programul de hipno-psihoterapie

Despre programul de hipno-psihoterapie ORA DE VIS

„- Atunci de ce avem nevoie?

– De o inima.”

Anthony de Mello

„Intelepciune la minut”

Hipno-psihoterapia

ORA DE VIS

PROGRAM DE HIPNO-PSIHOTERAPIE

Interventie terapeutica

„Inconstientul este cel care ne indica drumul corect de urmat, el este cel care ne arata, prin imagini, calea pentru a ne implini vocatia.

Calea o gasim cu ajutorul inimii, mai precis a intuitiei de natura inconstienta.”

Th. Robles

 

Studiile arată că asocierea hipnozei  cu un protocol terapeutic specific (de ex. CBT, ACT, etc) poate spori eficienţa intervenţiei terapeutice cu până la 70%.

Abordare terapeutica de tipul pas cu pas – protocol de tratament.

Programul de hipno-psihoterapie  pe care eu l-am structurat este centrat pe:

  • eliberarea de stres (stres acut, stres cronic, tulburarea de stres posttraumatic, etc), de emotiile negative provocate de stres (frica, furie, tristete, etc),
  • eliminarea simptomelor din tulburarile de tip anxios si depresiv.

Programul are in vedere clarificarea obiectivelor de viata si activarea resurselor necesare atingerii lor. Este o psihoterapie centrata pe obiectiv realizata in hipnoza fractionata.

 

Structura programului de hipno-psihoterapie:

  1. Ciclul I: 11 sesiuni de terapie in relaxare si hipnoza  + 2 sedinte de pregatire. Sedintele de pregatire se fac inainte de a incepe sesiunile de terapie.
  2. Ciclul II: 13 sesiuni de hipnoterapie.
  3. Programe speciale: 11 sesiuni de hipnoterapie.
  4. Micro-programe de terapie pentru unele tulburari psiho-somatice.

 

Ora de Vis – programe audio

Exista trei versiuni ale programului audio de hipnoterapie Ora de Vis, care au urmatoarele inregistrari:

1.Versiunea 2017

 

2.Versiunea 2020

 

3.Versiunea 2014

 

Ciclul  I al programului de hipno-psihoterapie cuprinde 13 sesiuni, care dureaza 120 minute, fiecare.

  • 2 sesiuni de pregatire.
  • 10 sesiuni de hipnoterapie – contin, fiecare: tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + hipnoterapie ericksoniana.
  • 1 sesiune sugestoterapie – contine: tehnici de relaxare cu imagerie dirijata  + training autogen Schultz / psihoterapie sugestiva.

 

Versiunea 2015-2017 era structurata pe schema unor ateliere de lucru, de 120 minute/sedinta, si continea 30 minute pentru discutii:

  • informatii (20 min.)
  • trairea experientelor in stare de relaxare (45 min.) si hipnoza (45 min.)
  • discutii post-transa (10 min.)

Ulterior am lucrat si cu sedintele comasate de 90 minute pe care le-am denumit forma scurta de Hipnoterapie / Sugestoterapie si oricine dorea timp pentru discutii putea sa solicite videoterapie.

 

In prezent lucrez cu:

Orice sedinta de 90 minute (forma scurta de pregatire/de terapie), sau de 120 minute poate fi efectuata in doua sedinte de 45 minute sau de 60 minute, fiecare.

Va recomand sa luati la inceput, si ori de cate ori doriti pe parcursul terapiei, o sedinta de Discutii.

Cei care intra in terapie au acces si la 22 de sedinte audio gratuite cu care pot lucra pe toata perioada terapiei, daca doresc acest lucru. Aveti acces la ele trei zile dupa fiecare sedinta de terapie.

 

 

Sedintele de terapie au:

  • un trunchi de baza.
  • si o parte de specificitate.

1.Discutiile preliminare

In trunchiul de baza  –  discutiile preliminare contin obiectivele scenariilor pe care le aplicam in respectiva sedinta si unele informatii pe care este necesar sa le dam inainte de a induce transa hipnotica. Aceste informatii sunt prestabilite de autorii scenariilor si tehnicilor pe care le folosim in acea sesiune. Intr-o sesiune noi folosim aprox. 5-6 scenarii, in afara de sugestiile directe din hipnoza traditionala.

In partea de specificitate –  discutiile preliminare sunt centrate pe istoria personala. Aceste discutii sunt foarte diferite de la om la om.

2.Hipnoterapia (terapia in relaxare)

Trunchiul de baza contine scenarii extrem de importante care contribuie la realizarea unei fundatii solide pe care se construieste apoi partea de specificitate unde ne centram pe nevoile clientului cu problemele sale specifice si cu personalitatea sa unica.

Partea de specificitate, care se realizeaza in relaxare si hipnoza, poate fi adaptata pentru orice tulburare psiho-emotionala sau/si psiho-somatica. Aceste structuri ce tin de obiectivul dvs specific, pot fi incluse si in programele de psihoterapie sugestiva/sugestoterapie.

Noi avem deja create structuri, in partea de specificitate, pentru:

  • insomnie;
  • fobii;
  • anxietate; atacuri de panica;
  • depresie;
  • durere cronica;
  • astm bronsic; alergii;
  • cancer;
  • adictii (dependente); tutun, alcool, droguri, jocuri de noroc; programul de hipno-psihoterapie are efecte extraordinare pentru cei care doresc sa se elibereze de dependenta de droguri.
  • tulburarile de comportament alimentar;
  • disfunctii sexuale;
  • relatii de cuplu disfunctionale;
  • nasterea fara dureri cu ajutorul hipnozei;
  • hipnoza pentru performanta sportiva.

 

Terapia online poate fi cumparata sedinta cu sedinta sau  la pachet de servicii psihologice.

 

Final – vineri, 25.02.2022

Totul a inceput cu celebra tehnica de relaxare „Training autogen” a psihiatrului I.H. Schultz, pe care am efectuat-o pe structura unei sedinte de hipno-terapie (iunie 1999) si cu care am lucrat timp de o luna (iulie 1999) in Centrul Militar Judetean Constanta, cu sprijinul comandantului centrului militar, colonelul Oscar Ioan Benes, care si-a dat acordul si a ordonat sa mi se asigure toate conditiile de care aveam nevoie (sala mare, saltele, paturi, panza de camuflaj la ferestre, muzica de relaxare, liniste, sa nu fiu deranjata in niciun fel), iar intreaga activitate sa fie monitorizata de medicul Centrului militar, colonelul Nicolae Tomescu.

Organizare de tip militar:

„V-am chemat ca sa va spun ca sunt de acord. Eu ies acum din sala dar voi ramaneti ca sa va explice despre ce este vorba.” – colonel Oscar Benes. „Am vrut sa te las singura cu ei ca sa fi relaxata si sa vorbesti lejer.”

„X si-ar dori mult sa participe dar are probleme mari cu inima. Comandantul a zis sa fim precauti, acum, la inceput.” – colonel doctor Nicolae Tomescu

 

Antrenamentul autogen Schultz eu l-am invatat in facultate, la cursul de Sugestie si sugestibilitate, tinut de d-na prof. univ. dr. Irina Holdevici.

„Eu nu inteleg lipsa de generozitate a unora care vor sa fie psihologi.” Dulce uimire!

Mi-a folosit mult, atunci cand am structurat sedintele de psihoterapie sugestiva, cartea „Sugestie si hipnoza” a d-lui prof. univ. dr. Ion Dafinoiu.

„Nu confundati profesorul cu terapeutul si cu omul. Sunt trei roluri diferite.” Atentionare clara!

Le multumesc si le sunt profund recunoscatoare.

 

Simt nevoia sa multumesc tuturor profesorilor mei de la facultate – toti erau profesori la Universitatea din Bucuresti – de care pot spune ca m-am indragostit.Au fost un fel de stalpi in aceasta lume extraordinara, plina de iubire!

Multumesc d-lui prof. univ. dr. Mielu Zlate a carui excelenta cu adevarat m-a incantat!

„Secretul succesului sta in organizare.” Zambet larg, privire in ochi!

Multumesc d-lui prof. univ. dr. Aculin Cazacu, decanul Facultatii de psihologie, pentru ca a facut tot ceea ce era posibil pentru ca noi sa avem cele mai bune conditii sa invatam cat mai mult si de la cei mai buni. A amplificat la maxim resursa cea mai valoroasa pe care o aveam: iubirea!

„Sa nu confundam visele cu realitatea! Dar daca visul este frumos, ne putem indragosti… si poate deveni realitate.”

Toata admiratia mea!

cv – nicoleta boghianu

Cand am facut facultatea (1990 – 1994) eram casatorita, aveam doi copii mici (Gabriel si Victor) si aveam serviciu. Am facut facultatea din pasiune. Dubla specializare: psihologie – sociologie. Am dat 50 de examene. Am luat 22 de examene cu nota 10, la cei mai buni profesori care lucrau in acea perioada in Universitatea din Bucuresti, la Facultatea de Psihologie si la Facultatea de Sociologie. Am terminat facultatea cu medie peste 9 (desi au fost f. multe pierderi scolare, in acea perioada). Au trecut 29 de ani de atunci si abia azi (30.06.2023!) am putut sa spun usor aceste lucruri pe care am reusit sa le fac atunci, desi ele se datorau unei munci extraordinare si puteau fi oricand dovedite cu acte: foaie matricola, etc. Se pare ca, cel putin pana la un punct, reusita starneste in unii, o mare aversiune…

 

 

Programul de relaxare autogena Schultz – versiunea 1999 il gasiti aici:

https://www.terapie-in-hipnoza.ro/produs/relaxare-autogena-schultz

 

 

Variante hipno-psihoterapeutice – protocoale pentru 11 sesiuni de terapie

In acest moment avem strucurate protocoale pentru urmatoarele terapii in relaxare si hipnoza:

  • tehnici de relaxare cu imagerie dirijata – 45 min/sedinta („relaxarea”).
  • hipnoterapia clasica si moderna, ericksoniana („transa”):

Variante:

45 min/sedinta („transa”) – aceaste sedinte se pot combina cu sesiunile audio din programul de Sugestoterapie.

90 min./sedintaforma  scurtade hipnoterapie (relaxarea + transa) – fara inregistrari audio. Sedintele comasate de 90 minute (forma scurta de hipnoterapie) se desfasoara intr-un ritm alert, nu au deloc alocat timp pentru discutii si lipseste un scenariu. Sedintele sunt structurate astfel incat relaxarea si hipnoza ocupa tot timpul. Pentru „discutii” puteti solicita, oricand doriti, sedinte de videoterapie. Din aceste motive recomandam combinarea acestor sedinte cu inregistrarile audio corespunzatoare (R + T) din programul Ora de Vis – versiunea 2017

90 min./sed. cu inregistrarile audio ale sedintelor.

 

  • relaxarea autogena Schultz – versiunea 199945 min/sed. – contine trainingul autogen Schultz. Poate fi folosit si ca terapie pentru intretinerea starii de bine si pentru eliberarea de stresul inerent cotidian, efectuand cate o sedinta din cand in cand, la nevoie.
  • psihoterapia sugestiva – versiunea 2021 – 45 min/sed. – fiecare training autogen include in el tehnici de imagerie dirijata  si sugestii directe – gandite astfel incat sa corespunda unei logici terapeutice maxime dpdv al eficientei.
  • sugestoterapia – 90 min./sed. – fiecare sesiune contine ambele tehnici: relaxare cu imagerie dirijata + psihoterapie sugestiva.

 

 

 

  • Variante hipno-psihoterapeutice oferite:

Programele structurate

Relaxare autogena Schultz

Psihoterapie sugestiva

Sugestoterapie

Hipnoterapie

 

 

Programe audio de psihoterapie sugestiva:

Modulul I: „7 tehnici de autohipnoza

Modulul II: „Explorand viitorul (1)

Programul intreg: „Vreau sa fiu fericit!

 

Programe audio de sugestoterapie

Ciclul 1:

Modulul I: „7 meditatii ghidate

Modulul II: „Explorand viitorul (2)

Programul intreg: „Dam o raita”

 

Ciclul 2:

 

Programe audio de hipnoterapie

Ciclul 1:

Modulul I:  „Fara stres”

Modulul II: „Calatorind in timp”

Programul intreg: „Viata ca o calatorie

 

Ciclul 2:

 

Programe audio de hipno-psihoterapie:

 

Toate programele audio din ciclul I al terapiei au sesiunile de pregatire incluse in ele.

Orice sesiune poate fi achizitionata si separat.

Fiecare program de terapie dureaza 1- 3 luni.

Frecventa: 1-3 sedinte / saptamana, cu intariri ulterioare.

 

Nota

  • Aceste programe audio pot fi efectuate unul dupa altul, exact in aceasta ordine, si fiecare are rolul sau bine definit.

Puteti efectua singuri, usor si cu rezultate foarte bune, toate programele de hipno-psihoterapie pe care le-am inregistrat audio:  Ora de Vis.

Sesiunile de pregatire le faceti o singura data, la inceputul terapiei (nu este necesar sa le repetati inaintea fiecarui program de terapie).

Puteti incheia terapia cu programul audio SCHIMBAREA – reorganizarea personalitatii.

Gasiti mai multe modalitati de lucru cu programele audio in articolul „Modalitati de lucru cu programele audio”.

  • Daca doriti efect maxim, atunci optati pentru programul de hipno-psihoterapie cu sesiuni complete, de 120 minute/sedinta, efectuat in cabinet. Daca adaugati inregistrarile audio corespunzatoare este si mai bine.

 

 

Informatii in plus gasiti dand clic aici:

  • Programele de psihoterapie in cabinet/online:
  1. Relaxare autogena Schultz – versiunea 1999
  2. Psihoterapie sugestiva – versiunea 2021
  3. Sugestoterapie
  4. Hipnoterapie
  5. Hipno-psihoterapie

 

  • Programe audio (self-help) – terapie autoadministrata:
  1. Psihoterapie sugestiva
  2. Sugestoterapie
  3. Hipnoterapie
  4. Hipno-psihoterapie Ora de Vis

 

 

Cateva cuvinte despre programele audio 

 

Psihoterapie sugestiva:

Exemplu:

Programul contine 7 sesiuni de terapie in relaxare si hipnoza – inregistrate audio, totalizand aprox. 7 ore. Are, ca obiective principale, echilibrul emotional si invatarea autohipnozei. Programul audio a fost structurat in perioada 7.02.2022 – 11.02.2022. Data lansarii: 11.02.2022

Structura videoclipului  Training autogen Schultz cu imagerie dirijata – Initierea – „Nisipul”  (Ps-1):

  • o inductie prin tehnica relaxarii musculare progresive, pe care o fac pentru ca o consider foarte eficienta (00:01 – 7:20).
  • cele 7 exercitii ale Trainingului autogen Schultz (7:21 – 25:15), 
  • aprofundarea relaxarii si validarea ei prin catalepsia pleoapelor (25:16 – 33:24).
  • imageria dirijata (primul exercitiu: 33:25 – 38:39 ; al doilea exercitiu: 38:40 – 41:49).
  • sugestiile directe centrate pe obiectiv (41:50 – 46:34).
  • Iesirea din transa: 46:35 – 50:39

Hipnoza devine un instrument al starii de bine, un instrument care va apartine si pe care il puteti folosi oricand doriti sa va eliberati de stres si sa va clarificati anumite lucruri din viata dvs. Traiti experiente, activati resurse, invatati tehnici, primiti informatii de la propriul dvs subconstient. Modalitatea de lucru cu programul audio „Psihoterapie sugestiva – 7 tehnici de autohipnoza” o gasiti aici  si (mai detaliat) aici.

 

Sugestoterapie:

Exemplu:

Programul contine 7 meditatii ghidate inregistrate audio + sesiunile de pregatire 2, totalizand aprox. 7 ore. Are ca obiective principale, dezvoltarea personala, eliberarea de stres si starea de bine. Programul audio a fost structurat in perioada 21.02.2022 – 10.03.2022.

  • Programul de sugestoterapie efectuat in cabinet (120 min./sed.) contine ambele tehnici de relaxare : tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata + programul de psihoterapie sugestiva.

 

Hipno-psihoterapie:

Exemplu:

Intre 10.05.2021 – 24.05.2021 am inregistrat audio programul de hipno-psihoterapie – cu adaptarile necesare pentru mediul audio –  si l-am denumit Ora de Vis – versiunea 2017. Pe 25 mai 2021 l-am postat pe site-ul cabinetului meu. Acest program audio este atent structurat iar inregistrarile sunt facute cu aparatura moderna si poate fi achizitionat intreg (13 sesiuni), sub forma modulelor (M1, M2, M3, M4), sau ca sesiuni separate. Modalitatea de lucru cu el este descrisa aici.

Ciclul I  al terapiei este o adaptare, pentru mediul online, a versiunii din 2017 a programului de hipno-psihoterapie, si contine peste 17 ore de inregistrari audio. Fiecare sesiune (relaxare + transa) contine materialul psihoterapeutic dintr-o sesiune de 90 minute. Sunt 30 de inregistrari audio.

 

Programele audio  au fost structurate, explicate, corectate, testate in perioada 1.05.2021 – 10.03.2023.  A fost foarte multa munca, desi eu lucrasem fizic cu aceste programe de foarte mult timp – din 01.06.1999. Cel mai greu a fost, si mi-a luat cel mai mult timp (un an!), sa explic foarte simplu si foarte clar – cat de cat, macar partial – ceea ce eu faceam cu destula usurinta si cu foarte mare placere, si cum sa lucrati cu aceste programe astfel incat sa obtineti o eficienta maxima.

 

 

Continut – dosarele programului de hipno-psihoterapie

Programul complet de hipno-psihoterapie are 26 de dosare de 40 de pagini, fiecare. Sunt 13 dosare pentru fiecare din cele două cicluri ale terapiei. Fiecare dosar conține discuțiile preliminare și explicatia științifică a tehnicilor create de autori (specialisti in domeniul hipno-psihoterapiei), pe lîngă tehnicile, scenariile psihoterapeutice și sugestiile directe, ale fiecărei sesiuni. În dosare sunt și informații tehnice pentru terapeut, pe unele dintre ele le comunic și clienților (dacă am timp), pe altele nu.

Informațiile pe care le dau, în cadrul sesiunilor de 120 minute, contribuie la:

  • realizarea unei mai bune stări de pasivitate de către client (informația dezanxieteaza),
  • starea de pasivitate (devii „observator”) crește receptivitatea la informația terapeutică (hipnopedie și terapie),
  • crește încrederea clientului în terapie (înțelege cum funcționează sugestoterapia) și în capacitatea lui de a rezolva ceea ce dorește să rezolve (eficacitate personală), in acel moment din viata lui.

 

Acest program de hipno-psihoterapie poate fi efectuat atat in sesiuni individuale, cu o durata de 2 ore, cat si in sesiuni de grup. In terapia de grup, cele 12 workshop-uri ale unui ciclu, pot fi efectuate in doua module de cate 18 ore, fiecare. Pentru cei care vor si a 13-a sesiune, un modul va dura 20 de ore. Fiecare workshop, din cadrul acestui program, dureaza, in terapia de grup, 3 ore. La sfarsit, participantii care vor si pot sa lucreze cu acest program, pot primi descrierea programului, materialele uitilizate, bibliografia.

 

 

„Imaginatia este inceputul creatiei” 

George Bernard Shaw –

Pygmalion

Povestea (1.03.1998 – 1.06.2021)

Incepand cu 1 martie 1998, am lucrat in evaluare si selectie psihologica, in armata, la Centrul Militar Zonal/Judetean Constanta. In iulie 1999, cu acordul si la ordinul comandantului centrului militar, colonelul Oscar Ioan Benes (acum general), mi s-au creat toate conditiile necesare pentru a practica Training-ul autogen Schultz, cu cei care erau interesati sa invete o tehnica de relaxare celebra pentru a se elibera de stres si a se simti “absolut minunat”. Am lucrat, timp de 30 zile, cu un grup de 10 persoane, obtinand transa profunda, cu toti indicatorii transei, chiar din prima sedinta. Trainingul autogen Schultz l-am  efectuat pe structura unei sedinte de hipno-psihoterapie, cu mici scenarii psihoterapeutice si sugestii directe centrate pe obiectiv si am continuat sa-l practic apoi, ca hobby, pana in anul 2007, obtinand rezultate foarte bune.

Intre anii 2007-2011 am mers la cursul de formare in psihoterapie – hipnoza clinica, tehnici de relaxare si terapie ericksoniana – tinut de prof. univ. dr. Ion Dafinoiu, curs care mi-a oferit exact ce aveam nevoie, in acea perioada a vietii mele, mi-a venit „manusa”, cum se spune, probabil si datorita faptului ca dl. profesor Dafinoiu a fost in primul rand practician, lucrand 14 ani (1976-1990) la spitalul clinic Dr. C. Davila din Bucuresti. Astfel a avut marea sansa sa-l cunoasca pe profesorul univ. dr. Vladimir Gheorghiu care era foarte interesat de domeniul sugestiei si al hipnozei – si asta cred ca l-a influentat foarte mult in cariera sa. In domeniul universitar a parcurs toate treptele posibile si a scris carti de specialitate foarte importante.

Si pentru ca l-am admirat pentru multe lucruri, micile incurajari venite de la dansul au contat pentru mine enorm. Inca il vad, foarte clar, in mintea mea, cu un zambet luminos pe fata, in timp ce se plimba in jurul meu si al colegei cu care lucram, ridicand degetul mare de la mana dreapta in semn de OK… Un practician!

In primul an al cursului de formare am schimbat structura sedintelor de pregatire (am vorbit despre hipnoza si nu despre antrenamentul autogen), am introdus testele de sugestibilitate, tehnicile de inductie a transei, scenarii psihoterapeutice lungi (rezultate din diferite combinari si adaptari ale scenariilor din literatura de specialitate), sugestii directe si indirecte centrate pe obiectiv, diferite tehnici din programarea neuro-lingvistica, tehnici din terapia cognitiv-comportamentala si din terapia ericksoniana.

Astfel, incetul cu incetul, in urmatorii ani, facand tot felul de experimente, lucrand cu oamenii, observand ce se intampla si discutand cu ei, a aparut acest program foarte complex de hipno-psihoterapie de care personal sunt foarte multumita si destul de incantata! Chiar asa.

 

Luntre si punte

„Doar cu o poveste poți înlocui o alta poveste.”

Nassim Nicholas Taleb

Primul protocol complet al programului de hipno-psihoterapie (10.02.2013)

La inceput am continuat sa lucrez cu antrenamentul autogen Schultz insa foarte repede, l-am inlocuit cu o tehnica de inductie a transei prin relaxare musculara progresiva si am  inceput sa adaug diferite scenarii psihoterapeutice, specifice terapiilor in relaxare si hipnoza. Am discutat foarte mult cu oamenii, intrebandu-i ce simt, ce informatii le-au venit in transa, observand ce shimbari au aparut in viata lor, si, treptat, cu ajutorul informatiilor primite de la ei, am structurat un program de hipnoterapie.

Astfel, pe data de 10.02. 2013, am scris primul protocol complet al programului de hipno-psihoterapie: Ciclul I + Ciclul II (relaxare + transa: 90 minute/sesiune) + diverse micro-programe pentru partea de specificitate.

Acest protocol l-am imbunatatit mereu si, cu timpul, am dobandit obisnuinta de a lucra cu el, obisnuinta ce s-a transformat intr-o deprindere, simtind, dupa fiecare sesiune, multumirea si uimirea pe care, probabil, o simte cineva atunci cand ceea ce se intampla depaseste ceea ce se asteapta la nivel constient, rational. Ca si cum in noi ar fi o parte care stie foarte bine ce trebuie facut, in acel moment si pentru acea persoana. Si totul vine, nu stiu cum, de la sine.

Exista in noi o intelepciunea interioara, la care avem mai usor acces atunci cand suntem in transa: transa inductorului si transa indusului. In timpul hipnoterapiei, este ca si cum accesul la informatie este mai mare, lucrurile vin usor, sunt foarte simplu exprimate si foarte potrivite pentru acea persoana si pentru acel moment din viata ei.

In hipnoterapie, eu nu simt ca terpeutul este un ghid, ci cel mult un insotitor, poate doar o voce, desi de multe ori, ei nici vocea nu o mai aud.

Terapeutul si tehnicile de hipnoza le consider mijloace prin care se faciliteaza transmiterea unui dar. Terapeutul devine un instrument, un fel de curier („facilitator”) care ajuta la transmiterea unor mesaje, trairea unor stari, activarea unor emotii. Oamenii traiesc experiente vindecatoare in transa.

Mie imi place sa folosesc metafora luntrasului care, atunci cand doresti, te invita in barca lui pentru a te duce „dincolo”, pe celalalt mal al raului. Acolo traiesti diverse experiente si apoi revii, imbogatit, si luntrasul te aduce inapoi, acasa, unde vei face acele schimbari pe care le consideri mai potrivite pentru tine.

Poti si sa nu faci nimic, dar asta m-ar surprinde foarte mult!

 

Programul Ora de Vis – versiunea 2014 il gasiti, inregistrat audio, aici: https://www.terapie-in-hipnoza.ro/categorie-produs/ora-de-vis-versiunea-2014

 

 

Prima versiune a programului de hipno-psihoterapie – versiunea 2015 – 2017.

In urmatorii ani am continuat să dezvolt și să adaptez programul de hipno-psihoterapie al cărui prim protocol l-am finalizat în 10.02.2013, aplicându-l mai ales pe tulburările anxioase (anxietate generalizată, fobii, atacuri de panică), pe tulburările de stres (stres acut, stres cronic, tulburare de stres post-traumatic), pe tulburările depresive de intensitate ușoară și medie (reactive sau nevrotice) și pe tulburările de somn (insomnie), cu rezultate foarte bune.

Am folosit acest program și în terapia clienților cu dependențe de nicotină sau/și alcool sau în terapia celor care veneau pentru controlul greutății, adăugând în partea de specificitate a programului, tehnici, scenarii psihoterapeutice și sugestii directe centrate pe obiectiv. Rezultatele au fost încurajatoare.

Acest program s-a dezvoltat in permanenta si acum este foarte complex, interesant si foarte eficient.

 

Programul Ora de Vis – versiunea 2017 il gasiti, inregistrat audio, aici: https://www.terapie-in-hipnoza.ro/categorie-produs/ora-de-vis-versiunea-2017

 

 

 

Preluarea programului de catre psiholog psihoterapeut Victor Adrian Gavrilov

 

Perioada de experimentare personala a programului: 2 luni

In perioada 01.04.2013 -01.06.2013, fiul meu mai mic,  psih. Victor Adian Gavrilov, a experimentat personal acest program de hipno-psihoterapie (ciclul I + ciclul II), din curiozitate (a fost “clientul” meu), si pentru ca i-a placut, s-a inscris in iunie 2013, la Facultatea de Psihologie. In al 3-lea an de facultate a inceput si cursul de formare in psihoterapie – hipnoza clinica, tehnici de relaxare si terapie ericksoniana (prof. univ. dr. Ion Dafinoiu).

 

 

Perioada de voluntariat: 2 ani

In perioada 2015 – 2016, a repetat gratuit sedintele de hipnoterapie din cadrul programului cu acei clienti ai mei care au dorit acest lucru. Astfel, a putut sa descrie structura programului de hipno-psihoterapie (doar ciclul I al terapiei) in lucrarea de licenta pe care a sustinut-o la examenul de absolvire a facultatii de psihologie.

 

  • Aceasta a fost prima lucrare in care apare structura versiunii programului din 2015 – 2017 (100 de texte: tehnici, scenarii, sugestii directe).

 

 

 

Perioada de dezvoltare si personalizare a programului: 5 ani (2017 – 2022)

In anul 2017, a deschis propriul lui cabinet de psihologie si a inceput sa lucreze cu programului meu de hipno-psihoterapie, adaptandu-l in maniera proprie, atat siesi cat si clientilor lui.

Cabinet individual de psihologie Victor Adrian Gavrilov – C.I.F. 37220153

Cod de inregistrare la Colegiul psihologilor: 1CT 6880 ; nr. 65/17.02.2017.

 

Apoi a descris ce face si ce spune terapeutul in fiecare sesiune, din cele 13 sesiuni ale ciclului I, in lucrarea de  disertatie pe care a sustinut-o, in anul 2018, la finalizarea studiilor de masterat (“Psihologie clinica, evaluare si interventie terapeutica”).

 

  • Aceasta a fost a doua lucrare in care apare completarea versiunii programului din 2015 – 2017 descrisa in lucrarea de licenta (ce face si ce spune terapeutul).

Cele doua lucrari sunt complementare.

 

 

  • Programul de hipno-psihoterapie cu care lucreaza in cabinet l-a descris pe scurt si in prezentarea cazului A.T. la interviul pentru schimbare de treapta, practicant autonom – pe care l-a sustinut la Colegiul Psihologilor din Romania – cu comisia de psihologie clinica si psihoterapie – la data de 14.06.2019.

 

El a inregistrat audio ambele cicluri (Ciclulu I + Ciclul II) ale terapiei (in versiunea lui) si puteti sa achizitionati orice sesiune doriti de aici.

Imagineaza-ti – voce psih. Victor Adrian Gavrilov

 

 

 

A doua versiune a programului de hipno-psihoterapie – versiunea 2018 – 2020

Intre anii 2018-2020, pentru că depășeam timpul și în cazul ședințelor de 90 minute, am trecut la sesiunile de 120 minute, cu care am lucrat intre 01.06.2018 – 18.03.2020.

Întrucât am avut senzația că am ceva mai mult timp, am îmbogățit programul cu scenarii „opționale”, si astfel am structurat si am consolidat a doua versiune.

Pe 18.03.2020 s-a declarat starea de urgență din cauza „pandemiei de covid-19”, stare care a durat 3 luni.

După cele 3 luni de pauză, am hotărât să fragmentez sesiunile de două ore, astfel încât să pot sa lucrez cu ședințe de 45 minute, efectuate in zile diferite, ca sa micsorez timpul petrecut de clienti in cabinet, avand in vedere restrictiile existente in acea perioada.

  • „relaxarea”: tehnici de relaxare cu imagerie dirijată – efectuate în poziția șezînd pe fotoliu (45 minute).
  • „transa”: relaxare profundă cu scenarii psihoterapeutice – experiențe trăite în transa hipnotică în poziția decubit dorsal, pe canapea (45 minute).

Pentru orice discutii  legate de experienta traita in timpul terapiei, cei care doreau, puteau solicita, oricand, o sesiune de  Videoterapie.

Intrucat programul cu care lucram a devenit mai complex, nu m-am mai putut incadra in cele 45 minute/sedinta.

Am numit versiunea 2015 –  2017 a programului, „forma scurta” a programului de hipnoterapie.

Acum lucrez cu sesiuni de 120 minute, care poti fi efectuate in doua sedinte de 60 minute, in doua zile diferite.

 

 

Programul Ora de Vis – versiuna 2020 il gasiti, inregistrat audio, aici:https://www.terapie-in-hipnoza.ro/categorie-produs/ora-de-vis-versiunea-2020

 

 

 

Ciclul II al programului de hipno-psihoterapie

Cei care doresc, pot sa faca si ciclul 2 al programului de hipno-psihoterapie.

Acest ciclu contine si el 13 sesiuni si este centrat pe relatii in toate planurile: cuplu, familial, profesional, social, spiritual.

Ciclul 2 al programului de hipno-psihoterapie il fac, de obicei, cei care au facut deja ciclul I si care isi doresc o dezvoltare si o imbunatatire  mai accentuata a relatiilor.

El este, mai ales, pentru dezvoltare personala, este mai complex si contine si el 13 sesiuni, grupate in: 2 transe de baza + 3 module principale (are si module optionale).

Modulul I – “Iubire” : 4 transe hipnotice.

Modulul II –  “Bani” (succes, prosperitate): 3 transe hipnotice.

Modulul III – ” Sanatate” : 4 transe hipnotice.

Daca considerati ca nu aveti probleme psiho-emotionale sau de stres, si doriti doar un program pentru dezvoltatre si evolutie personala, atunci puteti sa incepeti direct cu ciclul II al programului Ora de Vis. In acest caz va recomand Ciclul II – versiunea 2020, fiindca are incluse repetitiile si de aceea se poate lucra foarte usor cu el (chiar daca nu ati parcurs ciclul I al programului de terapie).

 

Ciclul II – Ora de Vis – program audio:

  • versiunea 2014 –  sesiunile audio au fost inregistrate live in perioada 2012 – 2014 si poate fi achizitonat de aici. Este cald, uneori cu un limbaj colocvial, foarte apropiat, prietenos.
  • versunea 2017 – poate fi achizitonat de aici: https://www.terapie-in-hipnoza.ro/produs/ora-de-vis-ciclul-2-vers-2017. Este forma cu care lucrez in cabinet.
  • versiunea 2020 – sesiunile audio au fost inregistrate in perioada 16.01.2023 – 23.02.2023  si poate fi achizitonat de aici. Este facut pentru cei carora le place sa lucreze singuri.

 

 

Concluzii

Am citit tot ce a apărut în România legat de relaxare, hipnoză, hipnoterapie, și, bineînțeles, am citit toate materialele date de prof. univ. dr. Ion Dafinoiu la cursul de formare în hipnoză clinică și terapie ericksoniana. Mie mi-a plăcut foarte mult acest curs și, personal, îl consider cel mai bun curs din România în domeniul hipno-psihoterapiei.

Toate materialele utilizate sunt strict profesionale. Am ales, din literatură de specialitate, acele materiale care mi-au plăcut mai mult, pe care le-am considerat mai interesante și care s-au dovedit foarte eficiente.

Fiul meu, psiholog Victor Adrian Gavrilov, lucrează deja din anul 2015 cu programul meu de hipnopsihoterapie, pe care l-a adaptat în manieră personală, atât sieși cât și clienților lui. Are rezultate bune și este foarte mulțumit.In acest moment exista doua variante ale programului de hipno-psihoterapie, a mea si a lui, intrucat fiecare dintre noi a dezvoltat versiunea din 2015 a programului meu de hipno-psihoterapie, in felul in care a considerat de cuviinta.

Programul poate fi aplicat atat la nivel de tehnici de relaxare cu imagerie dirijata (pentru psihologii clinicieni si pentru acei hipno-psihoterapeuti care nu au o abilitate dezvoltata de a induce transe profunde –“mica hipnoza”) cat si ca hipnopsihoterapie (“pregatire” pentru hipnoza, teste de sugestibilitate, inductii hipnotice directe si indirecte, conceptualizarea cazurilor, discutii preliminare adecvate si adaptate) pentru psihologii care au specializare in hipno-psihoterapie si care, totodata, pot sa induca transe profunde, extrem de eficiente: “marea hipnoza”.

Atat eu cat si fiul meu lucram cu acest program de hipno-psihoterapie la nivel de transe profunde (“marea hipnoza”= psihoterapie in “somn hipnotic”, transa profunda de tip somnambulic, „somn cu focar de veghe”- Pavlov). De aceea ne place sa numim acest tip de terapie „psihoterapie hipnotica”.

O sesiune completa de hipno-psihoterapie cuprinde o relaxare cu tehnici (hipnopedie) si o relaxare profunda cu experiente (hipnopedie + hipnoterapie).

Impreuna cu fiul meu cel mare, Gabriel Alexandru Gavrilov, care este programator si pasionat de meseia lui, Victor a construit cele doua site-uri ale cabinetelor noastre si am expus acolo programele audio de terapie. Site-ul lui Victor se numeste „Hipnoza clinica ericksoniana” si il gasiti aici.

Am incercat, atat cat a fost cu putinta, sa explicam – fiecare pe site-ul lui, si in stilul caracteristic fiecaruia – ce facem si cum sa lucreze oamenii astfel incat sa obtina efecte maxime.

 

Am ajuns la concluzia ca de fiecare data facem tot ce putem atunci, in acel moment, insa intotdeauna, dupa aceea, ne dam seama ca se poate si mai bine. Pare simplu sa intelegi asta, dar cred ca este o intelegere adevarata, din adancul sufletului, doar atunci cand o experimentezi de nenumarate ori.

Mereu m-am gandit „mai clar de atat nu se poate!” Si totusi oamenii au continuat sa-mi puna intrebari la telefon, intrebari din care mi-am dat seama ca trebuie sa scriu si mai clar! De multe ori eu insami gaseam ceva gresit sau inexact… 

Si am scris, am adaugat, am corectat, am explicat iar si iar, timp de un an de zile, intr-una!

Acum este suficient de clar?

Poate ca da, poate ca nu… insa cu siguranta imi doresc sa ma opresc aici.

 

 

Planuri de viitor

In viitor, doresc să lucrez doar uneori în mediul online, și foarte rar în cabinet.Programul de hipno-psihoterapie pe care l-am structurat se pretează foarte bine să fie efectuat în  varianta online. Intrucat ciclul I al terapiei l-am inregistrat deja audio si poate fi achizitionat de oricine doreste la un pret mai accesibil, doresc sa lucrez mai ales cu ciclul II al programului de hipno-psihoterapie, si cu cele doua programe de terapii in relaxare:

Doresc, de asemenea, să scurtez foarte mult timpul de muncă, în favoarea timpului acordat propriei mele vieți personale.

 

Curba lui Gauss

Terapeutii isi pot structura propriile programe de hipno-psihoterapie pe care pot apoi sa le adapteze fiecarui client in parte, in functie de nevoile lui specifice. Odata ce programul a fost structurat, este nevoie de timp pentru a-l transforma in deprindere care se va desfasura oarecum de la sine, dar nu fara un anumit control. Acest program il vor imbunatati mereu. Astfel pot sa reuseasca sa fie printre cei 20% buni profesionisti, si chiar printre cei 10% foarte buni profesionisti (aici talentul, vocatia si entuziasmul sunt conditii sine qua non).

Curba lui Gauss, pentru performanta profesionala: 10% – foarte incompetenti; 20% – incompetenti; 40% – moderat competenti; 20% – competenti;10% –  foarte competenti.

Ultima revizie: joi, 23.03.2023, ora 17:45 

 

Dosarele programului de hipnopsihoterapie, 01.06.1999 – 01.06.2021

 

Dosarele programului de psihoterapie sugestiva, 21.12.2021 – 27.12.2021

 

Vreau sa fiu fericit

 

 

 

Voce: psih. Victor Adrian Gavrilov

 

Sesiuni de terapie – videoclipuri

Hipnopsihoterapie – tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + hipnoza clinica clasica si moderna, ericksoniana

 

Psihoterapie sugestiva – training autogen Schultz cu imagerie dirijata si cu sugestii directe

 

Sugestoterapie – tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + training autogen Schultz / psihoterapie sugestiva

 

 

Aici gasiti alte videoclip-uri si modalitatea de lucru cu ele:

https://www.terapie-in-hipnoza.ro/articole-proprii/lucru-cu-videoclipurile/9188

Dosarele de lucru ale programului de hipno-psihoterapie

30 produse din magazinul online

Dosarul I

Despre programul de hipno-psihoterapie

 

Dosarul II

Evaluarea psihologica initiala

Sedintele de pregatire

Videoterapie

 

Dosarul III

Microprogram de terapie – „Ce-ti doresti cu adevarat?” – 45 min./sed.

Relaxarea autogena Schultz (45 min./sed.)

Terapie in relaxare – pachet 12 sedinte – 45 min./sed.

 

Dosarul IV

Psihoterapie sugestiva (45 min./sed.)

Psihoterapie sugestiva – „Vreau sa fiu fericit”

 

Dosarul V

Hipnoterapie (45 minute/sedinta)

Hipnoterapie – pachet 12 sedinte – ciclul-1 – 45 min./sed.

Hipnoterapie ciclul 1 – „Viata ca o calatorie”

Sugestoterapie (45 min./sed.)

Sugestoterapie – ciclul 1 – „Dam o raita”

Hipno-psihoterapie – „Ora de Vis (v. 2017) – Ciclul I „

 

Dosarul VI

Hipnoterapie – pachet 12 sedinte – Ciclul 2 – 45 min./sed.

Hipnoterapie – ciclul 2 – „Povesti pentru tine”

Sugestoterapie – ciclul 2 – „Clipa”

Hipno-psihoterapie – „Ora de Vis (v. 2017) – Ciclul II”

 

Dosarul VII

Hipno-psihoterapie / sugestoterapie (90 min./sed.)

Hipno-psihoterapie / sugestoterapie (120 min./sed.)

Hipno-psihoterapie – „Ora de Vis (v. 2020) – Ciclul I”

Hipno-psihoterapie – „Ora de Vis (v. 2020) – Ciclul II”

 

Dosarul VIII

Hipno-psihoterapie – versiunea 2014:

 

Dosarul IX

„SCHIMBAREA” – pachet 9 sedinte de hipnoterapie – 45 min./sed. 

„SCHIMBAREA – reorganizarea personalitatii” – program audio

Dosarele de lucru: 7 iunie 2023

Tags: No tags

Comments are closed.