutul in fiecare sesiune, din cele 13 sesiuni ale ciclului I, in lucrarea de  disertatie pe care a sustinut-o, in anul 2018, la finalizarea studiilor de masterat (“Psihologie clinica, evaluare si interventie terapeutica”).

 

 • Aceasta a fost a doua lucrare in care apare completarea versiunii programului din 2015 – 2017 descrisa in lucrarea de licenta (ce face si ce spune terapeutul).

Cele doua lucrari sunt complementare.

 

 

 • Programul de hipno-psihoterapie cu care lucreaza in cabinet l-a descris pe scurt si in prezentarea cazului A.T. la interviul pentru schimbare de treapta, practicant autonom – pe care l-a sustinut la Colegiul Psihologilor din Romania – cu comisia de psihologie clinica si psihoterapie – la data de 14.06.2019.

 

El a inregistrat audio ambele cicluri (Ciclulu I + Ciclul II) ale terapiei (in versiunea lui) si puteti sa achizitionati orice sesiune doriti de aici.

Imagineaza-ti – voce psih. Victor Adrian Gavrilov

 

In acest moment exista doua variante ale programului de hipno-psihoterapie, a mea si a lui, intrucat fiecare dintre noi a dezvoltat versiunea din 2015 a programului meu de hipno-psihoterapie, in felul in care a considerat de cuviinta. Programul poate fi aplicat atat la nivel de tehnici de relaxare cu imagerie dirijata (pentru psihologii clinicieni si pentru acei hipno-psihoterapeuti care nu au o abilitate dezvoltata de a induce transe profunde –“mica hipnoza”) cat si ca hipnopsihoterapie (“pregatire” pentru hipnoza, teste de sugestibilitate, inductii hipnotice directe si indirecte, conceptualizarea cazurilor, discutii preliminare adecvate si adaptate – pentru psihologii care au specializare in hipno-psihoterapie si care, totodata, pot sa induca transe profunde, extrem de eficiente: “marea hipnoza”). Atat eu cat si fiul meu lucram cu acest program de hipno-psihoterapie la nivel de transe profunde (“marea hipnoza”= psihoterapie in “somn hipnotic”, transa profunda de tip somnambulic, „somn cu focar de veghe”- Pavlov). De aceea ne place sa numim acest tip de terapie „psihoterapie hipnotica”.  O sesiune completa de hipno-psihoterapie cuprinde o relaxare cu tehnici (hipnopedie) si o relaxare profunda cu experiente (hipnopedie + hipnoterapie).

 

 

A doua versiune a programului de hipno-psihoterapie – versiunea 2018 – 2020

Intre anii 2018-2020, pentru că depășeam timpul și în cazul ședințelor de 90 minute, am trecut la sesiunile de 120 minute, cu care am lucrat intre 01.06.2018 – 18.03.2020.

Întrucât am avut senzația că am ceva mai mult timp, am îmbogățit programul cu scenarii „opționale”, si astfel am structurat si am consolidat a doua versiune.

Pe 18.03.2020 s-a declarat starea de urgență din cauza „pandemiei de covid-19”, stare care a durat 3 luni.

După cele 3 luni de pauză, am hotărât să fragmentez sesiunile de două ore, astfel încât să pot sa lucrez cu ședințe de 45 minute, efectuate in zile diferite, ca sa micsorez timpul petrecut de clienti in cabinet, avand in vedere restrictiile existente in acea perioada.

 • „relaxarea”: tehnici de relaxare cu imagerie dirijată – efectuate în poziția șezînd pe fotoliu (45 minute).
 • „transa”: relaxare profundă cu scenarii psihoterapeutice – experiențe trăite în transa hipnotică în poziția decubit dorsal, pe canapea (45 minute).

Pentru orice discutii  legate de experienta traita in timpul terapiei, cei care doreau, puteau solicita, oricand, o sesiune de  Videoterapie.

Intrucat programul cu care lucram a devenit mai complex, nu m-am mai putut incadra in cele 45 minute/sedinta.

Am numit versiunea 2015 –  2017 a programului, „forma scurta” a programului de hipnoterapie.

Acum lucrez cu sesiuni de 120 minute, care poti fi efectuate in doua sedinte de 60 minute, in doua zile diferite.

 

 

Programul Ora de Vis – versiuna 2020 il gasiti aici: https://www.terapie-in-hipnoza.ro/produs/ora-de-vis-versiunea-2020

 

 

Ciclul II al programului de hipno-psihoterapie

Cei care doresc, pot sa faca si ciclul 2 al programului de hipno-psihoterapie.

Acest ciclu contine si el 13 sesiuni si este centrat pe relatii in toate planurile: cuplu, familial, profesional, social, spiritual.

Ciclul 2 al programului de hipno-psihoterapie  il fac, de obicei, cei care au facut deja ciclul I si care isi doresc o dezvoltare si o imbunatatire  mai accentuata a relatiilor in toate planurile: personal, familial, cuplu, profesional, social, spiritual.

El este, mai ales, pentru dezvoltare personala, este mai complex si contine si el 13 sesiuni, grupate in: 2 transe de baza + 3 module principale (are si module optionale).

Modulul I –  “Iubire” : 4 transe hipnotice.

Modulul II   “Bani” (succes, prosperitate): 3 transe hipnotice.

Modulul III –  ” Sanatate” : 4 transe hipnotice.

 • Sesiunile audio din Ciclul II – Ora de Vis (versiunea 2014)  au fost inregistrate live, in perioada 2012 – 2014 si poate fi achizitonat de aici.

 

Toate materialele utilizate sunt strict profesionale. Am ales, din literatură de specialitate, acele materiale care mi-au plăcut mai mult, pe care le-am considerat mai interesante și s-au dovedit foarte eficiente.

Am citit tot ce a apărut în România legat de relaxare, hipnoză, hipnoterapie, și, bineînțeles, am citit toate materialele date de prof. univ. dr. Ion Dafinoiu la cursul de formare în hipnoză clinică și terapie ericksoniana. Mie mi-a plăcut foarte mult acest curs și, personal, îl consider cel mai bun curs din România în domeniul hipno-psihoterapiei.

Fiul meu, psiholog Victor Adrian Gavrilov, lucrează deja din anul 2015 cu programul meu de hipnopsihoterapie, pe care l-a adaptat în manieră personală, atât sieși cât și clienților lui. Are rezultate bune și este foarte mulțumit.

Acum există două variante ale programului de hipno-psihoterapie, varianta mea si varianta  fiului meu, psih. Victor Adrian Gavrilov si ambele sunt foarte eficiente.

Terapeutii isi pot structura propriile programe de hipno-psihoterapie pe care pot apoi sa le adapteze fiecarui client in parte, in functie de nevoile lui specifice. Odata ce programul a fost structurat, este nevoie de timp pentru a-l transforma in deprindere care se va desfasura oarecum de la sine, dar nu fara un anumit control. Acest program il vor imbunatati mereu. Astfel pot sa reuseasca sa fie printre cei 20% buni profesionisti, si chiar printre cei 10% foarte buni profesionisti (aici talentul, vocatia si entuziasmul sunt conditii sine qua non).

Curba lui Gauss, pentru performanta profesionala:

10% – foarte incompetenti.

20% – incompetenti.

40% – moderat competenti.

20% – competenti.

10% –  foarte competenti.

 

 

Planuri de viitor

In viitor, doresc să lucrez mai mult în mediul online, și numai uneori în cabinet, întrucât programul de hipno-psihoterapie pe care l-am structurat se pretează foarte bine să fie efectuat în această varianta.

Intrucat ciclul I al terapiei l-am inregistrat deja audio si poate fi achizitionat de oricine doreste la un pret mai accesibil, doresc sa lucrez mai ales cu ciclul II al programului de hipno-psihoterapie, si cu cele doua programe de terapii in relaxare:

 • Psihoterapie sugestiva – training autogen Schultz cu imagerie dirijata si cu sugestii directe pentru atingerea obiectivelor. 
 • Sugestoterapie – tehnici de relaxare cu imagerie dirijata pentru eliminarea disconforturilor si pentru activarea resuselor interne, a potentialului latent.

 

Doresc, de asemenea, să scurtez destul de mult timpul de muncă, în favoarea timpului acordat propriei mele vieți personale.

 

 

 

Dosarele programului de hipnopsihoterapie, 01.06.1999 – 01.06.2021

 

Dosarele programului de psihoterapie sugestiva, 21.12.2021 – 27.12.2021

 

Vreau sa fiu fericit

 

 

 

Voce: psih. Victor Adrian Gavrilov

 

Sesiuni de terapie – videoclipuri

Hipnopsihoterapie – tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + hipnoza clinica clasica si moderna, ericksoniana

 

Psihoterapie sugestiva – training autogen Schultz cu imagerie dirijata si cu sugestii directe

 

Sugestoterapie – tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + training autogen Schultz / psihoterapie sugestiva

 

 

Aici gasiti alte 15 videoclip-uri si modalitatea de lucru cu ele:

O modalitate de lucru cu videoclipurile/sesiunile audio

Tags: No tags

Comments are closed.